Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

zekering78 użytkownik oszust

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
Awatar użytkownika
AudiSS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Pablo
Rocznik: 2025
Moje auto: RS7 4K
Nadwozie: Avant
Silnik:
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

zekering78 użytkownik oszust

Post autor: AudiSS » 08 lis 2020, 16:38

Stanowczo odradzamy transakcji z tym użytkownikiem.
Niewywiązujący się ze zobowiązań finansowych.
Umówił sie telefonicznie z moim kolegą na kwotę za udostępnienie określonych plików - nawet ratalnie płacone idziemy mu na rękę bo nie maił całej kasy jak twierdził "chciał rozwinąć nowy biznes..." pobiera wszystkie pliki 135 GB- potwierdza to podczas rozmowy telefonicznej, zaczyna reklamować swoje nowe usługi w internecie - podsyła nam VIN`y aut otrzymuje niezwłocznie od nas informacje które pliki do jakich samochodów pełne wsparcie... a tu nagle " reszty kasy nie zapłaci... twierdzi, że nic nie dostał ... " mamy potwierdzenie z serwera od informatyka wszystkie pliki pobrano.
Został ostatni obraz jednej z map która miał dostać po zapłacie reszty ustalonej kwoty.... teraz Twierdzi, że drogo, że miał tańsza ofertę i nic nie zapłaci i nic nie dostał
Przynajmniej zabezpieczyliśmy się na koniec ehhh
Jak czegoś potrzebuje jest bardzo miły ale jak trzeba zapłacić resztę ustalonej kwoty to jest problem...
Wiemy, że także od innej osoby próbował "wyłudzić pliki a następnie późnej się rozliczyć" życzymy powodzenie w biznesie ale o naszym wsparciu możesz już zapomnieć.
Jeżeli nie dostaniemy do wtorku reszty należnej nam kasy oddajemy sprawę do Sądu niech on rozstrzygnie.
Kolega dysponuje zapisem audio wszystkich rozmów telefonicznych mamy nadzieję , że to wystarczy.
Klika osób z tego Forum zakupiło od nas pliki i jakoś nikt nie miał problemów aby się rozliczyć.
Na tym etapie sprawę uważamy za zamkniętą o ewentualnej decyzji Sądu poinformujemy niezwłocznie.
Kodowanie online ODIS PW technoplanet@wp.pl, SFD2, Porsche, Audi, Bentley

zekering78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: zekering78 użytkownik oszust

Post autor: zekering78 » 08 lis 2020, 17:16

AudiSS pisze:
08 lis 2020, 16:38
Stanowczo odradzamy transakcji z tym użytkownikiem.
Niewywiązujący się ze zobowiązań finansowych.
Umówił sie telefonicznie z moim kolegą na kwotę za udostępnienie określonych plików - nawet ratalnie płacone idziemy mu na rękę bo nie maił całej kasy jak twierdził "chciał rozwinąć nowy biznes..." pobiera wszystkie pliki 135 GB- potwierdza to podczas rozmowy telefonicznej, zaczyna reklamować swoje nowe usługi w internecie - podsyła nam VIN`y aut otrzymuje niezwłocznie od nas informacje które pliki do jakich samochodów pełne wsparcie... a tu nagle " reszty kasy nie zapłaci... twierdzi, że nic nie dostał ... " mamy potwierdzenie z serwera od informatyka wszystkie pliki pobrano.
Został ostatni obraz jednej z map która miał dostać po zapłacie reszty ustalonej kwoty.... teraz Twierdzi, że drogo, że miał tańsza ofertę i nic nie zapłaci i nic nie dostał
Przynajmniej zabezpieczyliśmy się na koniec ehhh
Jak czegoś potrzebuje jest bardzo miły ale jak trzeba zapłacić resztę ustalonej kwoty to jest problem...
Wiemy, że także od innej osoby próbował "wyłudzić pliki a następnie późnej się rozliczyć" życzymy powodzenie w biznesie ale o naszym wsparciu możesz już zapomnieć.
Jeżeli nie dostaniemy do wtorku reszty należnej nam kasy oddajemy sprawę do Sądu niech on rozstrzygnie.
Kolega dysponuje zapisem audio wszystkich rozmów telefonicznych mamy nadzieję , że to wystarczy.
Klika osób z tego Forum zakupiło od nas pliki i jakoś nikt nie miał problemów aby się rozliczyć.
Na tym etapie sprawę uważamy za zamkniętą o ewentualnej decyzji Sądu poinformujemy niezwłocznie.
Widzę , że groźba bana w temacie gdzie ja jestem autorem podziałała na ciebie i wizja braku klientów działa na ciebie ( ciebie specjalnie z małej litery bo nie zasługujesz na wielką)i próbujesz się bronić <figielek>

Cieszę się, że się odezwałeś :). Naprawdę. Piszesz o sobie oszuście w formie "My" bardzo mnie to rozbawiło bo mam nadzieję, że My znaczy firma i wystawicie fakturę <rotfl> .
Chyba, że "my" to pozostałość z ostatniej epoki.

Masz rację podsyłałem nie tylko VIN-y ale także zdjęcia wersji, żeby się dowiedzieć co mogę zrobić za taką forsę.
Tu padło pytanie o konkretny system i w screenie Twoja odpowiedź:

Obrazek
Obrazek

Po zapłacie te same auto :)
Obrazek

Stwierdziłem podobno, że drogo- pokaż TY screena :)

Kwota miała być 1600 euro za wszystkie mapy do Vag-a do 2020 + 400 euro za CarPlay i "wsparcie". Mój numer zablokowany, na wiadomości nie odpowiada.

Cieszę się, że będziesz miał świadka ( tego co chciałem od niego wyłudzić) w sądzie- ja nie mam świadków tylko dowody i już nie mogę się doczekać tej rozprawy.

Podobno "Wasi" informatycy potwierdzili że pobrałem jakiś shit nic nie warty za 1700 euro, cieszę się że ty masz też dowody.

Dobrze, że mamy w dwójkę zapisy audio <cwaniak>

Mam nadzieję, że administracja tego nie usunie i zostanie to tutaj długo aby sąd miał wgląd w co "piszecie" <wysmiewacz> ( naprawdę rozbawiło mnie to, że piszesz o sobie w formie "My") na tym forum.

Tak jak wspominałem "Wam" wcześniej. Forsa ma być do jutra na koncie i zapominam o sprawie przy okazji poproszę administrację o usunięcie wszystkich postów i "będziecie" mogli dalej swoje lody kręcić. W innym przypadku sprawa zostaje zgłoszona przez radcę prawnego do odpowiedzialnych za to służb. Wszystko w tym temacie.

Uwierz 1000km to nie odległość :)

Pamiętaj, że to już nie te czasy że jesteś anonimowy

I jeszcze jeden warty uwagi zrzut na koniec :]
Obrazek

Mam nadzieję, że wrzucisz jeszcze jakieś oskarżenia przeciwko mnie- przyda się, a i ja będę miał okazję wrzucić jeszcze parę screenów. Niektórzy już pewnie kupili zapas piwa i popcorn <lol> . Ja naprawdę się nie cieszę, że mnie oszukałeś, cieszę się tylko z tego że spotka Was kara.

Kurcze już tyle razy edytowałem tą odpowiedź, że to nie do wiary.
Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: zekering78 użytkownik oszust

Post autor: mat1324 » 08 lis 2020, 22:45

Zawsze w dziale ogłoszeń dodajemy odpowiednią notatkę o podanej poniżej treści:
Ostrzeżenie!
Aby zminimalizować ryzyko, zanim dokonasz transakcji upewnij się, że osoba, która oferuje Ci sprzedaż części, jest tą, za którą się podaje. Pamiętaj! Nigdy nie wpłacaj pieniędzy 'z góry' komuś, kogo nie znasz! Takie transakcje należy finalizować za pośrednictwem portali do tego stworzonych.
Uwaga!
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za nieprawidłowości w sprzedaży. Nie jest także stroną w sporach. Wszelkich praw należy dochodzić za pomocą odpowiednich mechanizmów na portalach aukcyjnych.
Wszystko odbyło się poza forum, bo przez wiadomości prywatne oraz smsy, więc tym bardziej forum nie odpowiada za tę sytuację. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i dojdziecie do kompromisu. Na tę chwilę zakazuję odpowiadania w tym wątku oraz drugim skierowanym w drugiego użytkownika. Jak się wyjaśni sprawa, to moderator/administrator odblokuje tematy i będzie można napisać jak się sprawa zakończyła. O tym proszę najpierw poinformować mnie lub innego admina. Jeśli któraś ze stron będzie tworzyć kolejne posty/tematy związane z tą sytuacją, to dostanie bana na tydzień. Radzę nie ryzykować, bo skończy się na całkowitym usunięciu konta.

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl