Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

A6 C6 Limo 2.7 TDI Quattro Tiptr 2006

Prezentacja w/w aut.
KorteX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jonatan
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Re: A6 C6 Limo 2.7 TDI Quattro Tiptr 2006

Post autor: KorteX » 30 maja 2025, 12:18

Jednak autko zostanie jeszcze ze mną na jakiś czas, w końcu zrobiona maglownica, sprężarka wymieniona poraz drugi bo jak się zrobiło ciepło tak powiedziała, że nie zasługuję na chłód

Zostało zrobić dach, wydech i w końcu dorwać wzmacniacz BOSE pod MMI 3G+ i będzie komplet... chyba

Awatar użytkownika
Lech W
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Lech
Nadwozie: Avant
Skrzynia: Automat

Post autor: Lech W » 30 maja 2025, 13:35

Super! <radocha>

KorteX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KorteX » 10 cze 2025, 09:17

Podsufitka zamówiona, trzeba załatwić prąd w garażu to przy okazji wymiany podsufitki wysprząta się pod fotelami - czas zacząć myśleć nad wydechem, a może do 16 sierpnia (Ogólnopolski Zlot Audi #5) wyrobimy się z przelotem <lol>
Zna ktoś dobrego majstra od wydechów, który nie ceni się jakby wydech był ze złota? Kujawsko-pomorskie - Grudziądz (+-100km), Toruń, Bydgoszcz...

KorteX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KorteX » 10 lip 2025, 14:35

Podsufitka wymieniona już z 3 tygodnie temu, ostatnio wymieniony dynamicznie olej w skrzynii biegów, po podróży na Osakę do Polskiej Nowej Wsi trzeba wymienić osłonę przegubu, mało czasu bo za tydzień wyjazd w góry...
Po wakacjach trzeba skupić się nad silnikiem, bo coś mi go całego zarzygało, ale oleju nie ubywa - uszczelniacz na wale i skrzynia gubi? Ma ktoś numery tych uszczelniaczy od strony skrzyni? Będzie trzeba wymienić...

KorteX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KorteX » 14 sie 2025, 11:46

Z kim się widzimy na zlocie? <lol>

Ogólnopolski Zlot Audi #5 - Poddębice 16.08.2025r

Obrazek

KorteX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KorteX » 16 gru 2025, 09:22

W końcu nowe wieści!

Udało się dorwać kompletne wnętrze w mega stanie za dobre pieniądze. Sobota od rana - przekładanie - udało się!

Fotele grzane, z pamięcią, zostało przełożyć klimatronik na ten z grzanymi - ochrona komponentu więc poczeka na nowy rok...

Boczki z ambiente - pech chciał muszę znaleźć moduły pod ambient - mam nadzieję, że komfort obsłuży, jak nie to ambient będzie świecić razem z podświetleniem klamki
Swoją drogą - jak ktoś ma lusterko wewnętrzne fotochrom w czarnym kolorze to chętnie wymienię gotówkę na takowe lustereczko...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Słupki A nie zakładane, czekam na głośnik, bo mój w desce okazał się popękany

Moje wnętrze czeka na nowego właściciela - może ktoś się znajdzie - fotele + boczki 300PLN, wykładzina, wszystkie plastiki ~80PLN, deska 150PLN...

W międzyczasie oczywiście nie obyło się bez wizyty u mechanika, przeguby na trasie zaczęły się sypać - diagnoza - wymiana obu półosiek z przodu...

KorteX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KorteX » 27 kwie 2026, 07:51

Padło na zmianę hamulców bo po drodze zaczął trzeć zacisk o tarczę po rancie... <uoee>
No to jak tak, to kupiony zacisk od 347mm, tarcze, klocki - oczywiście na tym się nie skończyło, bicie na piastach więc wymiana też piast. Teraz hamuje jak wściekły, ale...
Noo właśnie, ale... 4km po wyjeździe od mechanika zgasł, nie chciał ze mną rozmawiać. Okazało się, że padł alternator - bez żadnych błędów, nagle po prostu wypinało systemy po kolei, rozpięło skrzynię i ledwo dotoczyłem się w zatoczkę. Wrócił na 2 akumulatorach do mechanika, alternator wymieniony, tydzień jeżdzone - coś strzela pod maską... poszarpało pasek, więc wymiana. W międzyczasie padł mi ręczny (mam nadzieję, że to tylko przycisk, ale trzeba znaleźć chwilę na rozbieranie tunelu, przycisk leży w domu), czujnik PDC lewy tył (raz działa, raz nie, czyżby jakiś zwierz?)
Obrazek

Kupione też drzwi prawe, tył, bo w moich na rogu pojawiła się rdza, przepolerowane, zabezpieczone - i leżą, zdążę założyć?

A przy okazji pochwalę się nowym nabytkiem, oczywiście felgi przeszły tutaj, aczkolwiek będę zmieniać na jakieś inne, bo tu bym musiał spore dystanse założyć. Swoją drogą, może ktoś z Was wie jakie ET dobrać przy feldze 9j, żeby ładnie spasowały się z nadkolem w A5? Gwint oczywiście też wpadnie.

Obrazek

2.0 TFSI, 252km, Quattro, S-tronic, trochę zawiedziony jestem nagłośnieniem, ale to się zrobi - koszyk się już zapełnia <lol>

Co dalej z C6? Raczej preferowałbym sprzedać, ale wiem, że nikt mi za nią nie da 25k PLN, a takie jest moje minimum więc być może trochę części pójdzie do srebrnej C6 (?) i sprzedam za 18/20?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl