Roleta bagażnika/półka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Roleta bagażnika/półka
Cześć wszystkim,
Audi a6c7 2012 avant 3.0 cduc
Mam taki problem. Potrzebuje półkę bagażnika/ roletę. Chodzi mi o to, żeby było coś co zakrywa przestrzeń ładunkowa w bagażniku, tak aby nie było widać przez szyby.
I teraz tak.
Zamówiłem najpierw roletę bagażnika, taką zwykłą zasuwaną. Próbowałem przymierzyć na wszelkie możliwe sposoby ale nie pasowała. Zorientowałem się, że w słupkach bagażnika mam prowadnice które się ruszają. Przy zamykaniu opadają na dół, przy otwieraniu idą do góry. Dodam że mam elektryczną klapę. Idąc tym tropem zamówiłem elektryczną roletę. Byłem przekonany że będzie to czego szukam. Nic bardziej mylnego. Przyszła jakaś roleta, z jakimiś dziwnymi uchwytami z tyłu, z silniczkiem i wtyczką a ja nawet nie wiem gdzie to podłączyć i jak to ma być. Nie mam żadnego miejsca na wtyczkę, mam po prostu dwa wyżłobienia w tapicerce po jednej i drugiej stronie oraz te prowadnice. Moglibyście mi podpowiedzieć co jest nie tak? Czy to jest jakaś specjalna roleta? Czy może mam coś wybrakowane?
Bardzo proszę o pomoc bo już strasznie drażni mnie zamawianie, przymierzanie i odsyłanie…
Audi a6c7 2012 avant 3.0 cduc
Mam taki problem. Potrzebuje półkę bagażnika/ roletę. Chodzi mi o to, żeby było coś co zakrywa przestrzeń ładunkowa w bagażniku, tak aby nie było widać przez szyby.
I teraz tak.
Zamówiłem najpierw roletę bagażnika, taką zwykłą zasuwaną. Próbowałem przymierzyć na wszelkie możliwe sposoby ale nie pasowała. Zorientowałem się, że w słupkach bagażnika mam prowadnice które się ruszają. Przy zamykaniu opadają na dół, przy otwieraniu idą do góry. Dodam że mam elektryczną klapę. Idąc tym tropem zamówiłem elektryczną roletę. Byłem przekonany że będzie to czego szukam. Nic bardziej mylnego. Przyszła jakaś roleta, z jakimiś dziwnymi uchwytami z tyłu, z silniczkiem i wtyczką a ja nawet nie wiem gdzie to podłączyć i jak to ma być. Nie mam żadnego miejsca na wtyczkę, mam po prostu dwa wyżłobienia w tapicerce po jednej i drugiej stronie oraz te prowadnice. Moglibyście mi podpowiedzieć co jest nie tak? Czy to jest jakaś specjalna roleta? Czy może mam coś wybrakowane?
Bardzo proszę o pomoc bo już strasznie drażni mnie zamawianie, przymierzanie i odsyłanie…
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
Re: Roleta bagażnika/półka
Co Ty kupiłeś? Jaki silniczek?
W avancie masz dwie rolety, niezależne od siebie. Jedna to roleta pionowa, oddzielająca przestrzeń pasażerską od bagażowej. Druga to roleta bagażnika - w wersji z elektryczną klapą sama podjeżdża do góry. Jeśli dobrze rozumiem to szukasz właśnie tego elementu - 4G9863553C. Tylko pamiętaj żeby dobrać kolor do aktualnej tapicerki
W avancie masz dwie rolety, niezależne od siebie. Jedna to roleta pionowa, oddzielająca przestrzeń pasażerską od bagażowej. Druga to roleta bagażnika - w wersji z elektryczną klapą sama podjeżdża do góry. Jeśli dobrze rozumiem to szukasz właśnie tego elementu - 4G9863553C. Tylko pamiętaj żeby dobrać kolor do aktualnej tapicerki
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
Roletę pionową mam. Szukam tej poziomej. Zamówiłem najpierw tą, która mi wysłałeś, ten numer właśnie. Ale no nie pasuje. W żaden sposób nie mogłem jej zamontować. Była jakby za krótka żeby wsadzić ją w poprzek auta i nie było niczego żeby wsadzić to w te prowadnice.
Zamówiłem też elektryczną roletę i tam był silniczek i wtyczka. Ale też w żaden sposób nie mogłem jej zamontować. Dlatego zastanawiam się. Może czegoś brakuje mi w bagażniku, nie wiem
Dodano po 10 minutach 36 sekundach:
Te dziury które też mam w tapicerce nie miały żadnych taki wycięć, które by miały cokolwiek wspólnego z tą roleta, żeby to jakoś zamontować. Może coś powinno tam być?
Zamówiłem też elektryczną roletę i tam był silniczek i wtyczka. Ale też w żaden sposób nie mogłem jej zamontować. Dlatego zastanawiam się. Może czegoś brakuje mi w bagażniku, nie wiem
Dodano po 10 minutach 36 sekundach:
Te dziury które też mam w tapicerce nie miały żadnych taki wycięć, które by miały cokolwiek wspólnego z tą roleta, żeby to jakoś zamontować. Może coś powinno tam być?
- KKgg
- Moderator
Wyślij fotkę swojego bagażnika i tej rolety bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić problemu. Tam nie ma żadnych cudów
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2020
- Moje auto: RS6 C8
- Silnik: 4.0 TFSI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Potrzebujesz coś takiego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na razie 600Km/800Nm
-
- Forum Audi A6 / A7
https://drive.google.com/file/d/16EZjUm ... p=drivesdk
Dodano po 2 minutach 38 sekundach:
Niestety tylko tak mogę dodać zdjęcie, bo te które próbuje dodać okazuje się za duże.
Zdjęcie jest na moim dysku Google, także bezpieczny link
I ta roleta którą zamówiłem, która nawet tutaj polecił mi jeden z użytkowników, nie pasuje. Jest za wąska na te otwory, nie jestem w stanie jej włożyć.
Dodano po 3 minutach 34 sekundach:
https://drive.google.com/file/d/1iDWKnB ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1clyG8t ... p=drivesdk
Dodano po 2 minutach 38 sekundach:
Niestety tylko tak mogę dodać zdjęcie, bo te które próbuje dodać okazuje się za duże.
Zdjęcie jest na moim dysku Google, także bezpieczny link

I ta roleta którą zamówiłem, która nawet tutaj polecił mi jeden z użytkowników, nie pasuje. Jest za wąska na te otwory, nie jestem w stanie jej włożyć.
Dodano po 3 minutach 34 sekundach:
https://drive.google.com/file/d/1iDWKnB ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1clyG8t ... p=drivesdk
- KKgg
- Moderator
Dobra... bo mi ciągle brakuje wyobraźni najwyraźniej.
Na zdjęciach, które zamieściłeś wygląda na to że masz totalnie standardowy bagażnik avatna, z prowadnicami w słupkach D. Generalnie jeśli masz roletę o której pisaliśmy wyżej to ona po prostu wchodzi na miejsce i nie ma tam żadnych cudów. Czy możesz na jakimś filmie zaprezentować w jaki sposób próbujesz montować to u siebie? Serio - nie umiem sobie wyobrazić, że mając odpowiednią część nie będzie ona pasować
Na zdjęciach, które zamieściłeś wygląda na to że masz totalnie standardowy bagażnik avatna, z prowadnicami w słupkach D. Generalnie jeśli masz roletę o której pisaliśmy wyżej to ona po prostu wchodzi na miejsce i nie ma tam żadnych cudów. Czy możesz na jakimś filmie zaprezentować w jaki sposób próbujesz montować to u siebie? Serio - nie umiem sobie wyobrazić, że mając odpowiednią część nie będzie ona pasować

-
- Forum Audi A6 / A7
Nie mam już tej rolety. Odesłałem ją. Próbowałem ją zamontować na wszelkie sposoby, ale ona mi kompletnie nie pasowała. Nawet na długość. Jak próbowałem ją włożyć w te otwory. Ale no nie pasuje. Jak włożę z jednej strony to z drugiej strony mi wypada bo jest jakby za krótka na te otwory. Do słupków nie próbowałem jej włożyć, bo uznałem że jak nie wchodzi na otwory, to widocznie nie jest to to co trzeba i odesłałem. Ma ktoś może taką roletę i pokaże mi na filmiku jak to zamontować?
- KKgg
- Moderator
To ja się pofatygowałem do garażu i nagrałem przed chwilą. Sorki, łapka trochę się trzęsie ale trudno nagrywać i jednocześnie wkładać to ustrojstwo na miejsce. No ale chyba ogólny sens masz pokazany. Nie umiem sobie wyobrazić żeby to miało nie pasować jeśli kupiłeś odpowiednią roletę (od A6C7 a nie na przykład od jakiejś A4B8).
https://youtu.be/L439X_TRkYY
https://youtu.be/L439X_TRkYY
-
- Forum Audi A6 / A7
Kurde to najwyraźniej sprzedający wprowadził mnie w błąd i nie była to roleta do a6. Bo u mnie nie dało się tak włożyć a na filmiku pasuje wszystko super. No dobra, dobrze wiedzieć. W takim razie bardzo dziękuję i szukam odpowiedniej sztuki
Dodano po 20 minutach 28 sekundach:
https://allegro.pl/oferta/audi-a6-4g-l ... 7373304291
Zamówiłem dokładnie tą. Teraz sprzedający jeszcze raz dodał ogłoszenie. Powiedzcie mi, czy to jest ta sama roleta z co z filmiku? U mnie okazała się z 5cm za krótka. Nie mogłem włożyć w te otwory, bo prostu była za wąska na nie
Dodano po 20 minutach 28 sekundach:
https://allegro.pl/oferta/audi-a6-4g-l ... 7373304291
Zamówiłem dokładnie tą. Teraz sprzedający jeszcze raz dodał ogłoszenie. Powiedzcie mi, czy to jest ta sama roleta z co z filmiku? U mnie okazała się z 5cm za krótka. Nie mogłem włożyć w te otwory, bo prostu była za wąska na nie
- KKgg
- Moderator
Tak. To jest to czego potrzebujesz. Może znajdź w okolicy kogoś z avantem C7 (ogłoszenia o sprzedaży itp) i weź podjedź zapytaj kurtuazyjnie czy możesz jego roletę przymierzyć do swojego auta... No ciągle w głowie mi się nie mieści żebyś miał "za szeroko"... Jeszcze gdybyś napisał że za ciasno to mógłbym zrozumieć - źle spasowane boczki bagażnika czy coś... No ale karoseria Ci się przecież na powiększyła co nie? xD
-
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie bardzo dziwne. Tym bardziej że brakuje sporo. Nie wiem, może sprzedający wysłał bardzo podobną roletę, ale nie dokładnie ta z aukcji i może nie zauważyłem że nie jest to ta którą zamawiałem. To chyba jedyne rozwiązanie.
No muszę znaleźć kogoś z a6 z tą roleta i przymierzyć
Dodano po 38 minutach 34 sekundach:
Zmierzyłem sobie odległość od początku tego wycięcia w boczku do tego z drugiej strony. Wychodzi mi gdzieś 114,5cm. Ma ktoś możliwość moze zmierzyć to u siebie?
No muszę znaleźć kogoś z a6 z tą roleta i przymierzyć
Dodano po 38 minutach 34 sekundach:
Zmierzyłem sobie odległość od początku tego wycięcia w boczku do tego z drugiej strony. Wychodzi mi gdzieś 114,5cm. Ma ktoś możliwość moze zmierzyć to u siebie?
- KKgg
- Moderator
Masz zupełnie standardowego avanta
. U mnie wnęka w najwęższym miejscu ma właśnie 114.5cm, w najszerszym (u góry) około 130cm. Z resztą - jak miało być inaczej skoro masz dobrze dopasowaną pionową roletę?

-
- Forum Audi A6 / A7
No w sumie racja. No to jedyne wyjaśnienie tej sytuacji jest takie, że sprzedający musiał mi wysłać coś innego niż jest na zdjęciach a ja się dobrze nie przyjrzałem. Nie pasowało, więc odesłałem i tyle. Dobra, to zamawiam kolejną roletę i dam znać w przyszłym tygodniu czy udało się zamontować. Wielkie dzięki wszystkim zaangażowanym w rozwiązanie tej zagadkowej sytuacji
pozdrawiam