Problem z nastawami podstawowymi
Problem z nastawami podstawowymi
Witam mam problem z nastawami podstawowymi, przez co nie przełącza prawidłowo klap nawiewu. Nie można wykonać nastawów podstawowych ponieważ występuje błąd czujnika świeżego powietrza - brak sygnału, komunikacji... (sprawdzałem 4 sprawne czujniki) i nie da rady. Nastawy robione Odis-em oraz vcdsem. Jeżeli, ktoś mógł by wkleić kodowanie ze swojego climatronica to byłbym wdzięczny. Numer mojego klimatronika to 4g0 820 043BA. Audi a6 c7 2014r. 2.0 tdi 177 km. Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2014
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Problem z nastawami podstawowymi
Witam poradziłes cos kolego mam podobny problem, nastawy przeprowadzono pomyslnie a potem bład brak nastawów i 9 błedów klap lewa strona grzeje prawa chłodzi...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Problem z nastawami podstawowymi
Cześć,
Może Wam to coś pomoże...
W ostatnie lato jak na myjce nalałem więcej wody w grill, uwaliłem czujnik ciśnienia czynnika chłodzącego klimatyzacji. Oprócz błędu nieprawidłowej wartości z czujnika, miałem też błąd nastaw jak u was.
Wymieniłem czujnik, skasowałem błędy, VCDS-em wykonałem nastawy podstawowe klap i procedurę uruchomienia sprężarki klimatyzacji (jakoś tak się to nazywało), potem skasowałem błędy jeszcze raz i ruszyło. Inaczej po naciśnięciu przycisku AC lampka zapalała się i od razu gasła.
PS. To pewnie u was to nie jest przyczyną, ale jak w lato z jednego nawiewu leciało chłodne, z drugiego zauważalnie cieplejsze powietrze była to oznaka kończącego się czynnika w klimatyzacji.
Może Wam to coś pomoże...
W ostatnie lato jak na myjce nalałem więcej wody w grill, uwaliłem czujnik ciśnienia czynnika chłodzącego klimatyzacji. Oprócz błędu nieprawidłowej wartości z czujnika, miałem też błąd nastaw jak u was.
Wymieniłem czujnik, skasowałem błędy, VCDS-em wykonałem nastawy podstawowe klap i procedurę uruchomienia sprężarki klimatyzacji (jakoś tak się to nazywało), potem skasowałem błędy jeszcze raz i ruszyło. Inaczej po naciśnięciu przycisku AC lampka zapalała się i od razu gasła.
PS. To pewnie u was to nie jest przyczyną, ale jak w lato z jednego nawiewu leciało chłodne, z drugiego zauważalnie cieplejsze powietrze była to oznaka kończącego się czynnika w klimatyzacji.