Hej, no właśnie wydaje mi się, że łapie gdzieś lewe powietrze, bo jak zaślepię kolektor ssący to chodzi ładnie

Uszczelniacz odpada, miałem robioną skrzynię i nie było widać żadnego wycieku, bardziej obstawiałbym coś przy turbo lub coś co jest podłączony do turbo bo przy pierwszym uruchomieniu silnika po montażu tej zaślepki z okolic turbo poszedł taki jakby dym/opary oleju, tak jakby gdzieś była nieszczelność
Nad filtrem oleju masz zawór odpowietrzający zbiornik paliwa ,możesz go sprawdzić, przewód odpowietrzający z zespołu filtra do pokrywy zaworow sprawdzić - jak to sprawdzić?
Jak zrobi się ciepło to odpalam rowerek do pracy i rozbieram turbo, kata, sprawdzę szczelność dolotu i wyczyszczę nagar w kolektorze ssącym i przy zaworach i odpowietrzenie do turbo, zobaczymy.
A jak jest u Was z pracą silnika jak odkręcicie korek wlewu oleju? Jedni piszą, że silnik powinien normalnie pracować a u mnie telepie nim i gaśnie. Wydaje mi się, że to normalne bo przecież do kolektora ssącego idzie wtedy lewe powietrze właśnie przez zawór PCV (odmę)
Pozdro