Jestem świeżo upieczonym posiadaczem A6 C6 3.0 TDI Quattro ASB z komfortowym zawieszeniem 1BA (VIN: WAUZZZ4F27N048318). Kategorie wagowe po VINie to;
0JN Klasa wagowa przedniej osi Kategoria wagowa 13
0YG Kategoria wagowa 7 tylko sterowanie monta¿em, brak prognozy zapotrzebowania
1BA Sprê¿yny / amortyzatory standardowe
Chciałbym wrzucić ORI 1BE lub 1BV - auto obniżyć, żeby nie było takim pontonem i zachowywało się bardziej responsywnie na ruchy kierownicy przy tym nie nurkując. Z przodu mam chyba w miarę świeże amory i sprężyny - 1 pasek srebrny, 3 pomarańczowe. Tył lekko siedzi na dole, amortyzator ma na sobie rdze i jest to raczej jego kres.
Czytałem dużo, byłem gotowy wrzucić jakiegoś bilsteina b4 (zamiennik ori)+ eibach -30mm ale boje się, że na normalnym amortyzatorze będzie lipa. Nie chcę też za dużo rzeźbić, może na ori częściach będzie drożej, ale będzie pewność, że auto nie będzie się dziwnie zachowywać. Mógłbym prosić numery części ORI/zamienników amortyzatorów i sprężyn? Widziałem, że tutaj użytkownik mat1324 zna się na rzeczy i żongluje nieźle kategoriami wagowymi. Zobaczę jak to będzie wyglądać cenowo, przemyślę raz jeszcze sens obniżania auta (możliwe, że będzie potrzeba dołożenia haka, aby pociągnąć w rodzinie łódkę, a wtedy obniżenie raczej odpada

Dzięki!