Historia problemu:
Zaczęło się około wakacji ubiegłego roku (przyjmijmy lipiec 2025, może wcześniej). Auto podczas manewrów parkingowych, przy kręceniu kierownicą Prawo-Lewo wydaje odgłosy chrobotania (jakby był uszkodzony przegub).
Pierwsza wizyta w serwisie Audi Warszawa Wilanów, jazda z serwisantem(Pan Kamil), usterka potwierdzona, zdiagnozowano coś gdzieś w okolicy mocowania amortyzatora (chyba). Auto przyjęte, naprawa wykonana technologią: Smarujemy…. No dobra
Druga wizyta w serwisie, znów usterka potwierdzona, auto poszło na warsztat, prosiłem, żeby wymienili uszkodzone elementy zawieszenia. Nie wymienili - ponownie zastosowano technologię naprawy poprzez smarowanie
Trzecia wizyta w serwisie w dniu (11.03). Auto zgłoszone na 2 usterki – pierwsza to kluczyk, który się rozkodował, dopisali go ponownie i ok. Przy okazji oczywiście zgłosiłem po raz trzeci problemy z tym zawieszeniem, bo mimo zimy, trochę to cały czas słychać i w miarę ocieplania się, usterka postępuje. Przyjęli, że to będzie już trzecia naprawa więc przy trzeciej naprawie zastosowana zostanie technologia naprawy poprzez wymianę. Taką informację dostałem od serwisanta. Auto przyjęte, ja szczęśliwy, że w końcu problem będę miał z głowy. Po południu dzwoni do mnie serwisant z informacją, że oni nie widzą problemu i mi tego nie zrobią
No zagotowałem się maksymalnie, ponieważ nie tego oczekuje się od serwisu marki premium…
Na samochód zostało miesiąc gwarancji, problem nie rozwiązany, straciłem na te wszystkie przyjazdy, wyjazdy, wizyty w serwisie masę czasu, paliwa i nerw.
Serwisant powiedział mi, że nie mogą mi zrobić naprawy, póki nie nagrają/potwierdzą usterki, ponieważ od góry nikt im tego nie rozliczy.
W związku z tym, postanowiłem również wyeskalować ten temat do BOK Audi Polska i nacisnąć „Na górę” żeby się trochę ogarnęli i od góry zlecili naprawę mi tego samochodu. Jaką odpowiedź dostałem ? Ano zlewczą, sugerującą abym ponownie zapisał auto na serwis.

Idąc dalej, napisałem negatywną opinię na google dla tego partnera serwisowego. Odpisałem również VW polska co sądzę o fakcie że są/byli marką premium, cenią się na premium a technologie naprawy stosowane przez grupę są na poziomie napraw w Dacii (chociaż i tutaj nie wiem czy nie obrażam tej marki...)