Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C7][Car Audio]

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Avkor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 320KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

[A6 C7][Car Audio]

Post autor: Avkor » 11 lut 2025, 08:20

Witam,
Zacząłem rozmyslać nad tematem CarPlay. Mianowicie jestem w stanie połączyć się telefonem z autem i słuchać muzyki ale jeżeli chce podłączyć się CarPlay muszę niestety użyć do tego kabla USB i wpiąć się do samochodu. Czy jest możliwość połączyć sie bez używania żadnych kabli?
Z tego co wiem ludzie używają Carlinkit lub innych adapterów do łączenia się pomiędzy telefonem a samochodem bezprzewodowo.
Badał ktoś temat czy jest możliwośc zrobienia tego bez żadnych urządzeń czy dodatkowych kabli ?

Awatar użytkownika
KKgg
Moderator
Moderator
Imię: Krzysiek
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 TDI 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Re: [A6 C7][Car Audio]

Post autor: KKgg » 11 lut 2025, 08:58

A jak chciałbyś to zrobić "bez żadnych dodatkowych urządzeń"? Platforma C7 wspiera wyłącznie połączenie z pomocą kabla. Gdy wymyślano AA/CarPlay bezprzewodowe to te modele już jeździły po drogach. C7 to już jest stary samochód. Nie ma co rozmyślać - kup po prostu za stówkę adapter od chińczyka i ciesz się życiem bez kabla. Hehe... To znaczy "prawie" bez kabla bo będziesz musiał się zaprzyjaźnić z kablem od ładowarki. Bezprzewodowe AA (nie wiem jak carplay) zżera baterię w tempie ekspresowym więc na dłuższą metę nie da się kabla pozbyć całkowicie.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja