Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

uwaga na złodzieja

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
Robercik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robercik » 30 wrz 2008, 08:22

pastor pisze:I właśnie w tym tkwi urok tej blokady że auta nie odholuje !!!

Blokada BBS blokuje układ hamulcowy, wszystkie koła zachowują się tak jakby miały zaciągnięty hamulec ręczny. Nie ma szans wciągnięcia auta na lawetę !!!
Tajemnica blokady tkwi w specjalnie zamontowanych zaworach na przewodach hamulcowych, po jej załączeniu zawory nie wypuszczają płynu hamulcowego z tłoków więc koła są zablokowane jakbyś trzymał wciśnięty hamulec czy ręczny.

Myślisz że złodziejowi będzie się chciało kłasć pod samochód i szukać tych zaworów ? Nawet gdyby, je znalazł, to nie odkręci ich ręcznie bo są sterowane elektronicznie. Gwarantuję Ci że odechce mu się dobieraćdo Twojego auta.

Jak wspomniałem wcześniej, na tą blokadę jest tylko jeden sposób. DÂŹWIG !!!
Nie sądzę jednak że złodzieje będą tak odważni żeby dźwigiem ukraść Ci auto.
Z tą niezawodnością tej blokady BBS bym się nie zgodził gdyż spotkałem się z opinią ze wystarczy przeciąć przewody hamulcowe w kołach rozszczelniajac układ hamulcowy i już można spokojnie autko na lawetę wciągać. Podobno raptem 3 minuty roboty(przynajmniej tak uważa znajomy mechanik)

TEz sie zastanawiam nad montażem tej blokady ale jakoś do nie jestem do niej przekonany do konca.

daniel32
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daniel32 » 30 wrz 2008, 22:33

a co sądzicie o czymś takim?
co tutaj opisują: http://alarm-gps-gsm.com/
(ukryty guziczek, namierzanie GPS, odcięcie elektryki auta, itd. )
właśnie się rozglądam za czymś podobnym z namierzaniem GPS
(żona czasem jeździ ;-) ) to bym miał 2 pieczenie na jednym ogniu...
pozdrawiam

macieja910

Post autor: macieja910 » 01 paź 2008, 18:03

censored przeciez nikt nie podaje miejsc w ktorcyh ukryli odcinke lub kodu do alarmu :-P

Voytec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Voytec » 01 paź 2008, 19:30

ja mam zamontowany jeszcze przez szkopa GPS i w papierach kartke do wyslania w przypadku zmiany wlasciciela auta ale to juz chyba jest jakis abonament pewnie do oplacenia dodatkowo,wiecie cos na ten temat ?

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 01 paź 2008, 22:45

Voytec, skontaktuj się z tą firmą bo masz rację, firma miesięcznie pobiera opłatę ala abonament, takie firmy działają również u nas, opłaty różnie z reguły do kilku stówek

Robercik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robercik » 01 paź 2008, 23:41

NIkt nie mowi czy ma BBS czy GPS, a jeszli nawet to raczej zaden zlodziej nie czerpie info z netu na temat zabezpieczeń konkretnego auta.

Awatar użytkownika
piterrr A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: piterrr A6 » 04 paź 2008, 19:35

daniel32 pisze:a co sądzicie o czymś takim?
co tutaj opisują: http://alarm-gps-gsm.com/
(ukryty guziczek, namierzanie GPS, odcięcie elektryki auta, itd. )
pozdrawiam
z tym alarmem to jest tak że złodziej samochód bierze na lawete i przykrywa go specjalną folią. a potem jadą do garażu i tam mają specjalnie robione ściany. potem GPS usuwająi po problemie :mrgreen: no ale nie każdy złodziej tak robi. w nowych samochodach to jest fabrycznie montowane. a z żoną to by ci się udało bo ona taka sprytna to pewnie nie jest :lol:
Full Led i Full Led Matrix

Robercik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robercik » 05 paź 2008, 11:34

Raczej zabezpieczenie GPS jest bezpieczne z tego wzgledu ze złodzieje(sytuacja znajomego rowniez posiadacza Audi A6) zawsze po ukradzeniu zostawiaja auto ukryte w jakims miejscu przez około 24-48 godzin i obserwują czy policja pod niego podjedzie. Znajomy w taki sposob odzsykal auto. Stalo głeboko w lesie za jakas zawalona leśniczówka niewidoczne z drogi. policja próbowała zrobic zasadzke ale prawdopodobnie zlodzieje nasłuchiwali ich częstotliwość lub sie połapali ( do leśniczówki byl jeden możliwy dojazd wiec mogli) i sie po auto przez 2 dni nie zgłosili wiec policja zrezygnowała z zasadzki a znajomy auto odzyskał.

Awatar użytkownika
piterrr A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: piterrr A6 » 05 paź 2008, 12:28

Robercik jakiś amator to może w leśniczówce chowa samochody ale profesjonaliści mają specjalne garaże do tego i wtedy samochodu już nie znajdziesz.

Robercik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robercik » 05 paź 2008, 18:03

Nie zaprzeczam. Podaje tylko przyklad znajomego. On jest bardzo zadowolony z GPS'a:)

Awatar użytkownika
piterrr A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: piterrr A6 » 05 paź 2008, 18:19

A spoko spoko. no fakt w tym przypadku był przydatny był! :-D

daniel32
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daniel32 » 09 paź 2008, 00:18

piterrr A6 pisze:
daniel32 pisze:a co sądzicie o czymś takim?
.........
pozdrawiam
z tym alarmem to jest tak że złodziej samochód bierze na lawete i przykrywa go specjalną folią. a potem jadą do garażu i tam mają specjalnie robione ściany. potem GPS usuwająi po problemie :mrgreen: no ale nie każdy złodziej tak robi. w nowych samochodach to jest fabrycznie montowane. a z żoną to by ci się udało bo ona taka sprytna to pewnie nie jest :lol:
ale jednak się zdecydowałem i zamontowałem to :)
żona to wiadomo - wczoraj niby była u koleżanki w sprawie służbowej (AC też mam bo inaczej bym nie dał) a po powrocie ja na to "kochanie co tam słychać u teściowej"? :mrgreen:
A wracając do tego wynalazku to zajebisty patent jest - oczywiście made in china ale może to i dobrze ?

Jak się tylko alarm aktywuje to natychmiast dzwoni do mnie na komórkę podając pozycję GPS a jak nie ma zasięgu (np w garażu podziemnym jest zasięg GSM ale nie ma GPS) to wysyła kody sąsiadujących BTSów, które oczywiście nic mi nie mówią ale włączę sobie niebawem usługę "lokalizacja telefonu" sieci GSM to wtedy będzie podawać nazwy ulic...
Mam dwa numery zdefiniowane - służbowa i prywatna więc dzwoni raz na tą a jak się nie dodzwoni to próbuje na inną.

Wiem że są zagłuszarki sygnałów GSM i GPS ale ogólnie jestem zadowolony bo tam jest jeszcze mikrofon do podsłuchu oraz przycisk LOCK odcinający elektrykę auta, który jest autonomiczny czyli niezwiązany z wbudowanymi systemami zabezpieczeń. Czyli złodzieje nawet jak poradzą sobie z oryginalnym alarmem to nie będą mogli łatwo zrobić UNLOCK. Zawsze to o jedno zabezpieczenie więcej - no i fajny bajer dla żony <ok>

daniel32
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daniel32 » 09 paź 2008, 21:45

censored pisze:daniel32, jaki koszt?
Wyszło w sumie 850 za urządzenie bo ponegocjowałem troche i się udało - okazało się że gość też jeździ A szóstką.. <ok>
Chciałem to sam zainstalować bo tak naprawdę żadnej filozofii w tym nie ma bo komponenty współpracują ze sobą bezprzewodowo tak jak opisane w opisie tego lokalizatora GPS - w każdym razie na biurku ładnie to działało.
Ale najgorsza robota to jak sie dostać po deske rozdz. żeby zainstalować pudełko, mikrofon i antenki i gdzie się wpiąć żeby zapłon odłączyć więc dałem 200 zł zaufanemu człowiekowi i było załatwione..
pozdrawiam

zalcer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

niedzwiedz

Post autor: zalcer » 25 sty 2009, 19:26

panowie\panie a co sądzicie o blokadzie tego typu
http://www.niedzwiedz-lock.pl/blokada.php

da sie ja jakos obejść nie mowie o takiej opcji jak laweta swoja droga jak pomoc drogowa ma dobra wciagarke to i z blokada BBS da se rade

Awatar użytkownika
aro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: aro » 27 sty 2009, 09:44

Calkiem niezla zwlaszcza jesli ktos ma quatro ;-) ciekawe jak latwo ja jest zdemontowac zlodziejowi... ale skoro ze stacyjka (ktora ma blokade kierownicy) nie maja problemu to co dopiero z takim zamkiem, ktory pewnie bylejakim srubokretem przekreci (wnioskujac po zdjeciach kluczykow), ale kazde zabezpieczenie zawsze utrudnia czy nawet opozniakradziez a zarazem bardziej zabezpiecza nasza wlasnosc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl