A6 C7 - problem ze skrzynią 0ck po remoncie
-
Czubsonik
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
A6 C7 - problem ze skrzynią 0ck po remoncie
Witam. Mam problem ze skrzynią biegów 0ck. Po wymianie kosza sprzęgłowego skrzynia przeszla adaptacje i wszystko bylo ok. Po przejechaniu okolo 150km skrzynia wywalila błąd: przekładnia awaria. Dalsza jazda możliwa tylko w trybie ograniczonym. Brak biegu wstecznego. Po tym komunikacie zczytalem błędy i takie wyszly jak na ponizszych zdjeciach. Auto trafiło spowrotem na lawecie do fachowca od skrzyni biegow. Zostala zregenerowana cala mechatronika w trakcie tego czasu od ktorego tam stoi. Po regeneracji mechatroniki sterownik dalej nie moze przyjaz zadnej adaptacji. Zostal wyciagniety sterownik z innego samochodu sprawnego i nadal po wlozeniu do mojego nie ma możliwości przejscia adaptacji. Po wlozeniu spowrotem do samochodu z ktorego byl brany do sprawdzenia bez zadnwgo problemu wszystko zaczelo normalnie dzialac. Czy ktos mial podobny problem i ma jakiekolwiek pojęcie gdzie mozna szukac problemu? Cala szkrzynia mozna powiedziec jest zlozona od nowa a problemem jest to ze ani odisem ani vcdsem nie idzie ruszyc czegokolwiek. Gdzie tu mozna szukac przyczyny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.