[A6 C7] nowy wydech audi a6 3.0tfsi 310km
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2016
- Moje auto: S6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.9 DKMB 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
To Twoj woz ? Kurde ostatnio własnie znalazłem ta firme i załuje ze wczesniej nie widziałem ich roboty bo pewnie tam bym pojechał... Szczerze powiedziawszy to fajnie brzmi na zamknietych tzn jest cicho a jak otworzysz klapy wtedy juz głosniej gada. Fajna sprawa.
Jaki mniej wiecej koszt takiego wydechu z klapami ?
Jaki mniej wiecej koszt takiego wydechu z klapami ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzwoniłem do chłopaków z baq. Końcowe tłumiki to koszt nie całe 5 tys tylko u Ciebie Qujot sa rezonowane downpipy i nie wiem czy jak załoze same koncowe puszki od baq, czy to bedzie podobny dzwiek czy nie. Takze mozliwe ze cały wydech bedzie od nich a mój pewnie sprzedam
[ Dodano: 2020-01-20, 16:33 ]
Dalej trwa walka z wydechem... Dlatego pytanie do was. Chcemy zamontowac półklapy wydechu... Chodzi o to zeby delikatnie przyblokowac spaliny na niskich obrotach zeby nie wpadały w rezonans... Tylko kwestia jak zrobic sterowanie tych klap zeby przy wiekszych obrotach automatycznie sie otwierały a pozniej znowu zamykały. Ktos cos takiego robił ?
[ Dodano: 2020-01-22, 22:07 ]
Widze ze sie nie dowiem.... No nic bede musiał dochodzić co i jak
[ Dodano: 2020-01-20, 16:33 ]
Dalej trwa walka z wydechem... Dlatego pytanie do was. Chcemy zamontowac półklapy wydechu... Chodzi o to zeby delikatnie przyblokowac spaliny na niskich obrotach zeby nie wpadały w rezonans... Tylko kwestia jak zrobic sterowanie tych klap zeby przy wiekszych obrotach automatycznie sie otwierały a pozniej znowu zamykały. Ktos cos takiego robił ?
[ Dodano: 2020-01-22, 22:07 ]
Widze ze sie nie dowiem.... No nic bede musiał dochodzić co i jak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
wydech
Dokładnie o to mi chodzi zastanawiałem się nad wydechem od s6 ale czytam różne opinie ze mogą być problemy z rezonansem dźwięku dlatego najlepsze byłyby same końcówki w MG Motorsport koszt 4 szt to 1800zł.....trochę dużo kasy za same końce.....a dyfuzor bym zmienił pewnie na s6 ogólnie ciężki temat....
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: wydech
[quote="DominikA6C6"]Dokładnie o to mi chodzi zastanawiałem się nad wydechem od s6 ale czytam różne opinie ze mogą być problemy z rezonansem dźwięku dlatego najlepsze byłyby same końcówki w MG Motorsport koszt 4 szt to 1800zł.....trochę dużo kasy za same końce.....a dyfuzor bym zmienił pewnie na s6 ogólnie ciężki temat....[/
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jak za same końcówki wydechu a nie wydechy końcowe to chyba ich pogrzało z cena. Ja u siebie mam pojedyncze koncówki Ultera. Poszukaj sobie na ich stronie. Dosyc przyzwoite ceny maja. Wydech w 3.0 tfsi to ogólnie cieżki temat zeby zrobic cos fajnego.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jak za same końcówki wydechu a nie wydechy końcowe to chyba ich pogrzało z cena. Ja u siebie mam pojedyncze koncówki Ultera. Poszukaj sobie na ich stronie. Dosyc przyzwoite ceny maja. Wydech w 3.0 tfsi to ogólnie cieżki temat zeby zrobic cos fajnego.
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C7] nowy wydech audi a6 3.0tfsi 310km
Ja poszedlem po tanszej linii oporu, choc sam sterownik AWE tani nie jest.
Wyszlo jak na zdjeciach, ale za to jest w pelni niewidzialne. Za to spelnia swoja funkcje. Przy 5k obrotow dzwiek w srodku jest po prostu bajka
Klapy orginalne od S7, do tego sterowanie klapami od AWE na pilota.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
https://www.youtube.com/watch?v=jsQ597QjwqA
Wyszlo jak na zdjeciach, ale za to jest w pelni niewidzialne. Za to spelnia swoja funkcje. Przy 5k obrotow dzwiek w srodku jest po prostu bajka

-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C7] nowy wydech audi a6 3.0tfsi 310km
Wyglada moze nie do konca ciekawie ale to najlepsze wyjsce zeby zmienic dzwiek wydechu. Bo cały robic to nie dosc ze duzo kasy i nie wiadomo jak wyjdzie finalnieBrzoza pisze: ↑29 paź 2020, 21:32Ja poszedlem po tanszej linii oporu, choc sam sterownik AWE tani nie jest.