Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 AEL] Wyciek paliwa

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
golob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 AEL] Wyciek paliwa

Post autor: golob » 18 kwie 2009, 23:02

Witam, tydzien temu w miałem nieciekawe zdarzenie, wyskoczyły mi dwa kundle podczas trasy przez Polske, nie było wyjścia i w nie przywalilem (albo czołówka z innym autem albo z drzewem). Wsumie nic mi sie nie stało, oprócz zgubionej wkładki w zderzaku ale nawet zderzak cały.

Ale dzisiaj zauwazyłem że mam wyciek paliwa - z prawej strony nadkole przednie i tylne jest całe w ropie, myśle ze podczas uderzenia cos sie zruszyło z przewodami paliwowymi, jakies łączenie lub cos podobnego - wczołagałem sie dzis pod auto na parkingu z latarką, ale nie wynalazłem żadnego miejsca gdzie cieknie, widze tylko ja te dwa przewody metalowe idą w góre juz jakos w komorę silnika, znowu w komorze silnika nigdzie zadnego wycieku nie widze.

Czy ktoś wie może jaką drogą lecą te rurki paliwowe? A może ma schemat ich drogi? Lub miał jakiś podobny przypadek z rozszczelnieniem tych przewodów?

Mietek286
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mieczysław
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mietek286 » 19 kwie 2009, 17:44

dokładnie tak te przewody idą pod podłogą ja miałem taki przypadek że malutki kawałek tej metalowej rurki zgniło i była mała dziurka tam wyciekała ropa i łapało powietrze

Awatar użytkownika
golob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: golob » 19 kwie 2009, 18:40

Rurki widze, ale tyle ile da sie zobaczyć wczołgując się pod auto - wszedzie wyglądają sucho - nigdzie zadnego wycieku, wieć gdzies jak wchodzą w koło ściany grodziowej, pod maską tez nigdzie tego wycieku nie widać, wszystko suchutko.

Mietek286
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mieczysław
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mietek286 » 10 cze 2009, 21:17

sprawdź koło baku gdzie metalowe przewody łączą sie z gumowymi może jest dziurka albo opaska dobrze nie ściśnięta

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja