Z tą niezawodnością tej blokady BBS bym się nie zgodził gdyż spotkałem się z opinią ze wystarczy przeciąć przewody hamulcowe w kołach rozszczelniajac układ hamulcowy i już można spokojnie autko na lawetę wciągać. Podobno raptem 3 minuty roboty(przynajmniej tak uważa znajomy mechanik)pastor pisze:I właśnie w tym tkwi urok tej blokady że auta nie odholuje!
Blokada BBS blokuje układ hamulcowy, wszystkie koła zachowują się tak jakby miały zaciągnięty hamulec ręczny. Nie ma szans wciągnięcia auta na lawetę!
Tajemnica blokady tkwi w specjalnie zamontowanych zaworach na przewodach hamulcowych, po jej załączeniu zawory nie wypuszczają płynu hamulcowego z tłoków więc koła są zablokowane jakbyś trzymał wciśnięty hamulec czy ręczny.
Myślisz że złodziejowi będzie się chciało kłasć pod samochód i szukać tych zaworów ? Nawet gdyby, je znalazł, to nie odkręci ich ręcznie bo są sterowane elektronicznie. Gwarantuję Ci że odechce mu się dobieraćdo Twojego auta.
Jak wspomniałem wcześniej, na tą blokadę jest tylko jeden sposób. DÂŹWIG!
Nie sądzę jednak że złodzieje będą tak odważni żeby dźwigiem ukraść Ci auto.
TEz sie zastanawiam nad montażem tej blokady ale jakoś do nie jestem do niej przekonany do konca.