pelonek1 pisze: ↑23 sie 2020, 11:46
Czy trzeba demontować przód żeby to wszystko wymienić, czy obędzie się bez?
Obejdzie się bez zdejmowania przodu. Część można wyjąć dołem, a część górą. Jedynie pompa wody nie chce wyjść od tak i trzeba demontować pasek zębaty od pompy CR, bo brakuje kilku cm. Oczywiście po odsunięciu przodu byłoby o wiele łatwiej, ale nie jest to potrzebne.
[/quote]
Ja bym polecał zdjęcie przodu . Dlaczego ? Wymienailem rolki, pasek i termostat. Jedna srubka od termostatu mi się obrobiła (były już zardzewiałe) , męczyłem kilka godzin , kombinowałem . A tak w ciągu ok. 30 minut mamy odkręcony przód i wszystko wymieniamy w kolejne 30 . Rolki można dokecić wygodnie kluczem dyno, posprawdzać resztę . Oczywiście każdy robi jak uważa, ale jeśli nie wymienisz w ciągu 1-2h - nie warto walczyć dalej lepiej zrzucać przód
Po całej robocie byłem wqu.. na siebie ,że od razu nie odkręciłem przodu -po prostu straciłem wiecej czasu i w komplecie dłonie całe podrapane z braku dostępu
Na koniec dodam ,że termostat Gates wytrzymał 3 lata i mam znowu do wymiany - tym razem kupuję ORI . Wtedy gates kosztował 150 , a ORI 250.