Zgadza się właśnie tak to w praktyce wygląda. W a4 i q7 z 2017 roku zdecydowanie lepiej to działało. Auto tak się nie odbijało od lini. A powiedzcie za co dokładnie odpowiadają te szpetne prostokąty w grilu? wiem że lewy to radar do ACC, drugi wyczytałem że to jakiś laser scaner. Do czego jest ten laser?ktosiek pisze: ↑20 lut 2022, 21:26Ja bym tylko chciał dodać, że działa to tylko w momencie, gdy nie dodajesz gazu, ani nie hamujesz. Wystarczy, że lekko dodasz gazu i te trzymanie w liniach zmienia się na tę wersję 'odbijającą' od linii do liniiMusisz jechać na 'czystym' tempomacie aktywnym. Dodatkowo na lewej manetce (tempomatu albo kierunkowskazu) jest przycisk, który przełącza między aktywnym tempomatem z prowadzeniem po pasie, a bez.
Audi A6 40TDI 204KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: marcin
- Moje auto: Allroad C8
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Avant
- Silnik: DDVB 3.0 286 KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Audi A6 40TDI 204KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C8
- Rocznik: 2020
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
Laser LIDAR był montowany tylko w autach z 2018 roku. Z jakichś powodów funkcjonalnych i patentowych zrezygnowano z niego. Auta wyposażone w LIDAR mają czynne spryskiwanie tego prostokąta, inne mają pustą zaślepkę. Przed akcją serwisową u wielu kierowców ten spryskiwacz był powodem opróżniania się zbiornika płynu do spryskiwaczy w kilka dni.
Nie ma żadnych realnych zalet aut z pierwszego okresu produkcji z LIDAREM nad tymi bez. Chyba nawet te późniejsze generują znacznie mniej błędów asystentów.
Nie ma żadnych realnych zalet aut z pierwszego okresu produkcji z LIDAREM nad tymi bez. Chyba nawet te późniejsze generują znacznie mniej błędów asystentów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafal
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Koledzy! Objawił się taki oto klekot na zimnym silniku. Po rozgrzaniu jest wszystko ok. Świeżo po przeglądzie na 60 tyś. Problem pojawił się już kilka dni przed przeglądem i objawia się nieregularnie. Oczywiście na przeglądzie nic nie wyszło
Kilka dni z rzędu nic i nagle traktor, później znowu odpala jak należy. Na nagraniu jest to bardziej donośne niż w rzeczywistości, ale słuchać bardzo wyraźnie.
Pomijając dyskomfort przy starcie wszystko jest ok. Samochód odpycha się jak należy.
w załączeniu link z filmikiem zamieszczonym na wetransfer
https://we.tl/t-ypqOtc9LZU

Pomijając dyskomfort przy starcie wszystko jest ok. Samochód odpycha się jak należy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Silnik: Inny
Jak widzisz po aktywności na forum, ciężko będzie uzyskać jakąś pomoc. "Niestety" poza 3 osobami na krzyż, które mają/miały z tym modelem jakieś problemy cała reszta jeździ i nawet nie zagląda w takie miejsca.RAOOOO pisze: ↑05 kwie 2022, 12:42Koledzy! Objawił się taki oto klekot na zimnym silniku. Po rozgrzaniu jest wszystko ok. Świeżo po przeglądzie na 60 tyś. Problem pojawił się już kilka dni przed przeglądem i objawia się nieregularnie. Oczywiście na przeglądzie nic nie wyszłoKilka dni z rzędu nic i nagle traktor, później znowu odpala jak należy. Na nagraniu jest to bardziej donośne niż w rzeczywistości, ale słuchać bardzo wyraźnie.
Było kupić BMW 5 G31/G31 - tam więcej usterek i o pomoc łatwiej, forum aż płonie od narzekania na ten model
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MICHAŁ
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
Coś tam nieco klekocze. Nie wiem co; nie pomogę. Z tymi samochodami czasem trzeba jak z jajkiem (dlatego jeżdżę z głośniejszą muzyką i nie szukam problemów - czasem ściszam na szybkie osłuchanie i tyle).
Mi właśnie woła o pierwszy serwis olejowy (wiek: 14 m-cy i przebieg 27K). Ktoś ostatnio miał? Jaki haracz ($)? Przy okazji mam jakieś inny monit o przegląd za 2700 km (na styczeń 2023)- nie wiem co to.
Mam serwis w okolicy (Poznań Ławica), gdzie 2x już byłem z usterkami (m.in. wymiana świecy żarowej, restart usług online itp.).
Mi właśnie woła o pierwszy serwis olejowy (wiek: 14 m-cy i przebieg 27K). Ktoś ostatnio miał? Jaki haracz ($)? Przy okazji mam jakieś inny monit o przegląd za 2700 km (na styczeń 2023)- nie wiem co to.
Mam serwis w okolicy (Poznań Ławica), gdzie 2x już byłem z usterkami (m.in. wymiana świecy żarowej, restart usług online itp.).
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nul
- Moje auto: Inne
- Rocznik: Inny
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Jako ciekawostkę powiem (bo nie wiem czy było), że po ostatniej wizycie w serwisie i dużej aktualizacji oprogramowania (bo padła mi nawigacja) android auto w telefonie mi 9t pro zaczął działać bezprzewodowo w pełnym zakresie, co jest dla mnie miłym zaskoczeniem 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodek
- Silnik: DDVB 3.0 286 KM
- Skrzynia: Tiptronic
Czy mógłbyś napisać w jakim serwisie? Ja dzwoniłem do Krotoskiego w Wolicy i twierdzą, że nie ma takiej aktualizacji. Jeśli możesz to napisz coś więcej o swoim samochodzie tutaj lub na priv żebym mógł się na coś powołać.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: cezary
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Skrzynia: Automat
Z tym Twoim serwisem to wygląda na to ze olej i filtr ci zmienią a pozostała część przeglądu będzie ok 30k km. U mnie tak było, w styczniu wymiana oleju plus jakieś tam filtry chyba od klimy też a teraz właśnie jadę na resztę między innymi wymiana oleju w skrzyni biegów / przebieg 67k km.misiek_sz pisze: ↑07 kwie 2022, 10:23Coś tam nieco klekocze. Nie wiem co; nie pomogę. Z tymi samochodami czasem trzeba jak z jajkiem (dlatego jeżdżę z głośniejszą muzyką i nie szukam problemów - czasem ściszam na szybkie osłuchanie i tyle).
Dodano po 46 minutach 1 sekundzie:
Przydała by się informacja na ogólnym bo ja też jestem zainteresowany
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nul
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Aktualizacja softu miała miejsce ok. ~20-25.04.2022 r. Pojechałem z usterką niedziałajacego aktywnego tempomatu, a tak naprawdę aktywny tempomat nie działał, bo się "posypała" nawigacja. Jak zostało mi wytłumaczone, zostało zaktualizowane oprogramowanie (do najnowszego). Od teraz telefon MI 9T PRO z włączonymi WIFI i BLUETOOTH działa całkowicie bezprzewodowo. Do szczęścia brakuje funkcjonalności z Iphone, że z poziomu samochodu jestem w stanie uruchamiać poszczególne aplikacje - niestety w Androidzie wciąż muszę najpierw włączyć aplikacje w telefonie, a następnie nią sterować z poziomu samochodu.
Samochód to Audi A6 C8 AVANT, wyprodukowano mniej więcej ~12.2020 r., zarejestrowane na początku 2021 r.
Usługa wykonana w Audi Okęcie Warszawa.
Samochód to Audi A6 C8 AVANT, wyprodukowano mniej więcej ~12.2020 r., zarejestrowane na początku 2021 r.
Usługa wykonana w Audi Okęcie Warszawa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2016
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
Potwierdzam.
Jeżdziłem trochę tymi C8 i mocno się zawiodłem.
Wykończenie i twałość ma wiele do życzenia.
Wolałbym już E- trona na prąd.
Ale w polsce z elektromobilnością będzie jak z nowymi drogami,
może za kolejne trzydzieści lat

- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0 170KM
- Skrzynia: Manual
I dzięki Bogu.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Android auto uwag kilka. Otóż wybrałem się rupieciem w dłuższą wycieczkę, jechałem na mapach googla, yanosiku (w Polsce) i słuchałem (a raczej usiłowałem słuchać) Spotify i tak: yanosik działał w sumie bez zastrzeżeń, mapa często "nie nadążała" i trzeba było ją "wyśrodkowywać", połączenie zerwało się conajmniej kilka razy i to nawet na kablu. A najciekawszy numer wyciął na Spotify - w pewnym momencie uznał, że - o ile pamiętam komunikat - "trwa ładowanie pliiku" (któy to plik był uprzednio ściągnięty na telefon, potem co minutę dwie puszczał kilka sekund utworu, ale jednocześnie radio grało w najlepsze i nijak nie dało się z tym nic zrobić, dopiero, kiedy wysiadłem z auta, to telefon zaczął grać w najlepsze i po ponownym połączeniu zaczął grać prawidłowo. A już szczytem wszystkiego okazała się aktualizacja, która nastąpiła po powrocie, wskutek której auto zgubilo ustawienia telefonu..... Dodam, że jeździłem jakiś czas temu volvo S90 i tam połączenie z telefonem jest perfekcyjne, nie zrywa połączeń telefonicznych podczas uruchamiania samochodu (w audi nie ma z tym reguły, czasem działa, czasem udaje, że działa, bo na wyświetlaczu połączenie niby jest, ale nic nie słychać). Czy tylko mój egzemplarz tak ma, czy ktoś jeszcze boryka się z podobnymi problemami?