Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Szarpie silnikem

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
paulxxxx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Szarpie silnikem

Post autor: paulxxxx » 18 kwie 2009, 21:33

Witam mam a6 c5 2,5 TDi i mam dziwny objaw po zdjęciu nogi z gazu przy włączonym biegu ( na każdym ) lekko szarpie silnikiem , nie hamuje auto silnikiem tylko szarpie trochę to mało komfortowe w aucie sprawnym auto powinno zwalniać ale nie zatrzymać się , tylko utrzymać tą minimalną prętkość a w mojej a6 szarpie mam nadzieję że ktoś miał lub chociaż słyszał o takiej przypadłości i podzieli się ze mną z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, 13:59 przez paulxxxx, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
PAGOR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PAGOR » 18 kwie 2009, 22:25

ja bym zaczął od poduch pod silnikiem i skrzynią sprawdzić a jak będą dobre to pewnie dwumasa pada :-|
PAGÓR
Obrazek

paulxxxx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paulxxxx » 19 kwie 2009, 10:28

poduszki są ok ale jak sprawdzić kolo dwumasowe chodz przyznam że myślę przyczyna tkwi gdzie indziej , poza tym jednym objawem auto w czasie jazdy zachowuje się idealnie
pozdrawiam

[ Dodano: 2009-04-19, 17:40 ]
koło dwumasowe odpada i poduszki też myślę że problem jest gdzie indziej ale gdzie ?

klesk1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klesk1986 » 20 kwie 2009, 23:33

Tak spytam z ciekawości kolego jak sprawdziłeś koło dwumasowe? :-| Skrzyni to raczej nie ściągałeś?

paulxxxx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paulxxxx » 21 kwie 2009, 21:42

witam ponownie nie demontowałem skrzyni żeby sprawdzić koło dwumasowe ale tak pomyślałem na logikę że ten objaw był wtedy kiedy zdjąłem nogę z pedału gazu na włączonym biegu normalnie auto powinno zwolnić do ninimalnej prędkości w zależności na jakim biegu jest a on lekko szarpał tak jakby chciał i nie chciał jechać więc wykluczyłem koło dwuma... postawiłem na elektrykę . Wczoraj silnik sracił moc więc pomyślałem padł przepływomierz i go odłączyłem po przejeczaniu 10 km myślę załączę go spowrotem może się zdecyduje do działania po podłączeniu zadziałał i przeszło szarpanie więc myślę że na wtyczce nie łączył należycie mam nadzieję że to był powód więc to nie jest zużycie mechaniczne czy uszkodzenie - takie awarie jak elektryka są trudne do wykrycia więc myślę że można temat zakończyć oczywiście za chęć pomocy dziękuję i pozdrawiam.

paulxxxx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paulxxxx » 22 kwie 2009, 10:08

Tak to prawda ale mam go dopiero 1,5 miesiąca i zmieniłem rozrząd ,odmę (która była nie drożna),termostat,teraz pompę wody ,wałki oglądałem i są w stanie idealnym być może poprzednik znieniał bądź są założone twardsze jestem zadowolony z auta a ten zawór mam zamiar przeczyścić w tej chwili silnik jest suchutki jest ok :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja