Pozdrawiam
Woda przecieka na dywanik od strony pasażera.
-
kuleczkaa1
- Forum Audi A6 / A7

Woda przecieka na dywanik od strony pasażera.
Tak jak w temacie, przecieka mi woda na dywanik pasażera z przodu. Nie mogę zidentyfikować którędy dokładnie ona leci. Wydaje mi się, że woda nie jest odprowadzana w żaden sposób i wszystko leci do środka. Coś musiało się zapchać, ale nie wiem co i nie wiem gdzie. Sprawa jest pilna, bo po ostatnich ulewach strasznie ta woda tamtędy płynęła. Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Ewentualnie słyszał i wie jak to rozwiązać? Będę wdzięczny za każdą pomoc
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
leon11
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Leszek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jeśli to po ulewach, to zdejmij maskownicę z podszybia pod maską (pomiędzy ścianą grodziową silnika a plastikiem stykającym się z szybą). Tam po środku, bardziej od strony pasażera, poniżej zaworków - cylinderków od sterowania klimą, jest otwór odpływowy. Sprawdź czy nie jest on zapchany np. liśćmi. Jak będziesz miał tam wysuszone, możesz powyciągać te śmieci odkurzaczem z wąską ssawką. Jeżeli wilgoć w kabinie nie ma związku z opadami, może być zapchany wężyk od skraplania się klimy, który schodzi pod spód.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
-
kuleczkaa1
- Forum Audi A6 / A7

Ja miałem problem z woda od strony kierowcy. W podszybiu jest dosc duzy odplyw wiec on raczej nie jest zatkany. U mnie znalazłem przyczyne zalewania dywanika. Nasze A6-stki maja podwójna podloge, woda z podszybia plynie miedzy tymi podlogami az do tylu i tam przez otwory wyplywa na zewnatrz. Z tylu na wysokosci nóg pasażer pod dywanikiem sa gumowe zaslepki a pod nimi plastikowe korki przez ktore splywa woda, to ome sie zatykaja co powoduje ze woda nie nadąża odplywac i wydostaje sie do wnetrza auta. Trzeba wypchac na zewnatrz auta dolne plastikowe zaslepki i po problemie zalewania dywaników.
-
atlas audi a6
Re: Woda przecieka na dywanik od strony pasażera.
jeżeli tylko prawa strona i woda leci od przodu do tyłu auta to 100% wężyk od klimy znajdujący się po lewej stronie pod nogami pasażera pod dywanami. Trzeba je odgiąć i przeczyścić drucikiem jakimś. Ma to wygląd czarnego plastikowego lejka. Poza tym profilaktycznie oczywiście odpływy na podszybiu przepchaj ale woda pod nogami pasażera jest z klimy. Dużo tematów o tym jest na forum.kuleczkaa1 pisze:Tak jak w temacie, przecieka mi woda na dywanik pasażera z przodu. Nie mogę zidentyfikować którędy dokładnie ona leci. Wydaje mi się, że woda nie jest odprowadzana w żaden sposób i wszystko leci do środka. Coś musiało się zapchać, ale nie wiem co i nie wiem gdzie. Sprawa jest pilna, bo po ostatnich ulewach strasznie ta woda tamtędy płynęła. Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Ewentualnie słyszał i wie jak to rozwiązać? Będę wdzięczny za każdą pomoc![]()
Pozdrawiam
-
piotrek24dm
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
W C5 był taki lejek. Natomiast po zdemontowaniu schowka w C6 takiego lejka nie ma. Wiec dziwne ze woda sie leje skoro odplyw z klimy jest prawopodobnie w grodzi pod maska.
-
Quatemoc
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Sprawdziłbym obudowę filtra kabinowego bo tamtędy też się wlewa woda. Nr części 4B1819441D