[ A6 C5] spalanie
[ A6 C5] spalanie
witam panowie mam pytanko czy orientuje sie ktos czy reduktor ma wplyw na spalanie gazu bo moj gazownik twierdzi ze mymiana reduktora zmniejszy spalanie . posiadam a6 4.2 i w miescie pali 25l gazu . po podlaczeniu pod komputer i regulacji reduktor nie ogrzewal gazu przy dodawaniu gazu wrecz przeciwnie temp. spadala po nizej zera . co o tym myslicie?
spalanie
moj gazownik tak stwierdzial ze to przez reduktor jakos nie czuje spadku mocy przy 300 koniach . stwierdzil to po tym jak temp spadla po nizej zera i ze reduktor nie ogrzewa gazu w ogole chodzi mi o to zeby gosciu tak nie twierdzil po to zeby mnie naciagnac na kase i dalej bedzie to samo
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: spalanie
Ja proponuje dwa reduktory i to np. KME GoldMarus_27 pisze:witam panowie mam pytanko czy orientuje sie ktos czy reduktor ma wplyw na spalanie gazu bo moj gazownik twierdzi ze mymiana reduktora zmniejszy spalanie . posiadam a6 4.2 i w miescie pali 25l gazu . po podlaczeniu pod komputer i regulacji reduktor nie ogrzewal gazu przy dodawaniu gazu wrecz przeciwnie temp. spadala po nizej zera . co o tym myslicie?
Re: spalanie
2 goldy to przesada, szukając reduktorów pod moje v8 na forach z lpg polecano mi bądź 1 KME Gold albo 2 ac-r01 albo 2 x Zavoli Zeta Sfassi1 pisze: Ja proponuje dwa reduktory i to np. KME Gold
pozdrawiam