I do tego są odpowiednie działy, żebranie o usługę ma swoją przyczynę....
Ja to nazywam nahalny spam, niechciane kryptoreklamy. Na żadnym z forów nie widziałem takiego bezkrólewia. Widać brak dyscypliny i reki moederatorów...
Aktywacja Android Auto w MH2p_ER_AUG35_P2711
-
NaviTronic
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Edgar
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 333KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: Aktywacja Android Auto w MH2p_ER_AUG35_P2711
Nie prawda nikt tu o nic nie żebra , w tym konkretnym temacie niema innego rozwiązania ani formy pomocy aniżeli skierowania do firmy która potrafi to zrobić , Sam nie zrobi nawet jak przeczyta cały internet - koniec kropka .
NaviTronic
- _wladi_
- Moderator

- Imię: Włodek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No niestety taka prawda 
-
carlos666
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Silnik: 3.6 326KM
Śmiechłem. Idąc takim torem myślenia to jesli cokolwiek chciałbyś zrobić przy aucie to musisz mieć szkolenie ,wiedzę i narzędzia . Jak nie chcesz pomóc to się (regulamin, nr 3: post948096.html#p948096 . Ostatnie ostrzeżenie - moderacja) nie reklamuj. Koniec kropka.
- _wladi_
- Moderator

- Imię: Włodek
- Rocznik: 2016
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Kontakt:
Panowie easy luźna guma po co te spiny jak ktoś ma coś do zaoferowania niech pisze potencjalnemu klientowi na priv i sprawa załatwiona.
-
NaviTronic
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Edgar
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C7
- Silnik: 3.0 TFSI 333KM
- Kontakt:
Nie prawda nie cokolwiek - możesz sobie sam umyć auto lub pomajsterkować ale np chiptuningu i strojenia mapy silnika zdaje się sam nie zrobisz bez szkolenia wiedzy i sprzętu? a może polerke i ceramike też zrobisz sam bez wiedzy i szkolenia , a może rozrząd też wymienisz sam bez narzędzi z pomoca forum?carlos666 pisze: ↑10 maja 2023, 10:05Śmiechłem. Idąc takim torem myślenia to jesli cokolwiek chciałbyś zrobić przy aucie to musisz mieć szkolenie ,wiedzę i narzędzia . Jak nie chcesz pomóc to się (regulamin, nr 3: post948096.html#p948096 . Ostatnie ostrzeżenie - moderacja) nie reklamuj. Koniec kropka.
Ja wiem że frustracja sięga zenitu że ktoś coś musi zapłacić:) ale takie życie Take it or leave it
Nie wiem po co ta zbędna dyskusja jeżeli jest coś w internecie pewnego i bezpiecznego co można pomóć /polecić okey ale w tym konkretnym przypadku niema i tyle trzeba to zaaakceptować albo pojechać do kogoś kto potrafi to zrobić albo nie robić w cale albo czekać aż kiedyś coś będzie
NaviTronic
- Krzysiek 84
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1993
- Moje auto: 80 B4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 1Z 90KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Regulamin forum i ostatni post, blokada usera carlos666. Tekst był wulgarnym, edytowany z moderatorem.
Załącznik.
Załącznik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ralen
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2020
- Moje auto: S7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.9 DKMB 450KM
Panowie...
Teraz ja się podzielę z wami czymś użytecznym i zrobię to za darmoszkę. Przykro mi NaviTronic ale już nie moge dalej czytać tych bzdur że nie da się samemu. Rzygać mi się chce jak muszę zapłacić komuś 1000pln za 30 minut roboty. Fajne sobie biznesy pokreowaliście a teraz doicie rynek chorymi cenami piorąc ludziom mózgi że się nie da
. Skoro się nie da, to jak to robicie ?
Na szczęscie poza naszą polską cebulą są ludzie chętni do dzielenia się narzędziami.
Android Auto i Carplay domyślnie (jeżeli nie zostało to wykupione), jest poblokowane w jednostkach przy pomocy kodów licencji - FEC/SWaP. Póki w MIB nie odblokujecie funkcjonalności, to żadne kodowanie, żadna adaptacja nie uruchomi wam Carplay / Android auto.
Metoda ta nie jest do końca legalna, jak chcecie legalnie to musicie wykupić licencję
Każdy robi na swoje ryzyko.
Zaczynając od strony która dostarcza masę dobrego contentu do zabaw z MMI (Póki to jest MIB, MIB2 to jeszcze można się pobawić, z MIB3 narazie jest trudno).
https://mib-helper.com
Na stronie którą podesłałem, znajdziecie dużo rzeczy dla waszych jednostek (kumaci już będą wiedzieli co z tym zrobić), w tym odnośniki do tzw. MMI Toolbox. Przy jego pomocy można podcrackować jednostkę MMI i doinstalować wymagane klucze licencyjne. Oczywiście wszystko robicie na swoją odpowiedzialność, trzeba się liczyć że istnieje ryzyko uwalenia jednostki, a już napewno nie róbcie tego w autach na gwarancji.
https://www.youtube.com/watch?v=VBLS3MUJBto
Jak już ogarniecie FEC/SWAP to pozostaje kwestia samych adaptacji żeby mieć Carplay/AA Wireless. Polecam użyć czegoś innego niż VCDS.
https://www.vag-coding.net/audi/a7-c8/a ... ctivation/
Jeżeli czegoś w tym co napisałem brakuje, to prośba do pozostałych znających temat o doprecyzowanie. Starałem się nakierować na temat jak tylko mogłem.
Wydaje mi się że i tak dużo podpowiedziałem.
Teraz ja się podzielę z wami czymś użytecznym i zrobię to za darmoszkę. Przykro mi NaviTronic ale już nie moge dalej czytać tych bzdur że nie da się samemu. Rzygać mi się chce jak muszę zapłacić komuś 1000pln za 30 minut roboty. Fajne sobie biznesy pokreowaliście a teraz doicie rynek chorymi cenami piorąc ludziom mózgi że się nie da
Na szczęscie poza naszą polską cebulą są ludzie chętni do dzielenia się narzędziami.
Android Auto i Carplay domyślnie (jeżeli nie zostało to wykupione), jest poblokowane w jednostkach przy pomocy kodów licencji - FEC/SWaP. Póki w MIB nie odblokujecie funkcjonalności, to żadne kodowanie, żadna adaptacja nie uruchomi wam Carplay / Android auto.
Metoda ta nie jest do końca legalna, jak chcecie legalnie to musicie wykupić licencję
Zaczynając od strony która dostarcza masę dobrego contentu do zabaw z MMI (Póki to jest MIB, MIB2 to jeszcze można się pobawić, z MIB3 narazie jest trudno).
https://mib-helper.com
Na stronie którą podesłałem, znajdziecie dużo rzeczy dla waszych jednostek (kumaci już będą wiedzieli co z tym zrobić), w tym odnośniki do tzw. MMI Toolbox. Przy jego pomocy można podcrackować jednostkę MMI i doinstalować wymagane klucze licencyjne. Oczywiście wszystko robicie na swoją odpowiedzialność, trzeba się liczyć że istnieje ryzyko uwalenia jednostki, a już napewno nie róbcie tego w autach na gwarancji.
https://www.youtube.com/watch?v=VBLS3MUJBto
Jak już ogarniecie FEC/SWAP to pozostaje kwestia samych adaptacji żeby mieć Carplay/AA Wireless. Polecam użyć czegoś innego niż VCDS.
https://www.vag-coding.net/audi/a7-c8/a ... ctivation/
Jeżeli czegoś w tym co napisałem brakuje, to prośba do pozostałych znających temat o doprecyzowanie. Starałem się nakierować na temat jak tylko mogłem.
Wydaje mi się że i tak dużo podpowiedziałem.
Było: A4 B6 =)
Było: A6 C7
Jest S7 C8
![]:-> ]:->](https://a6klub.pl/images/smilies/diabelek.gif)
Było: A6 C7
Jest S7 C8