Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Odradzam serwis Audi Warszawa Wilanów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ralen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2020
Moje auto: S7 4K
Nadwozie: Liftback
Silnik: 2.9 DKMB 450KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Odradzam serwis Audi Warszawa Wilanów

Post autor: ralen » 25 mar 2026, 16:58

Cześć ;) Problem co prawda nie dotyczy Audi A6, ale A3 8Y żony. Niemniej jednak, temat zasługuje na opisanie.

Historia problemu:
Zaczęło się około wakacji ubiegłego roku (przyjmijmy lipiec 2025, może wcześniej). Auto podczas manewrów parkingowych, przy kręceniu kierownicą Prawo-Lewo wydaje odgłosy chrobotania (jakby był uszkodzony przegub).
Pierwsza wizyta w serwisie Audi Warszawa Wilanów, jazda z serwisantem(Pan Kamil), usterka potwierdzona, zdiagnozowano coś gdzieś w okolicy mocowania amortyzatora (chyba). Auto przyjęte, naprawa wykonana technologią: Smarujemy…. No dobra <uoee> . Przesmarowali, pojeździłem, było OK przez tydzień czasu. Po tygodniu chrobotanie wróciło.

Druga wizyta w serwisie, znów usterka potwierdzona, auto poszło na warsztat, prosiłem, żeby wymienili uszkodzone elementy zawieszenia. Nie wymienili - ponownie zastosowano technologię naprawy poprzez smarowanie <nerwus> . Pokłóciłem się wówczas trochę z serwisantem (Pan Kamil bo uważam inaczej - bzdurą jest smarowanie tych elementów. Kilka deszczowych dni, smar wypłukany, ewentualnie dostaje się piach i problem wraca. Pojeździłem miesiąc czasu, usterka wróciła (przyjmijmy, że było to gdzieś w okolicy września). Zostawiłem ten temat i przestałem się tym przejmować ze względu na brak czasu (przypłynęło mi S7 C8 z USA i chciałem jak najszybciej ogarnąć auto dla siebie). Później zimową porą jakby ta usterka trochę mniej występowała (nie było to już tak bardzo słyszalne), pewnie dlatego że metal zimny inaczej pracuje niż metal ciepły.

Trzecia wizyta w serwisie w dniu (11.03). Auto zgłoszone na 2 usterki – pierwsza to kluczyk, który się rozkodował, dopisali go ponownie i ok. Przy okazji oczywiście zgłosiłem po raz trzeci problemy z tym zawieszeniem, bo mimo zimy, trochę to cały czas słychać i w miarę ocieplania się, usterka postępuje. Przyjęli, że to będzie już trzecia naprawa więc przy trzeciej naprawie zastosowana zostanie technologia naprawy poprzez wymianę. Taką informację dostałem od serwisanta. Auto przyjęte, ja szczęśliwy, że w końcu problem będę miał z głowy. Po południu dzwoni do mnie serwisant z informacją, że oni nie widzą problemu i mi tego nie zrobią <nerwus> . Znów cały dzień stracony, kolejna wizyta, na którą czekałem z miesiąc czasu, poszła na marne. Dostałem piany. Pojechałem po samochód po godzinie 17’stej, żeby go odebrać, wsiadł wówczas ze mną do samochodu inny serwisant. Na parkingu poruszane kierownicą – usterka potwierdzona. :[ :[
No zagotowałem się maksymalnie, ponieważ nie tego oczekuje się od serwisu marki premium…

Na samochód zostało miesiąc gwarancji, problem nie rozwiązany, straciłem na te wszystkie przyjazdy, wyjazdy, wizyty w serwisie masę czasu, paliwa i nerw.
Serwisant powiedział mi, że nie mogą mi zrobić naprawy, póki nie nagrają/potwierdzą usterki, ponieważ od góry nikt im tego nie rozliczy.
W związku z tym, postanowiłem również wyeskalować ten temat do BOK Audi Polska i nacisnąć „Na górę” żeby się trochę ogarnęli i od góry zlecili naprawę mi tego samochodu. Jaką odpowiedź dostałem ? Ano zlewczą, sugerującą abym ponownie zapisał auto na serwis.

Obrazek

Idąc dalej, napisałem negatywną opinię na google dla tego partnera serwisowego. Odpisałem również VW polska co sądzę o fakcie że są/byli marką premium, cenią się na premium a technologie naprawy stosowane przez grupę są na poziomie napraw w Dacii (chociaż i tutaj nie wiem czy nie obrażam tej marki...)
Było: A4 B6 =)
Było: A6 C7 <faja>
Jest S7 C8 <czarodziej> ]:->

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl