mgajder pisze: ↑04 sie 2024, 11:20
Witam,
prosze o info jakie tarcze i klocki na przod do A6 C7 2.0 TDI ultra 190KM, nr. VIN: WAUZZZ4G1GN044060
Mialem rok temu zmieniony przod na tarcze Textar i klocki ceramiczne ATE i strasznie zaczely mi bic.
Niestety auto na trase 2tys km pozyczylem bratu i nie wiem do konca czy cos mu sie przytrafilo (awaryjne hamowanie czy cos podobnego)
Jest to w ogole dobre poleczenie textar tarcze i ceramiczne klocki czy lepiej normalne miekkie wrzucic?
Zastanawiam sie nad przetoczeniem tych tarcz ale czy jest sens czy po jakims czasie znowu bedzie bic?
Na tarczy widac po srodku przebarwienie...
Opony sa ok, a mierzyc tarcze i piasty bede dopiero u mechanika, ale wszystko wskazuje niestety na tarcze.
W innych samochodach: Vectra C i Audi A4 mialem caly komplet ATE wraz z klockami ceramicznycmi i niegdy nie mialem z tym problemu, wiec nie wiem czy postawic znowu na wszystko z ATE wraz z klockami ceramicznymi...
Byc moze tarcze textar nie nadaja sie wraz z klockami ceramicznymi.
Jakie macie zdanie na ten temat?
Po jakim przebiegu zaczęły bić?
Generalnie połączenie ok ale ceramiczne klocki nie są najlepszym wyborem do szybkiej i dynamicznej jazdy, raczej miasto i spokojniejsza jazda.
Toczenie odpuść, o ile pomoże to tylko na moment. Wszystko też zależy od powodu bicia, póki nie zrobisz pomiaru DTV to niewiele wiesz, szkoda zachodu, tarcze nie są drogie.
Jaki pomiar planujesz zrobić u mechanika?
Tarcze wybierz Zimmermann, klocki jeśli jazda spokojna to standardowe od ATE, Brembo, Zimmermanna lub Ferodo a jeśli jeździsz sporo szybkich tras to coś mocniejszego, np Brembo Xtra, EBC Green Stuff, Black Diamond Fast Road lub coś w podobie
Zapraszam na priv z numerem VIN, przygotuje ofertę z gwarancją najlepszej ceny
Dodano po 1 minucie 12 sekundach:
Viruz_l pisze: ↑05 sie 2024, 13:04
Witam,
Też poproszę o informacje odnośnie rozmiaru tarcz i klocków.
Vin: WAUZZZ4G8HN019612
Mam pierwszą wymianę od nowości
Dziękuję z góry.
320/300 mm
Odezwij się na priv i napisz kilka słów na temat stylu jazdy, przygotuje ofertę