[ A6 C5] Wyłączająca się klima na postoju
[ A6 C5] Wyłączająca się klima na postoju
Witam, mam taki problem, objaw pierwszy przy włączeniu klimy ładowanie odrazu dużo spada, znaczy jak jade do 13 V, jak stoje na postoju np w korku to nawet do 12-12,5 V, i drugi objaw jak jade klima chodzi fajnie wszystko itp, lecz ... tylko się zatrzymam jak jest gorąco to na postoju się sama wyłacza włacza i tak w kólko, słychać jak sprzęgiełko zaskakuje i odbija, a tylko zaczne jechać i jest git, co to będzie według was? komputerem sprawdzalem żadnych błędow nie ma
Kolego a wiec wiatrak klimy albo uszkodzony albo bezpiecznik od niego. Koło pompy ABS masz zbiorniczek i taki czarny plastik na nim. ÂŚciągniesz plastik i będą wtyczki jedna jest do wiatraka trzeba na krotko podłączyć i sprawdzić czy działa.
Nie masz problemu?? znajdź kobietę kup samochód i przygarnij psa.
-
axe
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Wyłączająca się klima na postoju
wiatrak sie nie zalaczaarczi1987 pisze:Witam, mam taki problem, objaw pierwszy przy włączeniu klimy ładowanie odrazu dużo spada, znaczy jak jade do 13 V, jak stoje na postoju np w korku to nawet do 12-12,5 V, i drugi objaw jak jade klima chodzi fajnie wszystko itp, lecz ... tylko się zatrzymam jak jest gorąco to na postoju się sama wyłacza włacza i tak w kólko, słychać jak sprzęgiełko zaskakuje i odbija, a tylko zaczne jechać i jest git, co to będzie według was? komputerem sprawdzalem żadnych błędow nie ma
sprawdz wiatrak/bezpieczniki klimy
czy po wylaczeniu sie klimy na postoju (przejscie w tryb econ) po zgaszeniu i zapaleniu silnika da sie ja na chwile wlaczyc?
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
tomaszek99
-
tomaszek99
jojo001, kiedyś na forum był temat włączania się i wyłączania sprężarki na wolnych obrotach, kolega który 10 lat się tym zajmuje twierdził że tak nie może być, a ja nadal jestem odmiennego zdania, Nawet niedawno byłęm w serwisie znajomego , pożądny nie taki byle jaki i on też twierdzi że skoro ukłąd jest perfekcyjny, to zabezpiecza to przed zamrożeniem parownika.
Więc się nie przejmuj, ma chłodzić i się nie psuć.
Więc się nie przejmuj, ma chłodzić i się nie psuć.