raczej niesimix77 pisze:pare minut wczesniej zaświeciła mi się rezerwa paliwa, czy może być to jakoś ze sobą powiązane :-? ?
ale radzę podjechać do "dobrego" gazownika i zrobić dobrą mapę
a jak chcesz ją zgasić za free, odłącz klemę na chwilę

ale czemu do "dobrego gazownika" skoro jezdze tylko na benzynce?? :roll:goly191 pisze:raczej niesimix77 pisze:pare minut wczesniej zaświeciła mi się rezerwa paliwa, czy może być to jakoś ze sobą powiązane :-? ?
ale radzę podjechać do "dobrego" gazownika i zrobić dobrą mapę
a jak chcesz ją zgasić za free, odłącz klemę na chwilę
luzik :-P we wtorek lub srode podepne pod VAG'a to zobaczy od czego swieci ... albo i nie zobaczymygoly191 pisze:o dame :mrgreen: mój błąd, zawsze kojarzę tą kontrolkę z LPG, bo tak w sumie jestsimix77 pisze:ale czemu do "dobrego gazownika" skoro jezdze tylko na benzynce?? :roll:
sorry mój błąd
kontrolka silnika oznacza za ubogą albo zbyt bogatą dawkę
Wyłapałem wątek i chciałbym z innej beczki. Patryk456 , możesz mi powiedzieć dlaczego nie LPG??? U mnie rachunek prosty przy 120km/h 12l Pb/100km = 50zł, 12-13l/ LPG /100km=20zł. Zostaje mi 30 zł na każde sto kilometrów. Nie wspominając już o predkościach 180-200km/h gdzie pobór gazu to max 15l/100km a benzyny ok15-17l. Więc wytłumaczysz mi dlaczego nie LPG. Ja o każde przejechane 100km jestem o 30 zł bogatszy od Ciebiepatryk456 pisze:witam kolega goly191 gdzie niegdzie i ma racje ale niedokonca. Panowie niemam zainstalowanego gazu jezdze na benzynie poniewaz nieuznaje gazu.
Pozdrawiam
tak dokładnie jestpatryk456 pisze:Wracajac do odpowiedzi kolegi goly191 kontrolka od silnika nie jest czyms od pomiaru dawkowania mieszanki gazu czy tez paliwa lub czegos innego.Kontrolka jest, zeba informowac kierowce ze cos jest zle zjakas czynnoscia pracy silnika czy tez innych podzespolow podlaczonych do komputera