Skradzione autko
To i ja poproszę to info - sprawdzę jak ono ma się w A4 B5Sleepknot pisze:OK panowie... Trochę powęszyłem i wiem jak dzwigneli mi autko. Wiem też jak można odjechać każdym jednym autkiem koncernu VAG wyprodukowanym przed 2007 rokiem. Nie wiem czy mogę pisac o tym na forum, ale ta informacja może pomóc Wam w oszczędzeniu Waszych furek.
Zaproponujcie jak mam przekazać Wam tą informację.
pozdro
od 03.10.2008 Audi A4 B5 AVANT 1.9TDi++ AJM / RH Turbo 19" / Gwint KW
06.2006 -> 07.2008 Audi 80 B4 AVANT 2.0 ABK 115KM@166Nm
06.2006 -> 07.2008 Audi 80 B4 AVANT 2.0 ABK 115KM@166Nm
- danek_22
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Dawid
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
dla mnie też bo niedostałem jeszcze
danek_22@wp.pl
- robsoft1
- Forum Audi A6 / A7

witam
ja również poprosze o info jak zabezpieczyć swoją audi na pw lub maila: robsoft1@gmail.com
z góry dzięki.
ja również poprosze o info jak zabezpieczyć swoją audi na pw lub maila: robsoft1@gmail.com
z góry dzięki.
- bobson80
- Forum Audi A6 / A7

Dlatego musowo musi być zainstalowany jakiś alarm nie fabryczny złodziej nie jest na to przygotowany i żadna elektroniczna zabawka ( tzw odpalarka) nie wyłączy tego alarmu w dodatku takie alarmy są wyposażone w czujniki ultra dźwiękowe, a do odłączenia fabrycznego alarmu wystarczy dobry śrubokręt lub łamak łamiąc zamek drzwi ( w wersji avant tylnej klapy jest najsłabszy ) alarm fabryczny sam się dezaktywuje bo komputer myśli ze zrobiono to kluczykiem wtedy złodziejaszek wsiada podpina sprzęt łamie stacyjkę i odjeżdża. dlatego drógi alarm nie fabryczny to konieczność ja założyłem go dwa dni po kupnie auta kiedy jeszcze nie było porejstrowane a przez pierwsze dwa dni stało w zamkniętym garażu z dobermanem w środku a pod drzwiami drugi samochód z alarmem i i tak nie spałem spokojnie, mojemu kolesiowi podprowadzili autko z garażu a żeby w nocy nie robić hałasu wypchneli je jakieś 300 m od domu i tam próbowali odpalić na szczęście ktoś ich spłoszył na drugi dzień założył alarm za 400 zł i ma spokójFunosek pisze:OK. Powiem w skrócie. Chodzi o to, że dobry złodziej podłączy swoje zabawki i odpali autko bez kluczyków. Jak to już się chyba domyślicie.
[ Dodano: 2009-06-02, 17:44 ]
Przy odrobinie szczęścia zajmie mu to około 15 sekund.
[ Dodano: 2009-06-04, 15:25 ]
zapomniałem dodać że przy zakładaniu alarmu trzeba dobrze pomyśeć gdzie umieścić syrenke bo to najsłabsze ogniwo ( najlepiej na grodzi i to z własnym zasilaniem ) złodziej zerka przez szybę widzi ze są czujki ultradźwiękowe czyli jest pała i albo od razu rezygnuje albo stara się namierzyć syrenkę jeśli oczywiście ma czas, złodzieje nie cofają się przed wyrwaniem przedniej lampy czy grilla wtedy odcina syrenke zanim ta zdąży choćby piknąć ale i tak ma przed sobą jeszcze sporo pracy kiedy dostanie sie do środka bo alarm jest włączony tyle ze nie wyje musi znaleźć centralke i pomostkować kilka przewodów między innymi od pompy paliwa a to wszystko czas czas czas
- martinez1980
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Witajcie
Ja też ponawiam prośbę odnośnie zabezpieczenia mojego automatu.
Z góry dziekuję!
Jestem bardzo wdzięczny,nareszcie dotarło!
Ja też ponawiam prośbę odnośnie zabezpieczenia mojego automatu.
Z góry dziekuję!
Jestem bardzo wdzięczny,nareszcie dotarło!
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 20:33 przez falco, łącznie zmieniany 1 raz.
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
W sumie racja... Złodzieje i tak wiedzą jak to robić więc niech wszyscy "narażeni" wiedzą jak oni to robia i im to utrudnią. Poniżej opis, który rozsyłam od tygodnia... 
Nasze autka posiadają interface OBD II czyli popularnie zwane gniazdo VAG. Złodzieje natomiast mają urządzenie, które po wpięciu do niego w niespełna 1 sekundę czyści ta część komputera autka w której są zapisane wszelkie zabezpieczenia tzn. alarm, immobilaizer itp. Wystarczy, że złodziej poradzi sobie z zamkiem, co dla fachowca jest kwestią kilku sekund i po otwarciu drzwi od razu wepnie wtyczkę do gniazda OBD i po sprawie. Każdy alarm ma pewną zwłokę w działaniu 1 sek może 2... i to wystarczy, żeby wpiąć to urządzenie. Dalej wszystko dzieje się z automatu. Tak samo jak otworzył autko odpala je i odjeżdża...
Najlepiej jest po prostu przenieść gniazdo OBD w inne miejsce niż standardowe aby uniemożliwić szybkie wpięcie „reseta”.
Mam nadzieje, że moje doświadczenia przydadzą się i dzięki nim ocaleje kilka waszych aut, które mogłyby być skradzione.
Poproszę o ten opis zabezpieczenia automatu i jeszcze jedna prośba do użytkowników autek z napędem quattro. Czy ktoś z Was miał jakieś problemy z tym napędem albo wie coś o jego awaryjności?
Pozdrawiam
Rafał
Nasze autka posiadają interface OBD II czyli popularnie zwane gniazdo VAG. Złodzieje natomiast mają urządzenie, które po wpięciu do niego w niespełna 1 sekundę czyści ta część komputera autka w której są zapisane wszelkie zabezpieczenia tzn. alarm, immobilaizer itp. Wystarczy, że złodziej poradzi sobie z zamkiem, co dla fachowca jest kwestią kilku sekund i po otwarciu drzwi od razu wepnie wtyczkę do gniazda OBD i po sprawie. Każdy alarm ma pewną zwłokę w działaniu 1 sek może 2... i to wystarczy, żeby wpiąć to urządzenie. Dalej wszystko dzieje się z automatu. Tak samo jak otworzył autko odpala je i odjeżdża...
Najlepiej jest po prostu przenieść gniazdo OBD w inne miejsce niż standardowe aby uniemożliwić szybkie wpięcie „reseta”.
Mam nadzieje, że moje doświadczenia przydadzą się i dzięki nim ocaleje kilka waszych aut, które mogłyby być skradzione.
Poproszę o ten opis zabezpieczenia automatu i jeszcze jedna prośba do użytkowników autek z napędem quattro. Czy ktoś z Was miał jakieś problemy z tym napędem albo wie coś o jego awaryjności?
Pozdrawiam
Rafał
Sleepknot