Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Fault in brake system

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
dejwdawidowicz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2004
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Fault in brake system

Post autor: dejwdawidowicz » 27 wrz 2024, 21:19

Cześć, problem z moją C6 zaczął się wczoraj po południu, w czasie jazdy żonie wywaliło błędy od hamulca ręcznego, abs, esp, poziomowania świateł mijania, przestało działać wspomaganie i przestał działać prędkościomierz. Do dnia dzisiejszego dalej to samo, poza tymi błędami wszystko w zasadzie poprawnie działa oprócz hamulca ręcznego. Jest możliwe zaciągnięcie na zgaszonym silniku i zwolnienie po przekręceniu stacyjki. Ostatnio zleciłem wymieniałem łożysko w przedniej osi z prawej strony. Również zauważyłem wyciek spod osłony silnika, wyciek nie jest ogromny ale jest. Jutro będę wchodził do kanału i szukał wycieku, czy może mieć to jakiś związek ze sobą wszystko? Może miał ktoś podobną sytuację, jutro też planuje podjechać do znajomego i sprawdzić te czujniki absow bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Czekam na wasze sugestie.

Dodano po 1 minucie 57 sekundach:
I zapomniałem dodać, że dzisiaj dopiero żona przyznała się do tego, że dwa tygodnie temu też jej to wszystko wyskoczyło ale po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko wróciło do normy. Tylko wspomaganie wtedy działało, także to chyba nie ma do tego żadnego związku.

Dodano po 29 minutach 44 sekundach:
Kody błędów: P0501, 001281, P1653, P1649

dejwdawidowicz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Fault in brake system

Post autor: dejwdawidowicz » 28 wrz 2024, 20:08

Aktualizacja: Po podłączeniu drugiego komputera stwierdziłem, że brak komunikacji z sterownikiem ABS, sprawdziłem bezpieczniki drugi raz, sprawdziłem kostkę od sterownika, prąd niby dochodzi ale bez schematu kostki sprawdziłem na oko. W poniedziałek jakiś majster z internetu ma podesłać mi instrukcje co mam jeszcze sprawdzić no i zostanie mi albo zakup nowego lub wysłanie mojego i naprawa. Wyciek oleju nie miał nic wspólnego, wyciek zlokalizowałem gdzieś pomiędzy głowicami, zachlapał pasek od osprzętu i najprawdopodobniej na pompie wspomagania się ślizga na kole. Ogarnę wyciek, po poniedziałku dam znać co dalej z sterownikiem.

dejwdawidowicz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Fault in brake system

Post autor: dejwdawidowicz » 08 paź 2024, 14:50

Wysłałem moduł ABS do fachowca, stwierdził, że zimne luty popuszczały, polutowal, odesłał, założyłem a problem dalej taki sam… Ma niby wysłać drugi moduł do mnie. Pozostaje mi aby sprawdzić jeszcze prąd ale do tego schemat potrzebny no i spróbować z tym d drugim modułem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl