A6 C6 z napewno lepiej Wam znanym niż mi (jak na razie) silnikiem 3.0 V6 ASB. Kolor srebrny metalik. Przyznam się: gdyby ktoś 6 miesięcy temu powiedział mi, że kupię Audi bym go wyśmiał A koleżance w marcu powiedziałem, że dla mnie marka AUDI mogłaby nie istnieć - poza RS6 i R8 nie uznaje tych aut, gdyż to zwykłe Volkswageny w trochę lepszym opakowaniu I tak się złożyło, że po roku przygody z kompaktem ( ) Mercedesem CLC przymierzałem się do zmiany auta i poszukiwałem kolejnego mercedesa (tym razem pełnoprawnego, kompakty się do takich nie zaliczają). Celowałem w W204 po lifcie bądź W212 przedlift - sny o potędze Miałem odłożone trochę pieniędzy, przebierałem w ofertach jednak niczego nie oglądałem - planowałem zmianę na jesień. Kupiłem felgi do swojego CLC, mój ojciec pojechał po nie bo akurat byłem wyjechany i 2 godziny po dostaniu wiadomości "felgi odebrane" przysłał mi wiadomość "Takie auto sprzedaje mój klient, wziął nowe A6 C8". Zobaczyłem je, sprawdziłem motor, poczytałem opinie i... po trzech minutach byłem zdecydowany.
Auto od drugiego właściciela, Audi kupione z Niemiec po 1,5roku przez 1szego właściciela w Polsce i w jego posiadaniu aż do 2021 - prof. n. med także auto dosyć zadbane, wszystko było robione na bieżąco - do 2014 czy 2016 bodajże historia w ASO. 2006r, modelowo 2007, 235.000km na blacie, b. bogate wyposażenie - jak na tamte czasy chyba prawie wszystko co mogło być patrząc na auto bez pakietu S-LINE i szyberdachu m.in webasto, biksenon skrętny (AFS 1), fotele przednie el. z pamięcią, grzane kuciapy z tyłu, el. roleta tył + roletki z tyłu dla pasażerów, lampy led tył, skóra Valcona.
Autem zrobiłem już w dwa tygodnie 1200km, wczoraj wróciłem z Warszawy i powiem tak... Przeskok z kompaktów NIESAMOWITY. Wychodzi się z auta wypoczętym, a nie połamanym. Nie czuć prędkości, odpycha się jak dla mnie mega dobrze i... trzeba uważać, bo mimo, że przez masę nie kusi do zapieprzania to gdy się depnie jest przyjemnie
VIN: WAUZZZ4F27N048318
Kolor lakieru: LY7W - light silver metalic
Kolor skóry: N5d/NK - czarny soul
Planowane usprawnienia/modyfikacje:
- felgi 19' lato
- zawieszenie S-Line 1BE (kwestia zawiasu jeszcze pod znakiem zapytania jak wielka będzie koza na 19)
- zmiana grilla na S-Line/pomalowanie tego co jest (jest mocno wypłowiały)
- lakierowanie zderzaka przedniego i tylnego
- wymiana końcówek wydechu na okrągłe
- wymiana LED w środku
- wymiana żarówek postojowych i przeciwmgielnych na LED
- renowacja lekkich przetarć boczka kierowcy, aby się to nie rozwinęło dalej
- renowacja kierownicy; wygląda b. dobrze, jednak chciałbym iść za ciosem i jak kupię farbę do fotela to od razu przelecę kierownicę
- dywaniki welurowe A6 C6 OEM/zbliżone jakością do OEM
- wymiana srebrnych obitych przez pas dekorów kierowcy i pasażera na drzwiach
- wymiana zdartego joysticka od MMI
- usunięcie naklejek z przepustkami parkingowymi szpitala na szybie przedniej
Rzeczy zrobione przez poprzedniego właściciela:
- nowy akumulator przed zakupem
- nowy alternator, moduł komfortu i kilka bezpieczników
- wymiana przycisków el. szyb przy fotelu kierowcy
- znaczek na pokrywę silnika Audi (prezent przy sprzedaży)
Kilka poglądowych zdjęć na biednych 16 calowych felgach
I tutaj z moją gwiazdą, którą mam niecały rok i nie byłem do końca zadowolony ze zmiany - może głównie dlatego, że poprzednikiem i pierwszym autem przez 3 lata było w203 sportcoupe, a wnętrze jest 1:1 to samo.