Witam! Mam w planie zamienić sedana i diesla na Kombi w FSI jednak podstawowa wersja nie leży mi zbytnio a ABT za bardzo się cenią I tu moje pytanie i za razem prośba o informacje gdzie można zakupić części wizualne do RSi lub jakieś Ciekawe przeróbki podstawowych części.
To musisz uzbroic sie w cierpliwosc i sporo gotowki do wymiany jest praktycznjie wszystko co z przodu:
blotniki, lampy, grill, zderzak nie jestem pewien czy pokrywa silnika z przodu tez...
Ja to rozwazalem ale po podsumowaniu wszystkiego zrezygnowalem narazie
Wykonane Mody
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED
z tego co się mniej-więcej orientowałem to chciał bym wymienić wydech, lampy przednie ,zderzaki oraz lotkę, grill spróbuje własnymi siłami zmodyfikować wydaje mi się, ze kratka z GTI będzie pasować oczywiście po małych przeróbkach, Pakiet ABT to coś koło 9k. wiec wole pokombinować na własną rękę bo moim zdaniem to lekkie przegięcie.
Moze i nie chce w sumie przerabiać auta na RS6 ale zachorowałem na zderzak i nie dałem rady sie powstrzymać i odmówić, wstępnie przypasowywałem to nie ma zle naprawdę niestety dopiero na urlopie go dopasuje i oddam do malowania, oczywiście popstrykam zdjęcia z prac.
(zderzak oddalony od auta przez to wyglada na dużo szerszy a nie jest)
Nie wytrzymalem do urlopu heeh ( wiecie jak to jest cos lezy do zamontowania to sie pali w duszy zeby juz juz)
Jutro porobie zdjecia.. poswiecilem 4 godziny (bardzo intensywne w 2 osoby) i udalo mi sie prawie dopasowac jedna strone zderzaka. Jutro jak porobie foty bo tak bez nich to moze nie ma sensu opowiadac.
Powiem tylko ze naprawde spodziewalem sie ze bedzie to duzo mocniej niepasowac i bez magika od plastiku/szpachli/blachy sie nie obejdzie a jednak da rade.
Dla zainteresowanych popstrykam foty juto z prac.
Pozdrawiam
******** UPDATE ******
No i kolejne 5 godzin dopasowywania za mna ( zostalo jeszcze dotrzec papierem sciernym profile by byly idealne i tak ogolnie go dopiescic by pasowal jak najlepiej.
ponizej foty z prac
trzeba bylo tak jak w przypadku zderzaka s6 wyprofilowac rog
w bocznej czesci zderzaka trzeba bylo zrobic 2 naciecia tak jak na obrazku
zderzak u dolu jest ok 7cm szerszy niz standardowy dla tego trzeb dorobic
blaszke by umocowac go w dolnej czesci ( mozna dociagnac do boku ale fajnie jest jak
jest taki szeroki wlasnie (trzeba jeszcze dosztukowac taki pasek 20cm x 8 cm i z jakiegos materialu podobnego do tego z ktorego zrobione jest nadkole i go polaczyc z nim by wypelnic luke)
Mocowanie (zatrzaski/wtrzaski) przerobilem srodkowy przesonolem go blizej krawedzi zderzaka by po wpieciu go bardziej przyciaglo go do blotnika ( bo normalnie jest jakis 2mm szerszy ten zderzak w lini laczenia z nadkolem)
Od srodka musialem przyciac "tunele" ktore (prosze sie nie smiac zgaduje) doprowadzaja w rs6 powietrze do intercoolerow, uciolem tyle ile symuluja czerwone linie. A musialem to zrobic bo haczyly o mocnowanie nadkola (a dokladnie ta plastikowa czesc ktora ktora ma zatrzaski wktore wpina sie zderzak.
No na dzisiaj dlalsze prace sobie odpuszcze moze jutro troche cos podpiluje i jak bedzie cos godnego uwagi to pstrykne
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 21:59 przez Bexa, łącznie zmieniany 1 raz.
OJ koszty poprostu masakra :shock: nawet jak juz sie ma 3.0 tdi i chcesz wymienic na nowszy to juz sa koszta a co dopiero z 2.0 mysle ze raczej lepiej by bylo sprzedac ta i kupic cos z 3.0tdi pozdro i powodzenia w dalszych modach
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
no latwo nie bylo potu i nerwow troche.. ale ogolnie mysle ze spasowanie w szczegolnosci w okolicy błotnikow jest ok a to bylo najgorsze.
Nic musze szukac zderzaka do tylu a w miedzyczasie sprzedac felgi zimowe z oponami bo mam 2 komplety i kupic jakies felgi bo te oryginalne to za super nie sa heh