Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Sterowanie fotelem pasażera przy pomocy przycisków fotela kierowcy

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Vizavo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2015
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 320KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Sterowanie fotelem pasażera przy pomocy przycisków fotela kierowcy

Post autor: Vizavo » 29 lis 2024, 00:30

Witam!
W mojej A6 C7 poliftowej nie działa sterowanie fotelem pasażera przy pomocy przycisków sterowania fotela kierowcy oraz opcja ustawienie fotela pasażera względem fotela kierowcy. Dodam że w obu fotelach sterowanie jest w 100% sprawne, nie wyświetla żadnych błędów, a gdy steruje pompowaniem fotela pasażera za pomocą przycisków kierowcy, to na wyświetlaczu pokazuje się ikonka sterowania poszczególnymi poduszkami pasażera, tylko nic się dalej nie robi. Samochód już był w tej sprawie u mechanika i nie mają bladego pojęcia co nie działa. Jeśli ktoś miał podobny problem, proszę żeby podzielił się doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Re: Sterowanie fotelem pasażera przy pomocy przycisków fotela kierowcy

Post autor: Doc » 29 lis 2024, 03:06

Vizavo pisze:
29 lis 2024, 00:30
(...) Samochód już był w tej sprawie u mechanika i nie mają bladego pojęcia co nie działa. Jeśli ktoś miał podobny problem, proszę żeby podzielił się doświadczeniem ;)
A sprawdzili bezpieczniki, wtyczki czy dochodzi prąd, napięcie?. Brali w łapę na np. omomierz? Może przycisk po prostu nie łączy? Co powiedzieli dokładnie? Może tylko sprawdzili z VCDS. Pewnie to "średni" warsztat samochodowy, nie serwis elektroniki. ;)
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

Vizavo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2015
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 320KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Re: Sterowanie fotelem pasażera przy pomocy przycisków fotela kierowcy

Post autor: Vizavo » 29 lis 2024, 11:11

Jeden z lepszych warsztatów w regionie (VAG EXPERT w Skoczowie), sprawdzali bezpieczniki oraz wtyczki bo o tym mi mówili, kontaktowali się w tej sprawie z znajomym elektrykiem zajmującym się samochodami grupy Volkswagena i też nie miał pojęcia co to może być. Pod VCDS też był podpinany, bo ja myślałem że może jakiś kabelek między siedzeniami będzie przetarty, ale powiedzieli że nie rozbierali foteli, bo gdyby tak było to wyszłoby w VCDS. Przyciski muszą łączyć prawidłowo, ponieważ sterowanie każdego fotela działa prawidłowo, jedynie jak się wejdzie w opcje systemy car i fotele to tam mam dwie opcje, ustawienie fotela pasażera względem fotela kierowcy oraz sterowanie fotelem pasażera przy pomocy przycisków sterowania fotela kierowcy i te opcje nie działają. Nawet próbowali żeby ktoś siedział na miejscu pasażera, czy przypadkiem tylko wtedy nie można nim sterować, ale również bez skutku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl