Hej, poszukuje informacji o typie śrub mocujących jarzmo przy tarczach 321mm. Pytam bo mam tak zapieczone że łby się poobkręcały...
Pomoże ktoś? Dzieki
Śruba jarzma przód.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1994
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Śruba jarzma przód.
Podepnę się do tematu,
Poszukuje śrub mocujących jarzmo do kolumny MacPhersona w Audi A6 C4 2,6 ABC. Przy okazji renowacji zawieszenia i układu hamulcowego gdzieś mi przepadły. Etka podaje, że powinna to być śruba M12x1,5x35 - troche oszukuje. Nabyłem takię śruby ale niestety, nie pasują, za duże, notabene M10 za małe. Zrobił się mały problem. Poza tym z rysunku ETKI wynika, że śruba przechodzi przez mocowanie kolumny i gwint jest w jarzmie, ale ja mam odwrotnie, gwint mam w kolumnie. Czy ktoś może zna temat i jest mi w stanie jakoś pomóc w zdobyciu tych śrub?
Poszukuje śrub mocujących jarzmo do kolumny MacPhersona w Audi A6 C4 2,6 ABC. Przy okazji renowacji zawieszenia i układu hamulcowego gdzieś mi przepadły. Etka podaje, że powinna to być śruba M12x1,5x35 - troche oszukuje. Nabyłem takię śruby ale niestety, nie pasują, za duże, notabene M10 za małe. Zrobił się mały problem. Poza tym z rysunku ETKI wynika, że śruba przechodzi przez mocowanie kolumny i gwint jest w jarzmie, ale ja mam odwrotnie, gwint mam w kolumnie. Czy ktoś może zna temat i jest mi w stanie jakoś pomóc w zdobyciu tych śrub?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Śruba jarzma przód.
Wszędzie w ETCE podają M12x1,5x35. Najnowsze oznaczenie tej śruby to N90708504. Możliwe, że masz nieoryginalne części i są zmienione gwinty. Znajdziesz gdzieś jakieś oznaczenia?