Żadna aktywacja tu nie pomoże, lampy są do wymiany.
2015 Audi A6 C7 4G FL - Dynamiczne kierunkowskazy - VCDS
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Re: 2015 Audi A6 C7 4G FL - Dynamiczne kierunkowskazy - VCDS
- daro992
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
W OBDeleven masz cos takiego jak aplikacje i jednym kliknieciem mozesz aktywowac dodatkowe funkcje, byla wsród nich opcja dynamicznych awaryjnych. W VCDS wchodzisz w bajty i zaznaczasz bity.
Dodano po 1 minucie 31 sekundach:
To powiedz mi prosze jakim cudem dalo sie aktywowac plywajace awaryjne? Czy to nie musi byc powiazane?
- Witold11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Witold
- Rocznik: 2014
- Skrzynia: S-tronic
Ja wiem gdzie to jest i co trzeba zrobić, tylko to działa jeśli auto ma już dynamiczne kierunkowskazy,więc nie wiem co jest Ciebie.Może wklej filmik.![Obrazek]()
- daro992
- Forum Audi A6 / A7
Przepraszam panowie ze dopiero odpisuje. Ponizej zdjecie moich plywajacych awaryjnych. Staralem sie zrobic kilka zdjec i je polaczylem w jedno. Jak cos to moge wrzucic tez filmik. Dodam ze nic z nimi nie kombinowalem, aktywowalem tylko te funkcje w OBDeleven i zaczelo dzialac. Jak by dalo rade to chetnie bym i kierunki plywajace zrobil ale w OBDeleven nie bylo juz takiej opcji do aktywacji. Witold11 wlasnie w tym miejscu w OBDeleven to aktywowalem co pokazales na zdjeciu powyzej. No chyba ze mam juz dynamiczne kierunki ale sa one dynamiczne tylko podczas jazdy, bo jak sprawdzam na postoju to sa normalne, ale jakos nie chce mi sie wierzyc zeby to dzialalo w ten sposob.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
zaciekawił mnie ten temat, bo faktycznie skoro OBD Eleven jest w stanie aktywować pływające awaryjne to dlaczego nie da się tego ustawić do kierunkowskazu ? przecież to ten sam pasek led co przy awaryjnych …
https://www.youtube.com/shorts/TVObHY9TJiI
a to ?
https://www.youtube.com/shorts/TVObHY9TJiI
a to ?
- daro992
- Forum Audi A6 / A7
Czesc Panowie, tylko tak do wiadomosci wszystkich zainteresowanych. Aktywowalem rowniez i plywajace kierunki uzywajac instrukcji z filmiku z posta powyzej. Teoretycznie jak wszedlem w te opcje to mialem do wyboru "ON" lub "2". U mnie bylo od razu ustawione na "ON" i dzialaly tylko plywajace awaryjne. Jak zmienilem na "2" to awaryjne i kierunki dzialaly normalnie. Jak znowu przestawilem na "ON" to jakims cudem zarowno awaryjne jak i kierunkowskazy zaczely dzialac plywająco. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Skrzynia: S-tronic
Witam. Odgrzeje temacik.. posiadam polifta 2015r
Widzę że niektórzy mają pływające kierunki z tylu mając takie same lampy jak ja. Czy mogę tojakos zakodować ? Kolega mi powiedział że to zależne od rodzaju lamp i w moich się nie da.. tylko kurde widziałem takie same lampy u kogoś i ma normalnie pływające .. wytłumaczy mi ktoś co konkretnie potrzeba i jakie to lampy ewentualnie muszą być aby działały w ten sposób ?
Widzę że niektórzy mają pływające kierunki z tylu mając takie same lampy jak ja. Czy mogę tojakos zakodować ? Kolega mi powiedział że to zależne od rodzaju lamp i w moich się nie da.. tylko kurde widziałem takie same lampy u kogoś i ma normalnie pływające .. wytłumaczy mi ktoś co konkretnie potrzeba i jakie to lampy ewentualnie muszą być aby działały w ten sposób ?