[A6 C6] wymiana zarowki w przednim reflektorze...
[A6 C6] wymiana zarowki w przednim reflektorze...
...witam Panowie moze ktos z was podpowie mi jak wymienic przepalona zarowkke w przednim reflektorze???????....
Dzieki
Dzieki
ja tez nie wiem
Dzisiaj wlasnie rozbieralem klosze w audi - wyjalem je, upieklem zeby silikon sie odkleil - zaznacze ze klosze sie ladnie odkleily... moim zdaniem to najprostzry ze sposobow ... na wymiane tej zaroweczki .... ale musisz miec wlasny garaz ... tak ... wtedy wymieniasz - tak od wewnatrz ... aha i powidz panu w sklepie ze potrzebujesz zaroweczki - z lewym gwintem - czy jest prostrzt sosob nie wiem żony zapytam i napisze jak coś ... :D pozdrowienia ... jak cos moge podeslac zdjecia

Nie no bez jaj... To taki prima aprilis jakiś? Przecież to tylko żarówka! Tym bardziej że macie C5 a nie C6!
[ Dodano: 2009-04-28, 00:15 ]
na forum jest, aha instrukcja też...tomogap pisze:...witam Panowie moze ktos z was podpowie mi jak wymienic przepalona zarowkke w przednim reflektorze???????....
Dzieki
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Musisz wypiąć-odkręcić zbiorniczek, który utrudnia dojście do lampy, stanąć z boku samochodu i zanurkować ręką. ÂŻeby rozpoznać sytuację weź kawałek lusterka i podejrzyj gdzie co jest. Nie zniechęcaj się po pierwszej próbie, bo w serwisie robią to tak samo, tylko mają już wprawę. Zapal sobie, wypij piwko, dasz radę. U mnie też fachowiec zrobił sobie przerwę na papierosa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: ja tez nie wiem
:roll:scania pisze:Dzisiaj wlasnie rozbieralem klosze w audi - wyjalem je, upieklem zeby silikon sie odkleil - zaznacze ze klosze sie ladnie odkleily...

Ma może ktoś inne doświadczenia?

tak ja mam inne doświadczenia , podjechałem do speców , bo w ASO ok 750 żarnik i wymiana drugie tyle ( bajki o darmowej wymianie ) dwie godziny grzebali i źle skręcili zderzak :lol: lampa krzywo siedzi i sie rusza i xenon raz na tydzień nie świeci ... makabra , to chyba mój ostatni Audi albo nowy a5 ... 

GPW
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
...baboki pewnie na siłę wpychali zapłonnik z podłączonym kablem... :lol: ... i coś tam naruszyli z mocowaniem lampy... Dobrze by było gdyby nie połamali jej zaczepów, bo teraz to dopiero będzie Cię czakał demontaż przodu... :roll:
Zderzaka nie demontuje się ani nie rusza przy wymianie xenonu.
btw... pisałem o "innych doświadczeniach" z ew. termicznym demontażem klosza...
...
Zderzaka nie demontuje się ani nie rusza przy wymianie xenonu.
btw... pisałem o "innych doświadczeniach" z ew. termicznym demontażem klosza...

kontynuujac temat - szukam instrukcji
witam
szukam i szukam (pewnie slabo) .... nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi
a wiec szukam instrukcji wymiany zarowki przod lewy (pasazer) w audi A6 C5
domyslam sie ze trzeba wyjac reflektor ale nie jestem pewien, prawdopodobnie nalezy/wypadaloby wymienic obie zarowki
poprosze o link
g.
[ Dodano: 2009-05-07, 12:29 ]
Wymiana poszla bez najmniejszych problmow, zdjecie 2 oslonek
sorki za glupie pytanie ale nie wiedzielm ze to bedzie takie latwe 
szukam i szukam (pewnie slabo) .... nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi
a wiec szukam instrukcji wymiany zarowki przod lewy (pasazer) w audi A6 C5
domyslam sie ze trzeba wyjac reflektor ale nie jestem pewien, prawdopodobnie nalezy/wypadaloby wymienic obie zarowki
poprosze o link
g.
[ Dodano: 2009-05-07, 12:29 ]
Wymiana poszla bez najmniejszych problmow, zdjecie 2 oslonek

-
- Forum Audi A6 / A7
tomogap sporo sobie krzykneli za zarowke, kilka dni temu tez mi sie spalila w lewej lampie wiec pojechalem do audi zapytalem co i jak trzeba zrobic zeby to wymienic i co mi powiedzili
Ze trzeba speca bo musze odkreic zbiorniczek zeby sie dostac do lampy i ze mi dzisiaj tego nie zrobia bo juz zamykaja, jedyne co zroiblem to kupilem zarowke ( 50 pi - smiech na sali) potem tylko odpowiedni imbus i odkrecilem zbiorniczek lapa w lampe i wyjalem maly problem zmienilem zarowke i juz wszsytko bylo ok i komputer pokazywal ze lampa dziala.
PS. Nie znam nikogo kto wie mniej o autach niz ja
Jak ja to zrobilem to Ty tez mozesz 

PS. Nie znam nikogo kto wie mniej o autach niz ja