Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

A6 C7 - problem ze skrzynią 0ck po remoncie

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Czubsonik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0.TDI 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

A6 C7 - problem ze skrzynią 0ck po remoncie

Post autor: Czubsonik » 23 lip 2026, 09:26

Witam. Mam problem ze skrzynią biegów 0ck. Po wymianie kosza sprzęgłowego skrzynia przeszla adaptacje i wszystko bylo ok. Po przejechaniu okolo 150km skrzynia wywalila błąd: przekładnia awaria. Dalsza jazda możliwa tylko w trybie ograniczonym. Brak biegu wstecznego. Po tym komunikacie zczytalem błędy i takie wyszly jak na ponizszych zdjeciach. Auto trafiło spowrotem na lawecie do fachowca od skrzyni biegow. Zostala zregenerowana cala mechatronika w trakcie tego czasu od ktorego tam stoi. Po regeneracji mechatroniki sterownik dalej nie moze przyjaz zadnej adaptacji. Zostal wyciagniety sterownik z innego samochodu sprawnego i nadal po wlozeniu do mojego nie ma możliwości przejscia adaptacji. Po wlozeniu spowrotem do samochodu z ktorego byl brany do sprawdzenia bez zadnwgo problemu wszystko zaczelo normalnie dzialac. Czy ktos mial podobny problem i ma jakiekolwiek pojęcie gdzie mozna szukac problemu? Cala szkrzynia mozna powiedziec jest zlozona od nowa a problemem jest to ze ani odisem ani vcdsem nie idzie ruszyc czegokolwiek. Gdzie tu mozna szukac przyczyny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl