[A6 C5] Szarpie silnikem
[A6 C5] Szarpie silnikem
Witam mam a6 c5 2,5 TDi i mam dziwny objaw po zdjęciu nogi z gazu przy włączonym biegu ( na każdym ) lekko szarpie silnikiem , nie hamuje auto silnikiem tylko szarpie trochę to mało komfortowe w aucie sprawnym auto powinno zwalniać ale nie zatrzymać się , tylko utrzymać tą minimalną prętkość a w mojej a6 szarpie mam nadzieję że ktoś miał lub chociaż słyszał o takiej przypadłości i podzieli się ze mną z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, 13:59 przez paulxxxx, łącznie zmieniany 5 razy.
witam ponownie nie demontowałem skrzyni żeby sprawdzić koło dwumasowe ale tak pomyślałem na logikę że ten objaw był wtedy kiedy zdjąłem nogę z pedału gazu na włączonym biegu normalnie auto powinno zwolnić do ninimalnej prędkości w zależności na jakim biegu jest a on lekko szarpał tak jakby chciał i nie chciał jechać więc wykluczyłem koło dwuma... postawiłem na elektrykę . Wczoraj silnik sracił moc więc pomyślałem padł przepływomierz i go odłączyłem po przejeczaniu 10 km myślę załączę go spowrotem może się zdecyduje do działania po podłączeniu zadziałał i przeszło szarpanie więc myślę że na wtyczce nie łączył należycie mam nadzieję że to był powód więc to nie jest zużycie mechaniczne czy uszkodzenie - takie awarie jak elektryka są trudne do wykrycia więc myślę że można temat zakończyć oczywiście za chęć pomocy dziękuję i pozdrawiam.
Tak to prawda ale mam go dopiero 1,5 miesiąca i zmieniłem rozrząd ,odmę (która była nie drożna),termostat,teraz pompę wody ,wałki oglądałem i są w stanie idealnym być może poprzednik znieniał bądź są założone twardsze jestem zadowolony z auta a ten zawór mam zamiar przeczyścić w tej chwili silnik jest suchutki jest ok