Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Audi SS użytkownik oszust

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 07 lis 2020, 09:51

Radzę uważać na tego użytkownika. Właśnie jestem w trakcie odzyskiwania moich pieniędzy. Koleś obiecał materiały do map we wszystkich autach grupy Vag. Dostał przelew i wysłał szczątkowe info. Kontakt się urwał. Ale dane mam :)
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 07 lis 2020, 09:57

Radzę uważać na tego użytkownika. AudiSS. Właśnie jestem w trakcie odzyskiwania moich pieniędzy. Koleś obiecał materiały do map we wszystkich autach grupy Vag. Dostał przelew i wysłał szczątkowe info. Obiecał wsparcie i wsparcia brak. Kontakt się urwał. Ale dane mam :). Jakby ktoś mi wysłał na pw dokładny adres będę wdzięczny.
Wszystkie dowody przelewy, dokumenty z rozmów whatsapp, nagrane rozmowy do wglądu. Mogę to przesłać do administracji nie ma problemu
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 07 lis 2020, 10:03

Problem rozwiązany. Wystarczył upgrade do wersji K942.. Przy okazji odezwał się do mnie użytkownik AudiSS i zaoferował pomoc za "grubą" forsę. Rozwiązałem to sam bez jego pomocy, ale... Przy okazji doszliśmy do porozumienia że odkupię od niego materiały do wszystkich map z grupy Vag plus CarPlay za duże pieniądze. Niestety uważajcie na niego
Radzę uważać na tego użytkownika. AudiSS. Właśnie jestem w trakcie odzyskiwania moich pieniędzy. Koleś obiecał materiały do map we wszystkich autach grupy Vag. Dostał przelew i wysłał szczątkowe info. Kontakt się urwał. Ale dane mam :)
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

Awatar użytkownika
Pieterb
Administrator
Administrator
Imię: Piotr
Rocznik: 2006
Moje auto: A4 B7
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Re: Audi SS użytkownik oszust

Post autor: Pieterb » 07 lis 2020, 14:11

zekering78 Kolego nie dubluj w taki sposób postów - bo to nie chlew zwany phejbookiem. A to że nie umiecie robić interesów to nie powód. Tu jest odpowiedni ku temu dział i tu można opisać całą sytuację by inny użytkownicy o takiej sytuacji wiedzieli ku przestrodze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 07 lis 2020, 14:46

Piter- ostrzegam w każdym temacie w którym on się udziela. Wysyła same pw. Nie umieć robić interesów a zostać oszukanym to dwie różne sprawy. Ja mogę wkleić nawet cała rozmowę z whatsapp jeżeli to pomoże uchronić przed oszustwami. A Paweł i tak pienieniadze zwróci
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

Awatar użytkownika
Pieterb
Administrator
Administrator

Post autor: Pieterb » 07 lis 2020, 15:00

zekering78 pisze:
07 lis 2020, 14:46
Piter- ostrzegam w każdym temacie w którym on się udziela.
zauważyłem ;) i właśnie dlatego kilka scaliłem tu a resztę usunąłem.
I tobie właśnie zwróciłem na to uwagę - widzę jednak że mało skutecznie.

Ja tu nikogo nie bronię ani nie wskazuję winnego - mówiłem ogólnikowo.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 07 lis 2020, 15:17

Pieterb pisze:
07 lis 2020, 15:00
zekering78 pisze:
07 lis 2020, 14:46
Piter- ostrzegam w każdym temacie w którym on się udziela.
zauważyłem ;) i właśnie dlatego kilka scaliłem tu a resztę usunąłem.
I tobie właśnie zwróciłem na to uwagę - widzę jednak że mało skutecznie.

Ja tu nikogo nie bronię ani nie wskazuję winnego - mówiłem ogólnikowo.
Podaj mi maila. Wyślę Ci całą rozmowę na whatsapp.
Tu jest mowa o sumie 1700euro a nie 300zł
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

Awatar użytkownika
Pieterb
Administrator
Administrator

Post autor: Pieterb » 07 lis 2020, 15:38

zekering78 pisze:
07 lis 2020, 15:17
domyślam się że nie mało ale nic tu po mnie bo ja nic tu więcej nie jestem w stanie zrobić - nie jestem sędzią i nie mam takich uprawnień.
Także tutaj to tylko policja i sąd może coś więcej.
Ja tylko staram się pilnować by na forum był porządek.
Zanim coś tu napiszesz!

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 07 lis 2020, 19:46

Pieterb pisze:
07 lis 2020, 15:38
zekering78 pisze:
07 lis 2020, 15:17
domyślam się że nie mało ale nic tu po mnie bo ja nic tu więcej nie jestem w stanie zrobić - nie jestem sędzią i nie mam takich uprawnień.
Także tutaj to tylko policja i sąd może coś więcej.
Ja tylko staram się pilnować by na forum był porządek.
Dlatego powinieneś zrozumieć , że w tematach których jest najbardziej aktywny ludzie powinni być ostrzegani.

Mój post usunąłeś ale postu kolegi admina juz nie z ostrzeżeniem :)
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

Awatar użytkownika
Pieterb
Administrator
Administrator

Post autor: Pieterb » 07 lis 2020, 20:00

zekering78 pisze:
07 lis 2020, 19:46
Dlatego powinieneś zrozumieć , że w tematach których jest najbardziej aktywny ludzie powinni być ostrzegani.
Kolego rozumiem ale jak już Ci pisałem tutaj forum to nie jest śmietnik(tam są typowo działy techniczne) to raz a dwa tu masz odpowiedni dział do tego czym się chcesz podzielić.
Opisz sobie tutaj sprawę dokładnie i podziel się z innymi, a to że Cię ktoś oszukał - a skąd ja mam wiedzieć czy Ty piszesz prawdę? To tak na marginesie.

Wiesz od ilu lat ostrzegam ludzi właśnie przed takimi transakcjami w necie? A i tak raz na jakiś czas bywa właśnie taka sytuacja. A to że ktoś jest na forum takim czy innym nie oznacza od razu że należy od niego kupować coś w ciemno.
Jeśli faktycznie złożyłeś sprawę do sądu i wygrasz ją. Daj znać a ja go zablokuję albo wywalę itp ale nie teraz i nie tak jak Ty to robisz.
zekering78 pisze:
jaki post?

ps zaraz się okaże że to ja jako admin będę winien całej sytuacji.
Zanim coś tu napiszesz!

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 07 lis 2020, 22:17

Pieterb pisze:
07 lis 2020, 20:00
zekering78 pisze:
Kolego rozumiem ale jak już Ci pisałem tutaj forum to nie jest śmietnik(tam są typowo działy techniczne) to raz a dwa tu masz odpowiedni dział do tego czym się chcesz podzielić.
Opisz sobie tutaj sprawę dokładnie i podziel się z innymi, a to że Cię ktoś oszukał - a skąd ja mam wiedzieć czy Ty piszesz prawdę? To tak na marginesie.

Wiesz od ilu lat ostrzegam ludzi właśnie przed takimi transakcjami w necie? A i tak raz na jakiś czas bywa właśnie taka sytuacja. A to że ktoś jest na forum takim czy innym nie oznacza od razu że należy od niego kupować coś w ciemno.
Jeśli faktycznie złożyłeś sprawę do sądu i wygrasz ją. Daj znać a ja go zablokuję albo wywalę itp ale nie teraz i nie tak jak Ty to robisz.
zekering78 pisze:
jaki post?

ps zaraz się okaże że to ja jako admin będę winien całej sytuacji.

Tak na marginesie Ci napiszę że logował się parę razy i nie zareagował.
Nie bój się nikt nie będzie Cię obwiniał- tylko moim zdaniem właśnie ludzie powinni być ostrzegani w danych działach w których oszust "buszuje".
Ale to jest moje zdanie zwykłego usera a nie admina.

Ostrzegał Mateusz tego usera że usunie jego temat jak nie udostępni map. Ja napisałem w tym temacie pod spodem- mój post usuniety a od admina jeszcze wisi.

Nie chcecie aby ludzie byli ostrzegani nie ma problemu. Tak jak napisałem wcześniej, ty jesteś adminem i Ty wiesz lepiej
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

Awatar użytkownika
Pieterb
Administrator
Administrator

Post autor: Pieterb » 08 lis 2020, 09:57

zekering78 pisze:
07 lis 2020, 22:17
Tak na marginesie Ci napiszę że logował się parę razy i nie zareagował.
wiem
zekering78 pisze:
Ostrzegał Mateusz tego usera że usunie jego temat jak nie udostępni map. Ja napisałem w tym temacie pod spodem- mój post usuniety a od admina jeszcze wisi.
widocznie nie zauważyłem bo skupiłem się n Twoich wpisach a dałeś ich co najmniej kilkanaście
zekering78 pisze:
Nie chcecie aby ludzie byli ostrzegani nie ma problemu. Tak jak napisałem wcześniej, ty jesteś adminem i Ty wiesz lepiej
chcemy ale tu jest specjalny dział - zrozum to.

Tam są działy strikte techniczne - to nie dział giełdy ani nic tego typu, gdzie chociaż wymagamy linku do jakichś ogłoszeń na portalach aukcyjnych by był jakiś dodatkowy ślad. A robienie interesów przez pw - to hmm.
Powiem Ci że sam kiedyś chciałem od gościa pewną rzecz kupić ale chciał tyle zaliczki że sprawa wydała mi się podejrzana i nie kupiłem w dodatku nie chciał absolutnie bym po przesyłkę przyjechał osobiście i resztę dopłacił na miejscu.
A inny mój kolega całkiem niedawno dał 50 tyś zaliczki na auto - i co? I kolesia wcięło. Jak się później na policji okazał kilkunastu tak załatwił.

A teraz na koniec, bo delikatnie sugerujesz że ja jestem za oszustami i nie chcę by inny byli ostrzegani - jeśli więc kolega Audi SS nie odpowie w temacie przez następne kilka dni i nie złoży wyjaśnień Zostanie zbanowany!

Tylko tyle niestety mogę zrobić dla Ciebie jako admin. Najwyżej poniosę konsekwencje jeśli się okaże że niesłusznie.
Zanim coś tu napiszesz!

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 08 lis 2020, 10:06

Ja napiszę tak. Jak "oszust" będzie próbował się tu wybielać to wstawię linka do wszystkich dokumentów które posiadam ( przelewy, nagrane rozmowy, historia whatsapp)
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

Awatar użytkownika
KKgg
Moderator
Moderator
Imię: Krzysiek
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Silnik: 2.0.TDI 177KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: KKgg » 08 lis 2020, 11:10

Na Twoim miejscu uważałabym z upublicznieniem takich rzeczy. Od rozstrzygania podobnych spraw są odpowiednie instytucje a za wrzucanie tego do internetu możesz mieć paragraf.
Jeśli o mnie chodzi to w 100% zgadzam się z administracją - twierdzisz, że zostałeś oszukany. Ok. Dałeś temu wyraz dość dobitnie. Teraz już wystarczy.
A co do tego czy administracja ostrzega przed zawieraniem transakcji tutaj to zerknij na jakikolwiek temat z działu kupię/sprzedam. ZAWSZE moderatorzy dodają stosowny komunikat w wątku i moim zdaniem robią w tej kwestii więcej niż muszą aby uświadamiać użytkowników.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zekering78 » 08 lis 2020, 11:26

Tak czy tak wrzucę - jego danych nie upublicznię :)- tylko swoje
AudiSS pisze:
08 lis 2020, 16:38
Stanowczo odradzamy transakcji z tym użytkownikiem.
Niewywiązujący się ze zobowiązań finansowych.
Umówił sie telefonicznie z moim kolegą na kwotę za udostępnienie określonych plików - nawet ratalnie płacone idziemy mu na rękę bo nie maił całej kasy jak twierdził "chciał rozwinąć nowy biznes..." pobiera wszystkie pliki 135 GB- potwierdza to podczas rozmowy telefonicznej, zaczyna reklamować swoje nowe usługi w internecie - podsyła nam VIN`y aut otrzymuje niezwłocznie od nas informacje które pliki do jakich samochodów pełne wsparcie... a tu nagle " reszty kasy nie zapłaci... twierdzi, że nic nie dostał ... " mamy potwierdzenie z serwera od informatyka wszystkie pliki pobrano.
Został ostatni obraz jednej z map która miał dostać po zapłacie reszty ustalonej kwoty.... teraz Twierdzi, że drogo, że miał tańsza ofertę i nic nie zapłaci i nic nie dostał
Przynajmniej zabezpieczyliśmy się na koniec ehhh
Jak czegoś potrzebuje jest bardzo miły ale jak trzeba zapłacić resztę ustalonej kwoty to jest problem...
Wiemy, że także od innej osoby próbował "wyłudzić pliki a następnie późnej się rozliczyć" życzymy powodzenie w biznesie ale o naszym wsparciu możesz już zapomnieć.
Jeżeli nie dostaniemy do wtorku reszty należnej nam kasy oddajemy sprawę do Sądu niech on rozstrzygnie.
Kolega dysponuje zapisem audio wszystkich rozmów telefonicznych mamy nadzieję , że to wystarczy.
Klika osób z tego Forum zakupiło od nas pliki i jakoś nikt nie miał problemów aby się rozliczyć.
Na tym etapie sprawę uważamy za zamkniętą o ewentualnej decyzji Sądu poinformujemy niezwłocznie.
Widzę , że groźba bana w temacie gdzie ja jestem autorem podziałała na ciebie i wizja braku klientów działa na ciebie ( ciebie specjalnie z małej litery bo nie zasługujesz na wielką)i próbujesz się bronić <figielek>

Cieszę się, że się odezwałeś :). Naprawdę. Piszesz o sobie oszuście w formie "My" bardzo mnie to rozbawiło bo mam nadzieję, że My znaczy firma i wystawicie fakturę <rotfl> .
Chyba, że "my" to pozostałość z ostatniej epoki.

Masz rację podsyłałem nie tylko VIN-y ale także zdjęcia wersji, żeby się dowiedzieć co mogę zrobić za taką forsę.
Tu padło pytanie o konkretny system i w screenie Twoja odpowiedź:

Obrazek
Obrazek

Po zapłacie te same auto :)
Obrazek

Stwierdziłem podobno, że drogo- pokaż TY screena :)

Kwota miała być 1600 euro za wszystkie mapy do Vag-a do 2020 + 400 euro za CarPlay i "wsparcie". Mój numer zablokowany, na wiadomości nie odpowiada.

Cieszę się, że będziesz miał świadka ( tego co chciałem od niego wyłudzić) w sądzie- ja nie mam świadków tylko dowody i już nie mogę się doczekać tej rozprawy.

Podobno "Wasi" informatycy potwierdzili że pobrałem jakiś shit nic nie warty za 1700 euro, cieszę się że ty masz też dowody.

Dobrze, że mamy w dwójkę zapisy audio <cwaniak>

Mam nadzieję, że administracja tego nie usunie i zostanie to tutaj długo aby sąd miał wgląd w co "piszecie" <wysmiewacz> ( naprawdę rozbawiło mnie to, że piszesz o sobie w formie "My") na tym forum.

Tak jak wspominałem "Wam" wcześniej. Forsa ma być do jutra na koncie i zapominam o sprawie przy okazji poproszę administrację o usunięcie wszystkich postów i "będziecie" mogli dalej swoje lody kręcić. W innym przypadku sprawa zostaje zgłoszona przez radcę prawnego do odpowiedzialnych za to służb. Wszystko w tym temacie.

Uwierz 1000km to nie odległość :)

Pamiętaj, że to już nie te czasy że jesteś anonimowy

I jeszcze jeden warty uwagi zrzut na koniec :]
Obrazek

Mam nadzieję, że wrzucisz jeszcze jakieś oskarżenia przeciwko mnie- przyda się, a i ja będę miał okazję wrzucić jeszcze parę screenów. Niektórzy już pewnie kupili zapas piwa i popcorn <lol> . Ja naprawdę się nie cieszę, że mnie oszukałeś, cieszę się tylko z tego że spotka Was kara.

Kurcze już tyle razy edytowałem tą odpowiedź, że to nie do wiary.
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl