[ A6 C5+Lpg] Duże spalanie PB i LPG-Błędy VAG 017536 i 01752
- 

dziobasek81
- Forum Audi A6 / A7 
[ A6 C5+Lpg] Duże spalanie PB i LPG-Błędy VAG 017536 i 01752
Panowie i Panie mam problem ze swoim Audi A6 1.8 T 150 KM kod silnika ANB.Problem polega na dużym spalaniu benzyny i gazu.Na mieście pali mi 16-17,5 litra gazu,natomiast w trasie 11-12,5 ale to muszę jechać do 150-160 km/h.Podłączyłem auto pod komputer i są dwa błędy:
1.Blok1,1-wsza sonda zbyt wysoka rezystancja wewnętrzna błąd ( 017521 )
2.Długo terminowa regulacja paliwa, system za ubogi ( Blok 1 ) błąd ( 017536 )
Pomocy ! ! !
Co mam robić i gdzie szukać błędu aby coś w niej wymienić
Pozdrawiam i czekam na pomoc z Waszej strony

1.Blok1,1-wsza sonda zbyt wysoka rezystancja wewnętrzna błąd ( 017521 )
2.Długo terminowa regulacja paliwa, system za ubogi ( Blok 1 ) błąd ( 017536 )
Pomocy ! ! !
Co mam robić i gdzie szukać błędu aby coś w niej wymienić
Pozdrawiam i czekam na pomoc z Waszej strony
- 

dziobasek81
- Forum Audi A6 / A7 
- 

Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
dziobasek81,
Zakręcasz lpg, kasujesz błędy i jeździsz na benzynie powiedzmy 100km.
Jeśli błędy się nie powtórzą to do gazownika i jeśli nie może poradzić sobie z Twoim autem to niech demontuje lpg i oddaje Ci kasę, bo jazda z takimi błędami może być dla ciebie bardzo kosztowna.
Podaj jakie masz graty wstawione przez gazownika.

Zakręcasz lpg, kasujesz błędy i jeździsz na benzynie powiedzmy 100km.
Jeśli błędy się nie powtórzą to do gazownika i jeśli nie może poradzić sobie z Twoim autem to niech demontuje lpg i oddaje Ci kasę, bo jazda z takimi błędami może być dla ciebie bardzo kosztowna.
Podaj jakie masz graty wstawione przez gazownika.
- 

dziobasek81
- Forum Audi A6 / A7 
- 

Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7 
Twoim problemem są valteki gdyż trzeba mieć sporo czasu aby dobrać odpowiedni rozmiar dyszy a później jeszcze ustawić lpg na drodze. A wiadomo czas to pieniądz i pewnie u gazownika następne auta w kolejce.
Doradź gazownikowi wymianę na hana i skończą się twoje problemy, gdyż zapewne wypuszcza auta po samej kalibracji.
Bądź kup kabelek do staga i sam z pomocą forum ustawisz lpg.

Doradź gazownikowi wymianę na hana i skończą się twoje problemy, gdyż zapewne wypuszcza auta po samej kalibracji.
Bądź kup kabelek do staga i sam z pomocą forum ustawisz lpg.
- zbig_wwl
- Forum Audi A6 / A7 
- Kontakt:
Albo masz faktycznie bardzo rozregulowaną instalkę LPG, albo uszkodzoną sondę lambda - na to wskazuje pierwszy błąd. Dodatkowo uszkodzona lambda powoduje to, że tzw. mapki gazowe pokrywają się idealnie i stąd Twój monter twierdzi, że jest idealnie.
Na początek, jak radzono wyżej, skasuj błędy i pojeździj na Pb - obstawiam, że przynajmniej pierwszy błąd się pojawi również na Pb, drugi może nie zdążyć

Na początek, jak radzono wyżej, skasuj błędy i pojeździj na Pb - obstawiam, że przynajmniej pierwszy błąd się pojawi również na Pb, drugi może nie zdążyć

Pozdrawiam
zbig_wwl
3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps
ps. nie pomagam na PW
						zbig_wwl
ps. nie pomagam na PW
- 

dziobasek81
- Forum Audi A6 / A7 
- 

Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7 
Wiele osób na tym forum pluje na Valteki.Dla mnie osobiście jest to niezrozumiałe gdyż sam mam takowe:czerwone i przejechałem na nich 70000 km i dalej dobrze działały tylko już pukały co mnie wnerwiało i gazownicy mi je zregenerowali wymieniając tłoczki!Poza tym nie miałem i nie mam do nich uwag a mam 193 KM!Uważam,że nie jest to może TOP wtryskiwaczy ale dają radę!Proponuję zacząć od wymiany gazownika! 

- 

dziobasek81
- Forum Audi A6 / A7 
Falowanie obrotów i nierówna praca silnika szczególnie na benzynie!Nie wiem jak Ci gazownik podpiął instalację ale część to chyba nawet nie spina gazu z sondami.Tak więc wtedy jazda na gazie olewa sondy i nie są one do niczego potrzebne!U mnie jedna sonda była padnięta i nie dawało to żadnej usterki,złej pracy itp.Wyszło to przy okazji diagnozowania innej usterki.Wymieniłem ją bo nie lubię jak coś w aucie nie działa ale nic to nie zmieniło!

- zbig_wwl
- Forum Audi A6 / A7 
- Kontakt:
Wprowadzasz w błąd. Sprawna lambda w sekwencyjnym LPG to podstawa. W instalacji sekwencyjnej ECU silnika cały czas "widzi" sondy i koryguje mieszankę - niezależnie, czy to Pb, czy LPG. Nie ma natomiast znaczenia, czy sonda/sondy są podłączone pod sterownik LPG, czy nie.IMOTHEP pisze:Tak więc wtedy jazda na gazie olewa sondy i nie są one do niczego potrzebne!
Kolega ma STAG'a - STAG'owi wskazania sondy nie są do niczego potrzebne. Przydają się tylko na etapie strojenia i do analizy logów. Czy ją podpinać, czy nie, to zdania "naukowców"
 są podzielone.
 są podzielone.Pozdrawiam
zbig_wwl
ps. nie pomagam na PW
						zbig_wwl
ps. nie pomagam na PW
- 

dziobasek81
- Forum Audi A6 / A7 

Powtórzyłeś to co napisałem, mniej więcej!Czyli nam do jazdy na gazie sondy za bardzo się nie przydają!
 Powtórzyłeś to co napisałem, mniej więcej!Czyli nam do jazdy na gazie sondy za bardzo się nie przydają! ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif) Tak?
 Tak?