A więc: Audi A6 C6 2.7 TDI, 2005r, kupiłem ją dwa lata temu hmm za stosunkowo małe pieniądze bo dałem równe 18k, niemniej jednak wiedziałem że auto idealne nie jest.
Tak więc, wymieniłem rozrząd a wymieniając rozrząd okazalo się że dwumasa również kończy swoją działalność i razem ze sprzęgłem musiałem je wymienić, prócz tego rolki, koła pasowe i te inne. Następnie cała została polakierowana, tzn cała prócz dachu który polakieruje latem. Gdy ja kupiłem nie działała klima, okazało się że winny był czujnik ciśnienia klimatyzacji (czy jakoś tak).
Wymieniłem wszystkie tarcze, klocki, łożyska, dodałem pakiet maxton, progi i przednią dokładkę. Zderzak przód, tył, tylna burta, z wersji S-Line polift, praktycznie brakuje tylko i wyłącznie napisu S-Line na przednich fotelach, prócz tego pełen pakiet.
Aktualnie auto jest wybebeszone gdyż fotele, tylna kanapa i oparcie kanapy poszły do tapicera, będzie ogień.
Środki foteli, kanapy i oparcia kanapy będą w takim materiale jak obecnie boczek drzwi.
A ostatni mój zakup to kiera ... niestety nie znam jej pochodzenia, chyba A8?
Na montaż czekają jeszcze dekory oklejone folią imitującą szczotkowane aluminium i pokryte żywica epoksydową, oraz nakładki progowe sline, (zamówiłem na olx, aczkolwiek są w takim se stanie więc będę je odnawiał lub oklejał).
Grill allegro plaster miodu, kratki halogenów, plaster miodu AliExpress, mega dobrze spasowane, wręcz idealnie.
Na montaż czekają również ewoxy 2.0, gdyż aktualnie jest tragedia jeśli chodzi o jazdę nocą, jak już wyjmę lampy to w planach mam ich rozklejenie i polakierowanie niektórych elementów na czarno.
W niedalekiej przyszłości, chciałbym zmienić zawieszenie gdyż jak widać hmm sarenka :D
Dyfuzor z allegro ... Jedyne co zmienię to kolor gdyż chciałbym by był w takim kolorze w jakim był fabryczny dyfuzor S-Line. No i oczywiście muszę zmienić końcówki wydechu, w sumie to te mi pasują ale są już zdrowo zniszczone, więc tak czy siak są do wymiany.
Kupiłem folie do dechromingu, (listwa drzwi kierowcy jest w fatalnym stanie) aczkolwiek spróbuję ja jeszcze odratować polerką jak znajdę czas.
To chyba na tyle, jeśli chodzi o to co się aktualnie dzieje... aczkolwiek planów jest jeszcze sporo, kamera cofania, ACC, keyless, android. Z mocą kombinował już nie będę, gdyż na tę chwilę jestem mega zadowolony, zarówno z przyspieszenia jak i ze spalania.
Aa teraz mi się przypomniało że dołożyłem jeszcze elektrycznie składane lusterka :D ... I listwy drzwiowe z allegro, niby rs style choć z rs za wiele wspólnego nie mają, tak czy siak okleilem je folią imitującą szczotkowane amelinium tak by się wyróżniały

Swoją drogą, szkoda że tego typu fora są już martwe, pamiętam za dzieciaka gdy byłem pryszczatym garbusem z czapeczka z daszkiem i syfikiem w garażu, jaką radochę dawało mi (nam wszystkim), dzielenie się na civicklub.pl (wtedy największe forum tego typu) kolejnymi modyfikacjami auta... To były czasy.