Chyba tak właśnie było, tzn. nie do końca chodziło o wysokość, ale o kąt nachylenia siedziska, który był zupełnie inny. Moje gapiostwo :Dpelonek1 pisze:A może masz jeden fotel niżej drugi wyżej i dlatego tak jest?ktosiek pisze:Zauważyłem dziś, że siedzenie przednie pasażera mniej można odsunąć do tyłu, niż kierowcy. To normalne? Mam u siebie elektrykę obu siedzeń, ale tylko u kierowcy z pamięcią.... Róznica jest dość wyraźna, jakieś 10cm.TomekC8 pisze:Tak, mam. Jest tam również przycisk do zamykania całego samochodu. Ponieważ często korzystam z bagażnika, była to dla mnie bardzo ważna opcja przy konfigurowaniu samochodu.
Audi A6 40 TDI Quattro - Typhoon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie ma imienia
- Moje auto: Nie znam profilu
- Rocznik: 2022
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
Ostatnio mało jestem aktywny, bo dużo jeżdżę, ale dziś podczas odkurzania auta zauważyłem dziwny problem. Podłoga za siedzeniem pasażera (podnózek) jest totalnie mokra. Aż nasiąknięta - raczej wodą - bo nie ma to żadnego zapachu ani koloru. Czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Dywanik 'wierzchni' (ten wyciągany) nie był mokry, nikt nic na 99% nie wylał, okna nie były nigdy otwarte. Przecież chyba nie przecieka podwozie?
Co to może być? Jak szukam w sieci to z reguły natrafiam na prehistoryczne tematy dot. jakichś zatkanych odpływów, ale to też głównie z szyberdachem...
Będę wdzięczny za wskazówki, bo serwis 'nie ma pojęcia'.
Ostatnio mało jestem aktywny, bo dużo jeżdżę, ale dziś podczas odkurzania auta zauważyłem dziwny problem. Podłoga za siedzeniem pasażera (podnózek) jest totalnie mokra. Aż nasiąknięta - raczej wodą - bo nie ma to żadnego zapachu ani koloru. Czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Dywanik 'wierzchni' (ten wyciągany) nie był mokry, nikt nic na 99% nie wylał, okna nie były nigdy otwarte. Przecież chyba nie przecieka podwozie?
Co to może być? Jak szukam w sieci to z reguły natrafiam na prehistoryczne tematy dot. jakichś zatkanych odpływów, ale to też głównie z szyberdachem...
Będę wdzięczny za wskazówki, bo serwis 'nie ma pojęcia'.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Moje auto: A7 4K
- Rocznik: 2018
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 DDVE 231KM
- Paliwo: Diesel
Mialem podobny problem ale w Mercedesie A W176. Po jeździe w deszcz kiedy jezdnia byla mokra podloga pod dywanikami z tylu byla mokra. Winne byly gumowe korki w podowziu, na pierwszy rzut oka szczelne ale serwis wyminil na nowe i uszczelnil jakaś pasta /od tamtej pory spokoj/. Podejrzewam ze A6 jest bardziej zabudowane od spodu od najtanszego mercedsa ale nie zaszkodzi sprawdzic
-
- Forum Audi A6 / A7
Samochód po 5 tygodniach nadal stoi w serwisie. Po pierwszej naprawie stwierdzili, że nadal trochę cieknie, ale już dużo mniej i w innym miejscu...fantastycznie. Mam teraz trochę więcej czasu, więc chyba zacznę się ubiegać o wymianę auta na nowy egzemplarz lub rekompensatę finansową.pelonek1 pisze:Zgadzam się z przedmówcą w 100%.TomekC8 pisze:To co się Tobie przydarzyło, jest niedopuszczalne w tak drogim samochodzie marki premium.
Nawet jak w końcu usuną problem to i tak w historii auta zostanie, że wymieniana była cała wykładzina, elementy wygłuszenia i różne inne części, wskazujące na to, że samochód był po przejściach...Zatem z winy fabryki/producenta mam pojazd, który stracił w sposób znaczący na wartości.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ja bym się i tak cieszył, że nie trafiłem na ten egzemplarz
https://a6klub.pl/a6-c8-all-vt99687.htm
A tak szczerze to BMW i Merc też tak schodzą na psy?
https://a6klub.pl/a6-c8-all-vt99687.htm
A tak szczerze to BMW i Merc też tak schodzą na psy?
Było A6 C5 1.8T:
stage1 189KM 280Nm :D
Jest A6 C6 2.0T:
stage1 215KM 320Nm
stage2 280KM 400Nm
stage1 189KM 280Nm :D
Jest A6 C6 2.0T:
stage1 215KM 320Nm
stage2 280KM 400Nm
Marne szanse.ktosiek pisze: Samochód po 5 tygodniach nadal stoi w serwisie. Po pierwszej naprawie stwierdzili, że nadal trochę cieknie, ale już dużo mniej i w innym miejscu...fantastycznie. Mam teraz trochę więcej czasu, więc chyba zacznę się ubiegać o wymianę auta na nowy egzemplarz lub rekompensatę finansową.