Dolot sprawdzałem pod ciśnieniem. zaślepiłem oba miejsca gdzie montowane są przepływomierze i dmuchałem sprężonym powietrzem. Były nieszczelne intercooler-y ale je naprawiłem i teraz nie widać żadnych nieszczelności. Poza tym nieszczelne intercoolery były przed serwisem a wcześniej nie było tego problemu.
Im dłużej o tym myślę tym bardziej to wygląda, cały czas, na to samo co przed serwisem wtrysków. Bank 2 ma za bogato, pojawiają się wypadania zapłonów.
dtc.PNG
Musi to mieć związek z czymś co wymieniłem i ma wpływ tylko na jeden bank. Sondy są nowe, czujniki spalania stukowego, turbiny po regeneracji. Nieszczelność w wydechu było by słychać i widać a nic takiego nie ma. Czujnik położenia wałka? Musiałbym go źle założyć a to raczej niemożliwe i nie ma błędów. Sam już nie wiem.
Jak sprawdzić podciśnienia? Mam pompkę ręczną vacum.
Niestety, sporadycznie pojawia się błąd pierwszej sondy na banku 2 co by wskazywało, że się spaliła a to kiepska informacja bo żeby ją wymienić muszę opuścić silnik na sankach...
Jak rano odpalam i ruszam do pracy to jest cudownie, pracuje równiutko, mocy ma jakby sporo więcej, założyłem akcesoryjny zawór w skrzyni dzięki czemu pracuje dużo łagodniej, jedzie się świetnie tak długo aż się nagrzeje

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.