Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Bagażnik się nie rygluje

Elektryka
ODPOWIEDZ
Rem3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Remek
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Bagażnik się nie rygluje

Post autor: Rem3k » 13 lip 2025, 09:58

Cześć, tak naprawdę od zakupu zmagam się z problemem nieryglującej się klapy bagażnika. Auto kupiłem w środku stycznia 2024, i chwile po zakupie udało mi się raz zaryglować bagażnik używając kluczyka zdalnie(nie da rady włożyć nawet kluczyka do zamka bagażnika),po tym jak go otworzyłem nie mogłem go już z powrotem zaryglować, podobną sytuację miałem z drzwiami pasażera lewy tył, ale z mikrostykiem, auto raz złapało że drzwi są otwarte a później już cały czas pokazywało zamknięte, powodem był zimny lut w zamku, teraz nie mam takiej elektroniki w bagażniku nawet, więc zacząłem szukać i jedyne co mi się udało ustalić to że przy zamykaniu czy otwieraniu auta z kluczyka kostka która idzie do siłownika, pokazuje jakieś 0,48v-0,99v maksymalnie po otrzymaniu sygnału i siłownik stoi, ale po przytrzymaniu przycisku otwierania samego bagażnika, na kostce pojawia się magicznie całe napięcie z akumulatora, i siłownik rusza się. Zacząłem również się zastanawiać czy może to nie będzie wina modułu komfortu, ku mojemu zaskoczeniu podpiąłem vaga i nie udało mi się nawet połączyć z modułem, zastanawiam się właśnie czy w module nie ma już po prostu zimnych lutów, które w moim aucie występowały w dużej ilość jak w lampkach na podsufitce czy zamkach w drzwiach. Nie wiem czy to może być coś innego, a nie chcę ruszać na razie tego modułu, bo auto jest mi potrzebne prawie codziennie i nie bardzo mam czas. Czekam na wasze teorie co mogło zawieść.

niebieski-siłownik
czerwony-cięgno siłownika
zielony-kostka z magicznymi napięciami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja