Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Klima po myjni przestała działać - proszę o pomoc

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
elegance44
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2012
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TDI 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Klima po myjni przestała działać - proszę o pomoc

Post autor: elegance44 » 10 sie 2024, 19:09

Witam,
Panowie proszę o pomoc - upały za oknem, a klima przestała funkcjonować, mianowicie pojechałem na myjnie i zostawiłem włączone auto na czas mycia (aby się chłodziło wnętrze) i po wejściu do auta gorąc... Po wciśnięciu AC klima nie działa - nie załącza się sprężarka. Sprawdziłem na szybko bezpieczniki w desce rozdzielczej - od strony kierowcy i pasażera - są OK.
AUDI A6 C7 2012r.

Podjechałem do kolegi, który ma VCDS i po podłączeniu po kompa pokazało następujące błędy:
0243 - Ograniczenie działania z powodu odebranej nieprawidłowej wartości
U1113 00 [009]

oraz

0387 - Ograniczenie działania z powodu odebranej nieprawidłowej wartości
U1113 00 [009]

Kolega podpowiedział, żeby zrobić kalibrację ustawień granicznych i pokazało się, że jest ona pomyślenie wykonana i teraz po wciśnięciu przycisku AC od razu gaśnie i doszedł kolejny błąd:

0292 - Przepisy dotyczące uruchamiania
B10C6 54 [009] - Brak kalibracji

Padaka całkowita, gdzieś na YouTube znalazłem filmik wskazujący na sprawcę tego błędu (nie mogę coś dodać foto) i po ściągnięciu osłony podszybia dostałem się do niego, po otwarciu wtyczki było w niej pełno wody - osuszyłem ją ręcznikiem papierowym oraz delikatnie wyczyściłem wtyczkę płaskim śrubokrętem i spiknąłem kontakt spray, skasowałem błędy i dalej to samo. Co radzicie? Serdecznie Proszę o pomoc, bo w taką pogodę nie idzie jeździć :P Z góry dziękuję za wszelkie sensowne odpowiedzi. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl