Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Woda przecieka na dywanik od strony pasażera.

Nadwozie
ODPOWIEDZ
kuleczkaa1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Woda przecieka na dywanik od strony pasażera.

Post autor: kuleczkaa1 » 05 lip 2016, 19:29

Tak jak w temacie, przecieka mi woda na dywanik pasażera z przodu. Nie mogę zidentyfikować którędy dokładnie ona leci. Wydaje mi się, że woda nie jest odprowadzana w żaden sposób i wszystko leci do środka. Coś musiało się zapchać, ale nie wiem co i nie wiem gdzie. Sprawa jest pilna, bo po ostatnich ulewach strasznie ta woda tamtędy płynęła. Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Ewentualnie słyszał i wie jak to rozwiązać? Będę wdzięczny za każdą pomoc :>

Pozdrawiam

leon11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Leszek
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: leon11 » 05 lip 2016, 22:52

Jeśli to po ulewach, to zdejmij maskownicę z podszybia pod maską (pomiędzy ścianą grodziową silnika a plastikiem stykającym się z szybą). Tam po środku, bardziej od strony pasażera, poniżej zaworków - cylinderków od sterowania klimą, jest otwór odpływowy. Sprawdź czy nie jest on zapchany np. liśćmi. Jak będziesz miał tam wysuszone, możesz powyciągać te śmieci odkurzaczem z wąską ssawką. Jeżeli wilgoć w kabinie nie ma związku z opadami, może być zapchany wężyk od skraplania się klimy, który schodzi pod spód.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h

kuleczkaa1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kuleczkaa1 » 05 lip 2016, 23:06

To po tych ulewach. Ok sprawdzę tak jak mówisz :) Dzięki :)

winko86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: winko86 » 16 lis 2016, 09:56

Ja miałem problem z woda od strony kierowcy. W podszybiu jest dosc duzy odplyw wiec on raczej nie jest zatkany. U mnie znalazłem przyczyne zalewania dywanika. Nasze A6-stki maja podwójna podloge, woda z podszybia plynie miedzy tymi podlogami az do tylu i tam przez otwory wyplywa na zewnatrz. Z tylu na wysokosci nóg pasażer pod dywanikiem sa gumowe zaslepki a pod nimi plastikowe korki przez ktore splywa woda, to ome sie zatykaja co powoduje ze woda nie nadąża odplywac i wydostaje sie do wnetrza auta. Trzeba wypchac na zewnatrz auta dolne plastikowe zaslepki i po problemie zalewania dywaników.

atlas audi a6

Re: Woda przecieka na dywanik od strony pasażera.

Post autor: atlas audi a6 » 17 lis 2016, 07:39

kuleczkaa1 pisze:Tak jak w temacie, przecieka mi woda na dywanik pasażera z przodu. Nie mogę zidentyfikować którędy dokładnie ona leci. Wydaje mi się, że woda nie jest odprowadzana w żaden sposób i wszystko leci do środka. Coś musiało się zapchać, ale nie wiem co i nie wiem gdzie. Sprawa jest pilna, bo po ostatnich ulewach strasznie ta woda tamtędy płynęła. Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Ewentualnie słyszał i wie jak to rozwiązać? Będę wdzięczny za każdą pomoc :>

Pozdrawiam
jeżeli tylko prawa strona i woda leci od przodu do tyłu auta to 100% wężyk od klimy znajdujący się po lewej stronie pod nogami pasażera pod dywanami. Trzeba je odgiąć i przeczyścić drucikiem jakimś. Ma to wygląd czarnego plastikowego lejka. Poza tym profilaktycznie oczywiście odpływy na podszybiu przepchaj ale woda pod nogami pasażera jest z klimy. Dużo tematów o tym jest na forum.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl