Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6C7 wypadek czołowy, co zrobić?

Wszystko związane z ubezpieczeniem naszych aut. AC, OC, NW, wypadki, stłuczki, odszkodowania itp.
DoMikee
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dominik
Rocznik: 2016
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

A6C7 wypadek czołowy, co zrobić?

Post autor: DoMikee » 20 lis 2024, 12:34

Witam,

Audi a6c7 s-line 2017/18 2.0TDI 190KM Avant, 150k przebieg
Miałem mały wypadek, bardzo niefortunne zdarzenie w drodze na zmianę kół na zimowe. Jestem po operacji i dopiero dziś mogłem wsiąść za kierownicę. Stwierdziłem, że muszę zmienić koła bo od 1 grudnia obowiązek w Szwecji a przy okazji akurat dziś przypruszyło śniegiem i się stało. Prędkość 25-35km/h, poślizg i brak szans na wyratowanie.
Moje pytanie do Was, co zrobić. Nie chcę się pchać w szkodę całkowitą, bo tu na pewno będzie szkoda całkowita, ale Szwedzi wyceniają takie szkody bardzo kiepsko.
Jest ktoś w stanie dać widełki kwoty za naprawę przodu? Prawa strona cała ale lewa dość ucierpiała.
Szkody:
Lewy błotnik, lewa lampa, zderzak przedni, maska, chłodnica, belka przód, poduchy boczne w kabinie, w kierownicy, w kokpicie po stronie pasażera i może coś czego nie widzę, albo nie znam

Ile mógłbym dostać sprzedając samochód w takim stanie bądź ile może wynieść naprawa? Widełki by mnie interesowały, bo nie wiem którą opcję wybrać, co zrobić.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja