Witaj,
anlisi pisze:
Ad1. obroty biegu jałowego - tutaj nic nie powiem bo przez parę dni, bo nie mam dostępu do wozu
teoretycznie obroty powinny byc z zakresu 700 - 840 rpm, lecz zazwyczaj wszystkie sterowniki maja ustawienia na 740, czasem 760 (jak rozumiem fabrycznie), na razie spotkalem jeden egzemplarz AFB (moj wlasny), ktory mial ponizej 700 - a Ty jestes drugi. Stad moje zainteresowanie jakie konkretnie masz nastawy

- ciekawy bylby tez numer sterownika (part number) i wersje softu (Dxx).
anlisi pisze:
Ad 2. Regulacja sztangi nie była robiona - jeśli masz jakieś podejrzenia nt potencjalnego problemu u mnie to proszę napisz
absolutnie nie mam zadnych podejrzen, wrecz przeciwnie - wyglada to bardzo dobrze (lepiej niz przecietnie), stad pytanie. Zakladam oczywiscie ze wartosci nie powinny byc znowu nieprzyzwoicie duze (to by znaczylo ze dla kierownic spalin nie istnieje pojecie 'spoczynku', co z kolei byloby chyba grozniejsze niz sytuacja odwrotna - niemozliwosc wysterowania na max). Tylko zaznacze jeszcze raz: u Ciebie jest naprawde ok.
anlisi pisze:
Ad 3. Termperatura: w sumie to auto dogrzewało się na postoju i robiłem logi jak tylko złapał 85-86 stopni. Ale faktem jest, że przy spokojnej jeździe na klimatroniku (kanał 49) pokazuje temperaturę 87-88 stopni. Dopiero przy butowaniu rośnie do 90-92, a w upał przy jeździe na maksa dochodzi do 94-95 (ale to gaz w podłodze dłuższy czas). Oczywiście na desce cały czas wskazówka na 90. Termostat nie wiem jaki jest - napewno jest stary, ale ta temperatura którą mam utrzymuje się w podanych zakresach od dłuuugiego czasu.
termostat wymienisz przy najblizszym rozrzadzie - do tego czasu (bez wzgledu kiedy) chyba nie robilbym nic w tym zakresie.
anlisi pisze:
Generalnie - dam znać jak będę po naprawie.
I chyba najrozsądniej będzie wtedy zrobić kompletne logi statyczne i bs-y i wrzucić na forum do analizy (a w razie potrzeby także dynamiczne)
zgadzam sie w pelni.
Jednoczesnie chcialem poprosic, abys poczekal jeszcze na opinie innych kolegow, poniewaz nie wierze ze tylko ja czytam ten watek.... (a moje doswiadczenie jest niewielkie)