Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Odradzam serwis Audi Warszawa Wilanów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ralen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2020
Moje auto: S7 4K
Nadwozie: Liftback
Silnik: 2.9 DKMB 450KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Odradzam serwis Audi Warszawa Wilanów

Post autor: ralen » 25 mar 2026, 16:58

Cześć ;) Problem co prawda nie dotyczy Audi A6, ale A3 8Y żony. Niemniej jednak, temat zasługuje na opisanie.

Historia problemu:
Zaczęło się około wakacji ubiegłego roku (przyjmijmy lipiec 2025, może wcześniej). Auto podczas manewrów parkingowych, przy kręceniu kierownicą Prawo-Lewo wydaje odgłosy chrobotania (jakby był uszkodzony przegub).
Pierwsza wizyta w serwisie Audi Warszawa Wilanów, jazda z serwisantem(Pan Kamil), usterka potwierdzona, zdiagnozowano coś gdzieś w okolicy mocowania amortyzatora (chyba). Auto przyjęte, naprawa wykonana technologią: Smarujemy…. No dobra <uoee> . Przesmarowali, pojeździłem, było OK przez tydzień czasu. Po tygodniu chrobotanie wróciło.

Druga wizyta w serwisie, znów usterka potwierdzona, auto poszło na warsztat, prosiłem, żeby wymienili uszkodzone elementy zawieszenia. Nie wymienili - ponownie zastosowano technologię naprawy poprzez smarowanie <nerwus> . Pokłóciłem się wówczas trochę z serwisantem (Pan Kamil bo uważam inaczej - bzdurą jest smarowanie tych elementów. Kilka deszczowych dni, smar wypłukany, ewentualnie dostaje się piach i problem wraca. Pojeździłem miesiąc czasu, usterka wróciła (przyjmijmy, że było to gdzieś w okolicy września). Zostawiłem ten temat i przestałem się tym przejmować ze względu na brak czasu (przypłynęło mi S7 C8 z USA i chciałem jak najszybciej ogarnąć auto dla siebie). Później zimową porą jakby ta usterka trochę mniej występowała (nie było to już tak bardzo słyszalne), pewnie dlatego że metal zimny inaczej pracuje niż metal ciepły.

Trzecia wizyta w serwisie w dniu (11.03). Auto zgłoszone na 2 usterki – pierwsza to kluczyk, który się rozkodował, dopisali go ponownie i ok. Przy okazji oczywiście zgłosiłem po raz trzeci problemy z tym zawieszeniem, bo mimo zimy, trochę to cały czas słychać i w miarę ocieplania się, usterka postępuje. Przyjęli, że to będzie już trzecia naprawa więc przy trzeciej naprawie zastosowana zostanie technologia naprawy poprzez wymianę. Taką informację dostałem od serwisanta. Auto przyjęte, ja szczęśliwy, że w końcu problem będę miał z głowy. Po południu dzwoni do mnie serwisant z informacją, że oni nie widzą problemu i mi tego nie zrobią <nerwus> . Znów cały dzień stracony, kolejna wizyta, na którą czekałem z miesiąc czasu, poszła na marne. Dostałem piany. Pojechałem po samochód po godzinie 17’stej, żeby go odebrać, wsiadł wówczas ze mną do samochodu inny serwisant. Na parkingu poruszane kierownicą – usterka potwierdzona. :[ :[
No zagotowałem się maksymalnie, ponieważ nie tego oczekuje się od serwisu marki premium…

Na samochód zostało miesiąc gwarancji, problem nie rozwiązany, straciłem na te wszystkie przyjazdy, wyjazdy, wizyty w serwisie masę czasu, paliwa i nerw.
Serwisant powiedział mi, że nie mogą mi zrobić naprawy, póki nie nagrają/potwierdzą usterki, ponieważ od góry nikt im tego nie rozliczy.
W związku z tym, postanowiłem również wyeskalować ten temat do BOK Audi Polska i nacisnąć „Na górę” żeby się trochę ogarnęli i od góry zlecili naprawę mi tego samochodu. Jaką odpowiedź dostałem ? Ano zlewczą, sugerującą abym ponownie zapisał auto na serwis.

Obrazek

Idąc dalej, napisałem negatywną opinię na google dla tego partnera serwisowego. Odpisałem również VW polska co sądzę o fakcie że są/byli marką premium, cenią się na premium a technologie naprawy stosowane przez grupę są na poziomie napraw w Dacii (chociaż i tutaj nie wiem czy nie obrażam tej marki...)
Było: A4 B6 =)
Było: A6 C7 <faja>
Jest S7 C8 <czarodziej> ]:->

Awatar użytkownika
ralen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2020
Moje auto: S7 4K
Nadwozie: Liftback
Silnik: 2.9 DKMB 450KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Re: Odradzam serwis Audi Warszawa Wilanów

Post autor: ralen » 21 kwie 2026, 16:13

Aktualizacja po kolejnej wizycie w serwisie <rotfl> - poszło na grubo. Słuchajcie, opiszę dalszą sytuację bo byłem w tym serwisie u tego samego konsultanta, przy okazji innego tematu wróciłem do kwestii zawieszenia. To w jaki sposób zostałem potraktowany, zasługuje żeby to nagłośnić.

Zacznijmy może od początku i w zasadzie już z mojego punktu widzenia – pierwszej zniewagi. Podszedłem blisko stanowiska konsultanta, czekając aż Pan Kamil będzie dostępny. Obsługiwał wówczas klienta, poczekałem cierpliwie. Gdy klient odszedł, Pan Kamil poszedł na zaplecze serwisowe, po czym wracając i przechodząc obok mnie, zapytał czy ja do niego – powiedziałem że tak. Następnie zamiast przejść do obsługi klienta bezpośredniego który czeka, Pan Kamil stwierdził że wykona sobie jeszcze telefon na boku, a ja czekałem dalej – no trochę słabo i mało profesjonalnie jak na konsultanta marki premium prawda ? Można było telefon wykonać później i nie kazać człowiekowi czekać…. No ale dobrze, przeszliśmy do zgłoszenia serwisowego. Problem z kluczykami został powiedzmy załatwiony jako że był to jeden z dwóch problemów z moją A3 8Y. Przeszedłem więc do kolejnego – mało wygodnego tematu zawieszenia i tutaj się zaczęło...
W trakcie wymiany zdań z konsultantem, Pan Kamil zaczął przekonywać mnie, że chrobotanie zawieszenia przy manewrach parkingowych (w tym przy kręceniu kierownicą na postoju), to rzecz normalna i tak może być, że to naturalna praca zawieszenia. Oczywiście nie kupiłem takiego tłumaczenia – od przeszło 10 lat jeżdżę Audi (swoje własne, różne modele), oraz innymi samochodami (w tym posiadającymi zawieszenie bazujące na kolumnach mac person), i nigdy żaden samochód nie wydawał takiego dźwięku (jakby uszkodzony był przegub). Mówię konsultantowi: „dwa poprzednie zgłoszenia na ten sam problem zostały uznane i realizowana była naprawa poprzez smarowanie, a teraz Pan twierdzi że to normalne? Ja przepraszam, ale to nie jest normalne. Auto nie jest sprawne i trzeba je naprawić a nie unikać rozwiązania problemu idąc po najmniejszej linii oporu”.
Następnie wywiązała się rozmowa w której zasugerowałem, że z jakiegoś niezrozumiałego mi powodu konsultant nie chce mi pomóc załatwić tej sprawy. Zasugerowałem również że nagram film w którym ta usterka występuje (ponieważ nie występuje za każdym razem). Powiedziałem konsultantowi że kontaktowałem się z Salonem w którym kupiłem samochód, opisałem problem i powiedziano mi, żebym przyjechał i że zawieszenie zostanie dla mnie wymienione, że nie będą robić mi takich problemów. Konsultant na to odparł: Może Pan jechać do jakiegokolwiek serwisu chce, gdzie Pan chce, ma Pan takie prawo. Następnie powiedział mi, że gwarancję to ja mam w miejscu w którym zakupiłem auto, że oni jako sprzedawca dają mi gwarancję. – CO TAKIEGO ? Przecież ja mam gwarancję fabryczną!? To chyba jakiś żart…. Chciałem również zadzwonić do kierownika salonu w którym kupiłem auto aby zaprzeczył tym bzdurom, ale niestety nie udało mi się dodzwonić.
Do tego Pan Kamil insynuował mi (nie wprost), że jeżeli jestem klientem który zakupił audi A3, to jestem niejako klientem gorszym niż ten który kupił lepsze auto…. No jak można tak klientowi zasugerować ?? Jak trzeba było prowadzić rozmowę żebym złapał takie odczucie? Jezu, masakra. <blee>
W tym momencie poszedłem z konsultantem na ostrzejszą wymianę zdań. W pewnym momencie konsultant powiedział mi że nie może mnie dalej obsługiwać, nie chce mnie dalej obsługiwać i że nie ma już dla mnie czasu bo „Mam ważniejszych klientów którzy czekają” – to są słowa które usłyszałem. Dowiedziałem się jeszcze że „Za każdym razem kiedy przychodzi Pan do mnie do serwisu to wyprowadza mnie Pan z równowagi i ja nie chcę już z Panem więcej rozmawiać”. <spadaj>

Ponieważ równolegle kontaktując się z Centralą VW Group Polska (VGP) mailowo, szukałem pomocy u sprzedawcy + w ramach nacisku, napisałem negatywną opinię dotyczącą tego serwisu w Google i całego poprzedniego zdarzenia. W trakcie rozmowy, konsultant wyparował do mnie z tekstem: „Wie Pan, gdybym był na Pańskim miejscu, to po napisaniu na nas takiej negatywnej opinii na Google jaką widziałem, wstyd byłoby mi do serwisu przychodzić” – JAK MOŻNA W TAKI SPOSÓB TRAKTOWAĆ KLIENTA? To już jest chyba szczyt chamstwa.

Wyszedłem z serwisu wściekły, zaniechałem jakichkolwiek dalszych napraw, usunąłem ich w aplikacji MyAudi jako partnera serwisowego i nie chcę mieć już nigdy nic więcej z grupą dealerską Audi. Żałuję że nie zawołałem kierownika serwisu i dyrektora oddziału na rozmowę, ale byłem tak wściekły i w takim szoku jak mnie potraktowano, że nie przyszło mi to na myśl. Pozostaję z uszkodzonym autem, kończącą się gwarancją dzisiaj i środkowym palcem pokazanym zarówno przez partnera serwisowego, jak i niejako przez VGP, które w ramach wcześniejszej rekompensaty, zaproponowało mi voucher na 400pln. <rotfl>

Tak więc jak możecie, to wybierzcie każdego innego możliwego partnera w okolicy, ale od Wilanowa jednak w miarę możliwości zalecam trzymać się z daleka. :(
Było: A4 B6 =)
Było: A6 C7 <faja>
Jest S7 C8 <czarodziej> ]:->

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl