metronomus pisze:.... a teraz sprzedaję, a raczej rozdaję z darmo informacje n.t. przyczyny drgań AFN.
Mnie kosztowało to sporo gotówki, gdy z wymieniłem:
Koło dwumasowe + sprzęgło - 1800zł
sprawdzenie pompy wtryskowej - 250zł
przeguby wewnętrzne półosi - 400zł
poduszki - już nie pamietam dokladnie ile, ale ok 500zł
Jaki wynik??

!! POWY?SZE ZABIEGI NIE MIA?Y NAJMNIEJSZEGO WP?YWU NA REDUKCJę DRGAń!!!!
Dziś nadszedl ten dzień , w którym udało mi się ową awarię usunąć.
Chcesz wiedzieć, co było uszkodzone???
Czytaj dalej!
Wtryski, wtryski, wtryski!!!!
Złe ciśnienie na wtryskach (dolne i górne)
Dopadłem człowieka , który potrafi odpowiednio wyregulować dolne i górne ciśnienie wtrysków.
Przy okazji załołylem końcówki 216.
od teraz cieszę się samochodem bez choroby Parkinsona, a ponadto większym momentem obr. i mocą!!!
Witam
Odgrzewam temat.
Mam od niedawna A6 C5 z silnikiem AFN i obiaw szarpania na 4 i 5 biegu.
Tylko u mnie sprawa wygląda tak.
Jak ją kupiłm to nie zauważyłem żeby coś się działo, tylko jak dla mnie miała zbyt mało mocy jak na taką budę. Dłuższy czas myślałem, szukałem i się zastanawiałem na Chipem.
Mam ją teraz zrobioną na 140km i 300 niutków. Idzie fajnie, przyspiesza też, ale tak ok 2000/2200 wyczywam takie jakieś dziwne szarpanie, aż na budzie słychać głośbe "bu bu bu bu" (coś takiego) na czwartym i piątym biegu.
Dzwoniłem do gościa który mi robił tuning i on sprawdził jeszcze raz mój program, oddzwonił i mówi że to na pewno nie wina programu. Seria u mnie miała 119Km i żeby zrobić te 140 to nie był żaden wyczyn. Nie musiał go tam mocno kręcić.
Powiedział mi że to może być dwumas, ale u mnie te szarpanie jest dopiero jak silnik ma przynajmniej 60/70 st C. Na zimnym tego nie ma. To potwierdził mi że dwumas by cały czas tak szarpał, czy ciepły czy zimny. I mówi że jak chce to mogę przyjechać i wtedy on zdejmie mi mocy i zobaczymy.
Ale szkoda bo się fajnie zwija. I nie wiem co robić, jechać czy szukać przyczyny.
A u Ciebie kolego cały czas tak szarpał czy też dopiero jak się nagrzał?
pozdrawiam i proszę o odp