A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: darek
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam,
Mam u siebie soft 5590 PL czy jakbym chciał spróbować zaktualizować tylko soft BT to nie zniknie mi w sofcie pl? I drugie pytanie czy mogę sprawdzić w mmi czy VCDS jakie mam oprogramowanie bt bo może jest zaktualizowane i nic nie trzeba robić. Pytam bo mam problemy z połączeniem telefonu z autem (nokia 6.1 android 8.1). A może wystarczy wymienić sterownik bt z literką B na nowszy z literką M lub MX co wy na to?
Mam u siebie soft 5590 PL czy jakbym chciał spróbować zaktualizować tylko soft BT to nie zniknie mi w sofcie pl? I drugie pytanie czy mogę sprawdzić w mmi czy VCDS jakie mam oprogramowanie bt bo może jest zaktualizowane i nic nie trzeba robić. Pytam bo mam problemy z połączeniem telefonu z autem (nokia 6.1 android 8.1). A może wystarczy wymienić sterownik bt z literką B na nowszy z literką M lub MX co wy na to?
spalanie LPG 11,5/100km
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ekhangel, na Chomiku.
Ja mam problem z aktualizacją BT.
MMI 5150 wgrane z płyty, po nieopatrznym wciśnięciu Bootloadera w zielonym menu! (wszystko działa).
Przechodzę do płyty 2 z BT. Płytę czyta, wyświetla listę komponentów, przechodzę na dół do start download i wyskakuje komunikat: " No device is selected for updating ". Czy po wyświetleniu listy, przed kliknięciem "start download" muszę wchdzić w poszczególne elementy i jakieś/wszystkie pozaznaczać? Kiedy w nie wchodzę, wszystkie budki są puste.
Co może być przyczyną problemu?
Przy okazji, czy można użyć najpierw płyty 3 a na końcu CD 2 z bluetoothem?
Ja mam problem z aktualizacją BT.
MMI 5150 wgrane z płyty, po nieopatrznym wciśnięciu Bootloadera w zielonym menu! (wszystko działa).
Przechodzę do płyty 2 z BT. Płytę czyta, wyświetla listę komponentów, przechodzę na dół do start download i wyskakuje komunikat: " No device is selected for updating ". Czy po wyświetleniu listy, przed kliknięciem "start download" muszę wchdzić w poszczególne elementy i jakieś/wszystkie pozaznaczać? Kiedy w nie wchodzę, wszystkie budki są puste.
Co może być przyczyną problemu?
Przy okazji, czy można użyć najpierw płyty 3 a na końcu CD 2 z bluetoothem?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2022
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Problem ze zmieniarką. Jaka wersja bootloader się pojawia? Dopóki nie wgrasz softu cały czas będzie tryb aktualizacji, nie da się tego cofnąć.Ares pisze:Panowie zainstalowałem 5150 było ok do póki nie kliknąłem bootloader i teraz nie przyjmuje żadnej płyty ani z nowym softem ani z tym 5150. Jest jakiś dogłębny reset mmi ? albo wie ktoś jak to cofnąć?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2013
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
wrzuć płyte z 5150 do zmieniarki i zresetuj MMI, bootloader zaciągnie soft
jak nie zaciągnie to do sprawdzenia płyta CD i sama zmieniarka
jak nie zaciągnie to do sprawdzenia płyta CD i sama zmieniarka
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Silnik: 2.0 TFSI 170KM
Posiadam Audi A6 C6 z 2006 roku z interfejsem MMI Basic Plus (bez nawigacji - posiada tylko czytnik CD bez zmieniarki). Sprawdziłem wersję oprogramowania i pierwotnie miałem C6STdPlus_0010. Udało mi się znaleźć nowszą wersje i dokonałem aktualizacji i teraz mam: SW Rel: C6STdPlus_0370.
Ostatnio znalazłem za niecałe 700zł moduł z Bluetooth/USB/SD/AUX z zestawem głośnomówiącym, ale w opisie sprzedawcy dla mojego mmi wymagana jest wersja softu o oznaczeniu 0410 (lub nowsza) - takie są wymagania podane przez producenta tego modułu.
Proszę o pomoc w znalezieniu wymaganej wersji, bo poważnie rozważam zakup tego emulatora zmieniarki...
Ostatnio znalazłem za niecałe 700zł moduł z Bluetooth/USB/SD/AUX z zestawem głośnomówiącym, ale w opisie sprzedawcy dla mojego mmi wymagana jest wersja softu o oznaczeniu 0410 (lub nowsza) - takie są wymagania podane przez producenta tego modułu.
Proszę o pomoc w znalezieniu wymaganej wersji, bo poważnie rozważam zakup tego emulatora zmieniarki...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
Potrzebna jest aktualizacja z płyty o nr 4F0998961Ak4mi1 pisze: ↑02 cze 2020, 21:35Posiadam Audi A6 C6 z 2006 roku z interfejsem MMI Basic Plus (bez nawigacji - posiada tylko czytnik CD bez zmieniarki). Sprawdziłem wersję oprogramowania i pierwotnie miałem C6STdPlus_0010. Udało mi się znaleźć nowszą wersje i dokonałem aktualizacji i teraz mam: SW Rel: C6STdPlus_0370.
Niestety, ale nie udało mi się znaleźć ww. wersji dostępnej do pobrania.
Forum Audi A6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Silnik: 2.0 TFSI 170KM
Re: A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
Udało mi się znaleźć te aktualizacje w wyszukiwarce i pobrać - trzeba szukać nie po numerze płyty: 4F0998961A , a po nazwie konkretnych płyt bo są trzy w zestawie... :P.
Swoją drogą kupiłem emulator zmieniarki i go założyłem - muzyka z tel przez bluetooth śmiga aż miło ;D. Bardzo dobrze też działa zestaw głośnomówiący a i wszystkim sterować można z mmi (odbieranie i wybieranie tel, jak i pauzowanie i przewijanie muzyki na następną - prawie 700zł... ale jaka jakość dźwięku - jak z CD
Aux i usb jeszcze nie sprawdzałem.
A to wszystko działa z MMI Basic Plus czyli czerwony wyświetlacz bez navi i bez tel - podstawowy panel mmi i tylko odtwarzacz CD. Tel mogę sterować w ograniczonym zakresie z multifunkcji kierownicy (ostatnie połączenia) - tyle że nie czyta kontaktów.
Ważne w moim przypadku musiałem zakodować zmieniarkę inaczej wybieranie źródła dźwięku BT/Aux/USB/ori CD głupiało i raz działało a raz nie - do zakodowaniu dodatkowo zmieniarki wszystko działa
Swoją drogą kupiłem emulator zmieniarki i go założyłem - muzyka z tel przez bluetooth śmiga aż miło ;D. Bardzo dobrze też działa zestaw głośnomówiący a i wszystkim sterować można z mmi (odbieranie i wybieranie tel, jak i pauzowanie i przewijanie muzyki na następną - prawie 700zł... ale jaka jakość dźwięku - jak z CD
Aux i usb jeszcze nie sprawdzałem.
A to wszystko działa z MMI Basic Plus czyli czerwony wyświetlacz bez navi i bez tel - podstawowy panel mmi i tylko odtwarzacz CD. Tel mogę sterować w ograniczonym zakresie z multifunkcji kierownicy (ostatnie połączenia) - tyle że nie czyta kontaktów.
Ważne w moim przypadku musiałem zakodować zmieniarkę inaczej wybieranie źródła dźwięku BT/Aux/USB/ori CD głupiało i raz działało a raz nie - do zakodowaniu dodatkowo zmieniarki wszystko działa