Demontaż plastikowych listw progowych.
Demontaż plastikowych listw progowych.
Panowie jak się demontuje te plastikowe listwy progowe? Jak one są mocowane do progów? Nie chciałbym niczego połamać. Dzięki
Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Listwy progowe, chodzi ci o te przy drzwiach
Jeżeli tak to :
https://a6klub.pl/-a6-c6-odstajace-listwy-drzwiowe-vt47124.htm#517022
Jeżeli tak to :
https://a6klub.pl/-a6-c6-odstajace-listwy-drzwiowe-vt47124.htm#517022
Hej, chodzi o listwy na progach - te czarne plastikowe, a nie o listwy zewnętrzne na drzwiach.
Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
No tak, sorki zaczadziałem ...
https://a6klub.pl/a6-all-zegary-indiglo-vt9288.htm?view=previous
https://a6klub.pl/a6-all-zegary-indiglo-vt9288.htm?view=previous
Dzięki MaTys. Trochę kicha z wymianą na używki, bo trzeba już rzeÂźbić. Może klej do szyb byłby rozwiązaniem.
- Seba3.0TDI
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seba
- Moje auto: RS6 C7
- Rocznik: 2014
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Witaj
Ostatnio wymieniałem wszystkie listwy u siebie ze zwykłych czarnych na te ładniejsze S-line, demontaż jest prosty delikatnie podważasz listwę i ciągniesz poszarpując na boku, wtedy ten klej się poddaje , jeszcze lepiej jest podgrzać opalarką wtedy zejdzie Ci bez problemu. Stare miejsca i stary klej lub taśmę z progów zmywasz, na nowych listwach pozostaje już tylko dobrze położyć taśmę dwustronną ale mocną i w temperaturze dodatniej naklejać nowe listwy .
W listwach masz takie ograniczniki które uniemożliwiają przyklejenie ich w "złym" miejscu.
Pozdrawiam
Ostatnio wymieniałem wszystkie listwy u siebie ze zwykłych czarnych na te ładniejsze S-line, demontaż jest prosty delikatnie podważasz listwę i ciągniesz poszarpując na boku, wtedy ten klej się poddaje , jeszcze lepiej jest podgrzać opalarką wtedy zejdzie Ci bez problemu. Stare miejsca i stary klej lub taśmę z progów zmywasz, na nowych listwach pozostaje już tylko dobrze położyć taśmę dwustronną ale mocną i w temperaturze dodatniej naklejać nowe listwy .
W listwach masz takie ograniczniki które uniemożliwiają przyklejenie ich w "złym" miejscu.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2016
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
Re: Demontaż plastikowych listw progowych.
A ma ktoś z was doświadczenie przy demontażu zewnętrznych listw progowych w c7.
- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Rocznik: 2017
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Kontakt:
Re: Demontaż plastikowych listw progowych.
Chyba wszędzie jest ten sam patent…ja kiedyś ściągałem w A4, od domu masz kołki które wykręcasz i od strony przedniego i tylnego koła masz śruby je też odkręcasz i próg powinien zejść.