[ A6 C5] Dziwny zapach z nawiewu
[ A6 C5] Dziwny zapach z nawiewu
witam, ostatnio mam dziwny zapach przy wlaczonym ogrzewaniu przypuszczam ze to zapach plynu chlodniczego do tej pory ubytku w zbiorniczku jeszcze niema szyba tez nie paruje takze bedzie to bardzo maly wyciek mysle ze to nagrzewnica ma jakis maly wyciek tylko niewiem gdzie ona sie znajduje zapach ten wychodzi ze wszystkich wywiewow jezeli ktos wie co to moze byc i powiedziec gdzie znajduje sie nagrzewnica to prosze o pomoc za co z gory dziekuje.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
z wymiennikeim jest masa roboty aby sie do niego dostac tzrzeba zdenontowac deske przednia, a ona z
najduje sie w zabudowie na samym srodku konsoli, sprobuj na poczatek dodac do ukladu jakiegos uszczelniacza moze pomoze. Mysle ze jestes pewien ze to zapach plynu a nie przypominajacy palonego ternamitu czy izolacji. Bo czesto na wiosne w autach z klima taki zapach jest czuc szczegulnie po porannym uruchomieniu i mija po paru minutach. Jest to normalne zjawisko zwiazane z zawilgoceniem. Sprawdz ten zapach coby roboty sobie nie narobic.
najduje sie w zabudowie na samym srodku konsoli, sprobuj na poczatek dodac do ukladu jakiegos uszczelniacza moze pomoze. Mysle ze jestes pewien ze to zapach plynu a nie przypominajacy palonego ternamitu czy izolacji. Bo czesto na wiosne w autach z klima taki zapach jest czuc szczegulnie po porannym uruchomieniu i mija po paru minutach. Jest to normalne zjawisko zwiazane z zawilgoceniem. Sprawdz ten zapach coby roboty sobie nie narobic.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
ten zapach jest ciezko opisac ale wydaje mi sie ze nie jest juz tak intensywny jak byl na poczatku moze to naprawde ze zrobilo sie cieplej na zewnatrz i teraz ten dziwny zapach narazie odczekam i zobacze co sie bedzie dalej dzialo i dzieki za odpowiedz (ten wymiennik ciepla napewno jest po srodku konsoli ? bo cos mi wydaje sie ze w C4 tam jest a w C5 jest gdzie indziej lub sie myle)