Witam wszystkich co czytają o modach i mają wiedzę na temat instalacji BT. Będę wdzięczny jak ktoś coś pomoże, może kiedyś pomogę i ja. Przeczytałem cały wątek ale mam coraz większy mętlik.
Podłączę sie do tematu aby nie zakładać nowego. W moim Audi jest telefon Motorola w podłokietniku, jest miejsce na kartę SIM, wszystko pięknie działa. Rozebrałem tapicerkę podłogi pod kierowcą i tam znajduje się moduł telefonu oznaczony nr 4E0862333C (4E0910333E). Moduł ten jest dwukrotnie większy od modułu, który zakupiłem. poza tym ma gniazdo dwurzędowe na około 56 pinów (dokładnie nie policzyłem), gniazdo na światłowód (WE,WY) i dwa gniazda z przewodami antenowymi (chyba że jedno to antena, drugie fioletowe to mikrofon

?)
Moduł, który zakupiłem jest oznaczony nr 4E0 862 335 - pod tym nr jest drugi nr SW: 4E0 910 336 F, posiada gniazdo 3 rzędowe po 18 pinów, zintegrowaną antenę, i nic więcej. Prosiłbym o podpowiedż jak to ogarnąć, żeby wszystko działało, tzn. żeby w MMI wyświetlała się lista
abonentów, i żeby czegoś nie sfajczyć po drodze. W ostateczności telefon z podłokietnika pójdzie na elektrośmieci, ale rozważam też pozostawienie go jako drugiego telefonu, o ile taka kombinacja jest możliwa.
Czekałem na jakikolwiek odzew i się nie doczekałem!
A więc tak. Wyciągnąłem moduł Motoroli. W rzeczywistości data jego produkcji była dużo późniejsza niż samochodu, około półtora roku później. Z tego wynika ze był dokładany później.
Dlaczego nie BT od razu?
Włożyłem moduł BT zakupiony na aledrogo, dzięki temu forum zrobiłem przekładkę pinów, potem adaptację i kodowanie WAG-iem na 10900, oraz restart MMI. Wszystko zaczęło pięknie działać, nawet wybieranie telefonu z kierownicy, ale ....
No i tu mam problem. Wybierając numery z listy, na liście mam wszystkie numery i nazwiska swojej listy oraz poprzedniego właściciela. Jak to wykasować? Nie mam pojęcia. Naciskając klawisz NAME, mam tylko listę poprzedniej Motoroli - jakim cudem jak MMI było resetowane?
Inna sprawa to jakość głosu u odbiorcy, ale tu podejrzewam mikrofon marnej jakości Motoroli, w którym głos jest jakby ze studni. Muszę nad tym popracować, ale chętnie poczytam uwagi tych, którzy te przeróbki zrobili i cieszą się super jakością rozmów.