Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Bardzo nietypowy problem gateway A6 c7

Elektryka
ODPOWIEDZ
Audiauto
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Bardzo nietypowy problem gateway A6 c7

Post autor: Audiauto » 11 lis 2025, 07:43

Czołem grupo!
Czy jest tutaj ktoś kto by był w stanie mi podpowiedzieć co mam dalej z tym zrobić. Mianowicie problem pojawił się w momencie gdy szykowałem się do trasy. Spakowałem dużo rzeczy do auta i siedzenia były rozłożone. W pewnym momencie gdy auto już było załadowane zapaliło się mnóstwo błędów od ESP, tpms, eps, poziomowanie zawieszenia nawet zniknęła totalnie komunikacja ze sterownikiem zawieszenia. Długo siedziałem i szukałem aż napotkałem post na pewnym forum, że winowajcą może okazać się gateway a więc dobrałem się do niego zdjalem siedzisko kanapy posprawdzalem piny przewody nawet rezystancję nic nie było a więc docisnalem kostkę od gatewaya i większość błędów nie powróciła ale pozostał błąd z komunikacją srs i świeci na desce ESP i tmps. Za żadne skarby nie mogę się tego pozbyć. Pewnego razu postanowiłem, że może miękki reset gatewaya coś zmieni przez obdeleven. Dokonałem tego w opcji reset bez kluczyka czy coś w tym stylu. I od tamtej pory wysypało mi się otwieranie i zamykanie z pilota. Sądzę że wywaliłem parametryzacje i potrzebny jest odis. Posiadam głowice vas6154a oczywiście klon. Zainstalowałem odis 23.0.1 lecz gdy szukam opcji immobiliser pojawia się tylko to co na załączonym zdjęciu.
https://mega.nz/file/t7MUxaBT#kXBmsT-SR ... 4doB8XJblk. Auto normalnie odpala mmi po tej operacji odpala się tylko przy uruchomionym silniku. Z góry dziękuję za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja