Rabel3 miałem podobny problem. Pewnego dnia rano na FIS'ie wyświetliła się informacja, że lewa przednia żarówka do wymiany. Wysiadłem, żeby to sprawdzić i okazało się, że to żarówka postojowa (nie ta do jazdy dziennej).
Zadzwoniłem do NOMY z pytaniem jak mogę ją wymienić samemu. Gościu powiedział, że to niemożliwe i można to zrobić jedynie w ASO. Gdy zapytałem o cenę powiedział właśnie, że płaci się tylko za żarówkę (ok. 20 PLN) a wymiana jest gratis. Po południu gdy wracałem z pracy kontrolka zgasła i do dzisiaj się nie zapaliła. ÂŻarówka świeci.
Faktem jest, że czy wymieniasz żarówkę postojową czy jakąkolwiek inną, musisz wyjąć cały reflektor, więc na chłopski rozum cena powinna być taka sama. Poza tym kiedyś było tak, że jak policja zatrzymała za brak światła i wymieniło się żarówkę na miejscu, to nie dawali mandatu. Teraz jest to technicznie niemożliwe i może dlatego Audi robi to za free. Z drugiej strony jednak nie wydaje mi się żeby jedna ASO robiła to za 160zł a inna za darmo :-?
Jak już pisałem wcześniej, dzwoniłem do nich w listopadzie a może w tym roku inflacja, długa zima i inne ściemy spowodowały wzrost ceny tej usługi o jedyne 160%.
Zanim zdecydujesz się odwiedzić Katowice to najpier sobie zadzwoń (32 3588 141/142). ÂŻeby potem nie było że zrobisz w sumie jakieś 400km i zapłacisz za wymiane 200PLN